Forum » Loža » Kako pripraviti ribo?
Kako pripraviti ribo?
tx-z ::
1. postrv
2. na olju(pečena)
če ma kdo kakšn recept(domač-vrž na olje pust par minut pol pa dj tja....itd )
bi vas prosu da ga napišete ;)
2. na olju(pečena)
če ma kdo kakšn recept(domač-vrž na olje pust par minut pol pa dj tja....itd )
bi vas prosu da ga napišete ;)
tx-z
- spremenilo: tx-z ()
leinad ::
S palco, plinsko bombo, oljem, trnekom pa vabo se odpravis do bliznje reke ali jezera, po moznosti taksno bolj onesnazeno in pac prvo cakas da zgrabis eno postrv in pol se s malo sreče zgrabiš en fini šporhet in si stvar tam lepo speceš (ja palca mora bit kakšnaega bolj močnega tipa)
Problem seveda nastopi ko jo je treba spect jaz jo vem spect samo na HRUSTLJAV ™ način in sicer ribo pa olje vržeš na šporhet in ko se ti zdi da je dovolj posmojena oz. začne oddajat prave "arome" jo odstaviš in voila!
Za kaj več pa boš se moral pozanimat pri ribiškem društvu SLO-TECHa
Problem seveda nastopi ko jo je treba spect jaz jo vem spect samo na HRUSTLJAV ™ način in sicer ribo pa olje vržeš na šporhet in ko se ti zdi da je dovolj posmojena oz. začne oddajat prave "arome" jo odstaviš in voila!
Za kaj več pa boš se moral pozanimat pri ribiškem društvu SLO-TECHa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: leinad ()
Jst ::
Jaz imam pa rad škarpene spečene na marmorni plošči.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Keyser Soze ::
Spucaš, nasoliš, povegetaš (tam notri v trebušni votlini - ne pretiravat). Opcija je tudi, da jo povaljaš v moki in gresu(tudi bolj na nežno oz. ne pretiravat), ampak meni to ni tako všeč.
In potem vržeš na vroč pekač, ki si ga polil z malo olja(toliko, da prekrije pekač), ni treba da riba plava v njem. In pečeš. Ko jo daš na pekač, jo ne takoj obračat, ker se prime pekača, in jo boš čisto "razjahal", če jo boš hotel obrnit. Poskrbi, da je olje lepo na tanko razporejeno. Ter jo na to, ko bo dovolj pečena, da se ne drži več pekača obrni na drugo stran in zopet isto. Ko je pečena, toliko da se ne prijema več, jo obračaj po potrebi, da jo ne pripališ. In ko sta rep in hrbtna plavut lepo hrustljavo zapečena je ponavadi DONE.
Nikakva znanost. Ko čevapčiči. Ne komplicirat. Samo toliko pazi, da ne bo zakurjena pa bo vse OK.
In potem vržeš na vroč pekač, ki si ga polil z malo olja(toliko, da prekrije pekač), ni treba da riba plava v njem. In pečeš. Ko jo daš na pekač, jo ne takoj obračat, ker se prime pekača, in jo boš čisto "razjahal", če jo boš hotel obrnit. Poskrbi, da je olje lepo na tanko razporejeno. Ter jo na to, ko bo dovolj pečena, da se ne drži več pekača obrni na drugo stran in zopet isto. Ko je pečena, toliko da se ne prijema več, jo obračaj po potrebi, da jo ne pripališ. In ko sta rep in hrbtna plavut lepo hrustljavo zapečena je ponavadi DONE.
Nikakva znanost. Ko čevapčiči. Ne komplicirat. Samo toliko pazi, da ne bo zakurjena pa bo vse OK.
OM, F, G!
Stampl ::
pa paz kaku bos not dajal k se je velik zgodlo da so jo preprosto not vrgel polej je pa jokal k ga je olje pošrpical po tacah
Soon ::
Jaz jo ponavad pečem zunaj: Zakuriš jaz oporabljam inox platar - doliješ malo olivnega olja.
Predtem ribo nafilaš z česnom ( sej veš kam filaš), soliš nato povaljaš v moki. Pomembno je, da je riba suha - ne bo se prijela tud, če imaš min. olja. Po peki pa po okusu: česen, petršil, limonin sok itd.
Dober tek
Lp
Predtem ribo nafilaš z česnom ( sej veš kam filaš), soliš nato povaljaš v moki. Pomembno je, da je riba suha - ne bo se prijela tud, če imaš min. olja. Po peki pa po okusu: česen, petršil, limonin sok itd.
Dober tek
Lp
Keyser Soze ::
Ja, bolje da pečeš zunaj, ker drugače boš imel eno veliko pacarijo... Špricanje, ipd...
OM, F, G!
dr.J ::
Za postrvi še nisem probal, za morske ribe je pa zakon, da jih spečeš v soli. Pa še popolnoma nič ne smrdi, riba pa ima okus - po ribi, ne pa po olju in kakšni tržaški omaki ali kisli limoni.
madmitch ::
Postrv (raje manjše primerke) dobro očistiš in posušiš
Nasoliš po okusu
Povaljaš v ajdovi moki
V ponvi na ne premočnem ognju raspustiš maslo in ga razpeniš (zelo pazi na temperaturo)
Ribo položiš na ravno prav vroče maslo (bodi darežljiv z njim in pazi da se ne zažge) in jo počasi peci.
Malo bolj delikatno a odlično.
Priloga:
Krompir v oblicah polit z malo masla od pečenja in kuhan mlad stročji fižol (lahko kot solata)
Morske ribe: odvisno od velikosti, ponavadi najboljše pečene na "gradelah" s tem da moraš paziti na izbor kurjave. Namesto Vegete (lepo vas prosim, ne omenjajte je) ribo samo posoliš in dobro osušiš med peko pa jo vsake toliko pokapaš z oljem v katerega si dan prej dal malo začimb (Čili, rožmarin ali pač kar ti je všeč) in ga segrel (ne preveč) ter pustil da se ohladi.
Nasoliš po okusu
Povaljaš v ajdovi moki
V ponvi na ne premočnem ognju raspustiš maslo in ga razpeniš (zelo pazi na temperaturo)
Ribo položiš na ravno prav vroče maslo (bodi darežljiv z njim in pazi da se ne zažge) in jo počasi peci.
Malo bolj delikatno a odlično.
Priloga:
Krompir v oblicah polit z malo masla od pečenja in kuhan mlad stročji fižol (lahko kot solata)
Morske ribe: odvisno od velikosti, ponavadi najboljše pečene na "gradelah" s tem da moraš paziti na izbor kurjave. Namesto Vegete (lepo vas prosim, ne omenjajte je) ribo samo posoliš in dobro osušiš med peko pa jo vsake toliko pokapaš z oljem v katerega si dan prej dal malo začimb (Čili, rožmarin ali pač kar ti je všeč) in ga segrel (ne preveč) ter pustil da se ohladi.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody
SkIDiver ::
Postrv očistš in opereš pod hladno vodo. Narediš 3 ali 4 plitke reze diagonalno po celi površini ribe na eni in drugi strani in jo nato nasoliš.
Sesekljaš peteršilj, drobnjak in rožmarin ter na drobne kockice narežeš česen. Vse skupaj zmešaš in poliješ z olivnim oljem ter temno sojino omako. To lepo nadevaš ribi v trebušno votlino in lahko zraven dodaš tudi tenko odrezano rezino limone. Ribo poliješ z olivnim oljem še od zunaj in jo pustiš v hladilniku 30 minut v zaprti posodi -> lahko tudi dlje. Potem jo vzameš vn in na pečenje z njo.
Najboljša je na marmorni plošči pečena! Vsekakor priporočam, da se minimalno količino olivnega olja in pa ogenj kurjen z drvami. Riba tako dobi enkratno aromo. Seveda pa se lahko poslužiš tudi posode in štedilnika vendar ni tako okusna. V tem primeru pa najbolj da vzameš posodo z debelim dnom.
Vegeta pa sam pokvar okus!
Sesekljaš peteršilj, drobnjak in rožmarin ter na drobne kockice narežeš česen. Vse skupaj zmešaš in poliješ z olivnim oljem ter temno sojino omako. To lepo nadevaš ribi v trebušno votlino in lahko zraven dodaš tudi tenko odrezano rezino limone. Ribo poliješ z olivnim oljem še od zunaj in jo pustiš v hladilniku 30 minut v zaprti posodi -> lahko tudi dlje. Potem jo vzameš vn in na pečenje z njo.
Najboljša je na marmorni plošči pečena! Vsekakor priporočam, da se minimalno količino olivnega olja in pa ogenj kurjen z drvami. Riba tako dobi enkratno aromo. Seveda pa se lahko poslužiš tudi posode in štedilnika vendar ni tako okusna. V tem primeru pa najbolj da vzameš posodo z debelim dnom.
Vegeta pa sam pokvar okus!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SkIDiver ()
Keyser Soze ::
Govoriti, kaj pokvari okus je stvar posameznika...
Jaz sem ravnokar jedel pečeno postrv, pa moram rečt, da je bla v redu. Morda bi bila lahko le malo bolj pečena.
Jaz sem ravnokar jedel pečeno postrv, pa moram rečt, da je bla v redu. Morda bi bila lahko le malo bolj pečena.
OM, F, G!
jetam ::
Hmm ravno pripravljam postrv: na mladem krompirju, z rdeco cebulo, cesnom in limono. Polnjena je s timijanom in petersiljem ter nezno prelita z olivnim oljem. Kot priloga bo se omaka s hrenom, orehi in smetano. Pa deci belega vina seveda.
Error on line: Object of type SIGNATURE expected
Keyser Soze ::
Piz..., bo začel BW vpit, da genocid zganjamo, če bomo danes vsi ribe jedli...
OM, F, G!
harvey ::
@LordTadoDelujejo mi kot koi (japonski krap).
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hrana (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12129 (3920) | IzRezije |
» | Peka ribOddelek: Loža | 8639 (7083) | Aquafriend |
» | Peka na žaru - maščoba pada po oglju...? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 24122 (21113) | BigWhale |
» | Kuharske knjigeOddelek: Loža | 2631 (2246) | hot |
» | Jetamova mala šola kuhanjaOddelek: Loža | 5016 (4105) | Mercier |