» »

IBM 60 giga in velike težave?!?

IBM 60 giga in velike težave?!?

Nocko ::

Ciao!

Imam naslednji problem, v racku imam IBM-ov Deskstar 60 giga (IC35L060AVER07-0) ki je poln z raznoraznimi podatki!

V petek je pri nas v MB zvečer skoraj četrt mesta bilo brez elektrike v tem času sem imel tudi jaz prižgan računalnik ko se je elektrika vrnila, mi je v biosu javilo da naj naredim backup tega diska ker je verjetnost izgube podatkov, nakar sem stisnil F1 in je stva šla naprej!

Ko pridem na namizje in želim v omenjen disk mi je nekaj podatkov manjkalo nekaj jih je delalo povsem normalno, nekaj pa predvsem filmi so blazno "štekai" sploh se ni dalo gledati, še manj pa kopirati na druge diske!

Nakar sem probal Hitachi Fittnes Tester ali kaj je da bi mi mal indexe pogledal pa mi je test laufal ravno 3 minute nakar mi javi da je #Device Corupted# ali nekaj podbnega.

Nakar sem probal disk defragmirat a vseeno ni nič kaj boljše!

Ma mogoče kdo kaki predlog ali pa ve za kak program z čem bi lahko to porihtal?

Hvala za pomoč že v naprej!

@ Nocko

korenje_ver2 ::

ce racunalnika pravilno ne ugasnes, se glava ne zaklene. tako ostane v prosto gibajocem polozaju in je tako disk ranljiv za udarce. no to je skrajni vzrok.
v glavnem ne vidim drugega vzroka. razen ce so se ti v biosu nastavitve resetirale in ti tako dale frekvenco procesorja na minimalno vrednost (recimo da si ze mel corrupted disk).

Nocko ::

Hmm, hval za odgovor!

Stvar se bliža h koncu, danes zjutraj vključim kišto in disk spušča take nevzdržne glasove da to ni res!

Nič, rešil še bom kaj se še da, potem ga pa zabrišem naravnost čez okno!

@ Nocko

Yeznick ::

korenje_ver2
Ni res, da se glava ne zaklene. Današnji diski so narejeni tako, da tudi ob izpadu toka lahko še vedno parkirajo glavo in jo zaklenejo. Za to skrbi dodaten majhen akumulator v disku.
Toliko v vednost.

Nocko ... disk se ti je pomoje pokvaril zaradi električnih sunkov in ne samo zaradi električnega mrka. Priporočam ti da si kupiš prenapetostno zaščito od Belkin-a, ki preprečuje, da bi sunki prišli do računalnika. Stane pa 3 jurje. Meni je recimo zadnjič strela udarila in je računalnik veselo deloval naprej :D Če nebi imel Belkina bi šlo pa vse skupej rakom žvižgat.

LP
Yeznick

korenje_ver2 ::

yeznick, a nase varovalke niso dobre? glede diska, imam pa novega maxotrja in se ne zaklene ce racunalnik ne ugasnem pravilno.

Yeznick ::

Varovalke glede sunkov na električnem omrežju ne pomagajo čisto nič. Zato je prenapetostna zaščita. Prav tako ob udarcu strele, ti bo skurilo računalnik, ker varovalke niso najboljša zaščita za pred strelo. Zato je pa prenapetostna zaščita.
Koliko starega Maxtorja pa imaš? In kako veš, da se ne zaklene? Če misliš, da se more iz diska slišat, ko se glava parkira, se motiš. Parkiranje glave je v večini primerov neslišno.

Upam da sem bil jasen :D

LP
Yeznick

Azrael ::

Klik!

Preberi vsaj Jackalov in moj post.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaščita pred strelo - strelovod (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
6717792 (6414) jype
»

prenapetostna zaščita

Oddelek: Kaj kupiti
4715161 (11627) mojca
»

Prenapetostna zaščita!!

Oddelek: Kaj kupiti
305504 (4631) Tomson
»

Zaščita pred strelo (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
638893 (7295) AngelOfDeath
»

Nevihta. Izklopite računalnik?

Oddelek: Loža
383266 (2688) Cokolesnik

Več podobnih tem