» »

nadgradnja prenosnika

nadgradnja prenosnika

ludwe ::

Torej za male pare bom dobil prenosnik ,ki ima baje procesor pentium 466 mhz.To je pa tudi edini podatek ,ki ga imam.Zanima pa me, če je sploh opcija nadgraditve procesorja in ostalih komponent.Kaksne winse bom lahko naložil in ali mi bo prišel tak prenosnik prav tudi za gledanje filmov.
Hvala ter lep pozdrav

alesrosina ::

filmov ne bos mogel gledat.
Nadgrajevat se tud ne splaca, ker se razni sloti razlikujejo glede na proizvajalca, pa se zadeva je tlk stara, da delov sploh ne bos vec dobil.
Ce bos imel sreco, bos lahko dal gor windows 95. Uporaben bo pa ravno za pisanje cesa ter za internet (seveda mocno dvomim da je notri ze modem/mrezna).

Mavrik ::

Daj gor Win2k ali 98 (raje 2k ;). Drugače pa boš lahko delal precej stvari. Tudi filmi bodo laufali brez problema.

ASPmaster: ne podcenjuj sistema tako zelo... jaz sem bp laufal winXP na celeronu 500.
The truth is rarely pure and never simple.

Azrael ::

Če ima notesnik 64MB ali več RAMa bodo delali Win XP brez nadaljnega, kako bo pa s filmi je pa precej odvisno od grafike, če uporablja del sistemskega RAMa, potem težko da bodo filmi prikazovani tekoče, če pa je ločena grafika, s svojim RAMom, potem ni težav.

Z nadgradnje notesnikov pa so križi in težave, največkrat lahko dobiš samo dodaten RAM ali še tega ne, lahko kupiš večji disk. Možnost menjave procesorja, grafike... je praktično nična.

Veliko veselja z novo pridobitvijo.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

Paramedic ::

prenosnik ,ki ima baje procesor pentium 466 mhz
ASPmaster, o kaki 486-ki govoriš :D

Js sem tud nahiter prebral 486, ampak ja 466 MHz napisano.
Sicer se da s tem že marskiaj počet, ampak več kot w2k pa vseen ne bi dal, ker verjetno grafična ni kaj prida zraven.

alesrosina ::

u, pa res. :\ Pol pa kr ignorirat moje poste, ker sem prebral 486 .... sorry, pol bi pa slo win XP in filmi verjetno tud .... Ceprov verjetno boljsa varjanta win2000.

Azrael ::

@ASPmaster:
Nisi edini, tudi jaz sem najprej prebral 486...

Ne vem, ampak XP Windowsi, se mi sploh ne zdijo več slaba izbira, če je diska in RAMa dovolj, na Intel P200MMX, 96MB RAMa, 2MB ATi grafika,... delajo neverjetno dobro, čas zagona je res okoli 100s, potem pa kar gre. IE6, office, muzika vse BP, filmov pa še nisem poskusil, samo mislim, da bo težka...

Pa še slikca za dokaz:

Muzika je igrala ves čas brez zatikanja ali drugih popačenj, tudi ko se je odpiralo programe, SpyBot pa je medtem skeniral za zlobno kodo.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katere procesorje ste že imeli (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
728537 (7431) H3ro1n
»

Kateri procesor imate? (strani: 1 2 3 )

1088466 (5867) GamingFish
»

Zahteve za gledanje divx filmov

493149 (1909) Azrael
»

Prenosnik 486 33Mhz, kaj naj naložim?