Forum » Pomoč in nasveti » Računalo noče bootat
Računalo noče bootat
1309976 ::
Zdravo!
Hotal sem dodati še en cd rom,pa je bilo zgleda preveč za napajalnik,ker so se na računalniku prižgale lučke...zatem se računalo ne boota več,bios gre skozi,najde vse kar je gor priklopljeno, a bootat noče.
Kakšni dve uri pred tem sem flashal bios, da sem uničil regijsko zaščito,a je vse funkcioniralo dokler nisem hotel noter še enega cd roma dati pol pa je bilo zgleda preobremenjeno vse skupaj...
ima kdo kakšno idejo zakaj se mi računalo sicer zbudi noče pa se naložiti operacijski sistem( tudi sistemska disketa ne deluje, probal z partiton magicom pa nič,ker je sistemska disketa javila neparticioniran disk,pa sem ga šel k sosedu preverit, pa disk dela ok.....
Menjaval sem tudi sm,pm,ss,ps pa nič ni pomagalo....
Zastopil bi da bi se mi pri flashanju dvdja kaj sfuzlalo tak se je pa vse sfuzlalo pri dodajanu butastega cd roma!
¨Prosim za pomoč,ker se že cxel dan zaj.... in če se bom še mal bom tudi jaz naredil eno testiranje ala slo-net le da tokrat s celim računalom in uvodno z 5 štuka....
LP
leon
p.s.
Plata Intel Seatle
Celeron 400
Fujitsu 20 GB 7200
Vodoo 3 3000
Hotal sem dodati še en cd rom,pa je bilo zgleda preveč za napajalnik,ker so se na računalniku prižgale lučke...zatem se računalo ne boota več,bios gre skozi,najde vse kar je gor priklopljeno, a bootat noče.
Kakšni dve uri pred tem sem flashal bios, da sem uničil regijsko zaščito,a je vse funkcioniralo dokler nisem hotel noter še enega cd roma dati pol pa je bilo zgleda preobremenjeno vse skupaj...
ima kdo kakšno idejo zakaj se mi računalo sicer zbudi noče pa se naložiti operacijski sistem( tudi sistemska disketa ne deluje, probal z partiton magicom pa nič,ker je sistemska disketa javila neparticioniran disk,pa sem ga šel k sosedu preverit, pa disk dela ok.....
Menjaval sem tudi sm,pm,ss,ps pa nič ni pomagalo....
Zastopil bi da bi se mi pri flashanju dvdja kaj sfuzlalo tak se je pa vse sfuzlalo pri dodajanu butastega cd roma!
¨Prosim za pomoč,ker se že cxel dan zaj.... in če se bom še mal bom tudi jaz naredil eno testiranje ala slo-net le da tokrat s celim računalom in uvodno z 5 štuka....
LP
leon
p.s.
Plata Intel Seatle
Celeron 400
Fujitsu 20 GB 7200
Vodoo 3 3000
Matek ::
Je če misliš da je kriv napajalnik, da ni dost močn, pol nimaš kaj kot močnejšega kupit.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
diso ::
probaj odklopiti vse cd-rome, zvočno karto, modem in ostalo navlako. ostane naj samo disk, flopi, grafična, procesor in ram. resetiraj bios in ponovno poženi. če ne veš, kje se bios resetira, lahko tudi snameš baterijo ven in jo daš nazaj.
luka ::
Mene tole vseskupi spominja da se tep tepe kje kak master - slave ko si cd-rom dodau, a si probu pognat tak da čist izklopiš cd-roma (pba dva in to tak da potegneš ven elektriko iz nju in snameš tut IDE kabl dol iz cdrom in ven iz kontrolerja na plati). Tako kot is govoril bo mogoče že to dovolj. Lahko pa da sem te narobe razumeu - velik uspeha
malinavc ::
a se ti kej sploh pokaže na ekranu? Al sam zapiska pa disk mal zaruži...lahk de je kej od tistga kar so ti drugi svetovali, ampak jst sm enkrat skor popizdu pri podobni stvari pa sm pol ugotovu de sm IDE kabl narobe prklopu!!! Poglej: rdeča črta na kablu pri napajanju!!!
...odvisno s katere perspektive gledamo...
linker ::
Kakšen napajalnik maš? Mogoče je preobremenjen. Matična SIGURNO ni šla ker to sploh nima veze. SI_J-u se gre samo za zvezdice, pa je verjetno mislu da si flashal bios od matične!
ADMINI storte kaj! Men gre to ful na živce ko folk sploh ne prebere kaj dogaja, ampak samo nekaj brezveze pišejo.
ADMINI storte kaj! Men gre to ful na živce ko folk sploh ne prebere kaj dogaja, ampak samo nekaj brezveze pišejo.
Link me!
Binji ::
Ja pa si probal dat ven vse komponente z IDE kablov? Se je pa tud meni dogajalo (se zmer ne vem kje je bla fora) da ce sm kabl narobe priklopu nej telo butat. Ni telo in konc.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
1309976 ::
Problem je bil v kablu, ki je bil defekten,na sredini je imel zamašene luknjice,jaz pa sploh nisem pogledal če je kabel ok in sem ga veselo potisnal v disk in si s tem skoraj uničil disk,sem se potem cel drug dan za***val z diskom,vendar končno spet vse dela!
tak da dečki preden kaj priklapljate zraven preverit vse kable,da ne bo pol joka in stoka!
LP
tak da dečki preden kaj priklapljate zraven preverit vse kable,da ne bo pol joka in stoka!
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Stari disk na še starejšem računalnikuOddelek: Strojna oprema | 931 (758) | rojniki |
» | Problem z IDE kablom, prenosom podatkov...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1116 (1037) | Tilen |
» | Drive not readyOddelek: Pomoč in nasveti | 1158 (1020) | Lucifix |
» | vprašanja v zvezi s povezavo diskov in cd-rom enotOddelek: Pomoč in nasveti | 1115 (928) | pirx |
» | namestitev CD-ROM-a v novem računalnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 2163 (2003) | nando |