Forum » Pomoč in nasveti » Dodeljevanje pravic uporabniku
Dodeljevanje pravic uporabniku
boych ::
Določenem uporabniku sem naložil program za obdelavo podatkov, ki piše v databazo. Problem je, da mi javi napako,da ne more pisati v databazo zaradi premalo pravic. Na serverju sem mu potem dodelil pravice kot administrator in je stvar delovala nekaj časa zdaj pa mi spet javlja isto napako. Tudi na uporabnikovem rač. sem z administrativnim geslom dodelil pravice administratorja, pa še vedno ne deluje. Aje kje še kaka fora??
Thx!
Thx!
Daedalus ::
Verjetno bi rešil problem že tako, če bi mu dodelil write pravice za podatkovno bazo al pa direktorij, kjer pač je ta baza. Jaz ne bi navadnemu uporabniku dodeljeval admin pravic niti na njegovi mašini, kaj šele na serverju... To seveda v primeru, da program ni take sorte, ki zahteva admin pravice da sploh laufa
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
boych ::
Točno tako!
Samo write pravice so manjkale!
Zdaj laufa, samo mi ni jasno zakaj mi ni upošteval administratorskih pravic!
Dodelil sem mu samo admin pravice na njegovem comp, ki pa sem mu jih zdaj seveda odvzel!
Samo write pravice so manjkale!
Zdaj laufa, samo mi ni jasno zakaj mi ni upošteval administratorskih pravic!
Dodelil sem mu samo admin pravice na njegovem comp, ki pa sem mu jih zdaj seveda odvzel!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Admin pravice windowsOddelek: Programska oprema | 1174 (808) | HotBurek |
» | Pravice skupine na Ubuntu serveruOddelek: Pomoč in nasveti | 713 (531) | fx3zRejSz0cS |
» | ponudnik nam je odklopil internet zaradi napadaOddelek: Loža | 6652 (4307) | K3kec |
» | The application was unable to start (0xc0000022)Oddelek: Programska oprema | 1677 (1524) | Cold1 |
» | Windows small buissnes server 2003Oddelek: Operacijski sistemi | 1410 (1172) | darkobas |