Forum » Navijanje » RAM probelm..
RAM probelm..
matic ::
No ta problem ni najbolj o OCjanju, bo pa pomoje vseeno najbolje ce tukaj vprasam.. Na zacetku mi racunlo javi sledece:
Kaj naj bi to pomenilo? Nevem masina ni moja.. zdi se mi da tudi kaze 32mb premalo memorije, ker mislim da sta 2 modula po 64 notri.. nisem pa 100% mozno je da je tudi 32+64..
Suggeste SDRAM CAS Latency Time is "2"
Kaj naj bi to pomenilo? Nevem masina ni moja.. zdi se mi da tudi kaze 32mb premalo memorije, ker mislim da sta 2 modula po 64 notri.. nisem pa 100% mozno je da je tudi 32+64..
VASkO ::
ja kolko pa ga imas, da ti kaze 32MB, ne vem na pamet...
Tisto, ko pa ti javi, pa samo prebere neki parameter v RAMu, ki vpliva na hitrost RAMa, to te samo opozori, da nimas optimalno nastavljene opcije SDRAM CAS Latency v BIOSu. To daj na 2 (iz 3), 2 je hitreje, 3 pocasneje. Ce mas pa ze na 2, pol pa ni hudega.
Tisto, ko pa ti javi, pa samo prebere neki parameter v RAMu, ki vpliva na hitrost RAMa, to te samo opozori, da nimas optimalno nastavljene opcije SDRAM CAS Latency v BIOSu. To daj na 2 (iz 3), 2 je hitreje, 3 pocasneje. Ce mas pa ze na 2, pol pa ni hudega.
Shadowman-x ::
To pomeni, da moraš iti v Bios, poglej kje imaš nastavitve za cas latency in spremeni iz številke 3 v številko 2.
S tem boš dosegel tudi veliko boljši notranji prenos podatkov. Če te zanima razlika jo boš najlažje izmeril v SisoftSandri pri Memory benchmark.
S tem boš dosegel tudi veliko boljši notranji prenos podatkov. Če te zanima razlika jo boš najlažje izmeril v SisoftSandri pri Memory benchmark.
OZZY ::
Lahko pa naštimaš tudi tam control by spd, če je ta opcija in ti potem bios to sam uštima. Samo v nekaterih primerih tudi to ni najhitrejša opcija. Pač odvisno od plate.
Go with the flow.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Navijanje procesorjaOddelek: Navijanje | 1872 (1494) | stuki |
» | AMD 2500+ & Abit NF7Oddelek: Navijanje | 2363 (1609) | Wad@ |
» | ABIT KD7 problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1115 (932) | White666 |
» | problem (najverjetneje) z Leadtek GF4Ti4400 (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 3235 (2525) | Blizz |
» | plošča gigabyte GA7VTXH+Oddelek: Strojna oprema | 936 (779) | krucymucy |