Forum » Izdelava spletišč » Html tagi slo-techa
Html tagi slo-techa
Tody ::
Kot opažam nekateri še ne poznate tagov za ta forum... Tukaj en res kratek tečajčič.
Vam odebeli tekst <b>Vnesite tukaj</b> Vam tekst da v poševno <i>Vnesite tukaj</i><u>Vnesite tukaj</u> Vam ustvari povezavo do spletne strani in naslov ki ga naj pokaže v forumu [st.povezava http:// Vnesite tukaj] Prikaže klikabiln e mail naslov <A HREF="mailto:todorovicNO@SPAMgmail.com">todorovicNO@SPAMgmail.com</A> Z tem ustvarite povezavo do neke slike, ki pa že prej _mora_ biti nekje na internetu [st.slika http://] Vam prelomi vrstico <br /> Ustvarite sezname, ki vam pri vsakem naštetem prikaže lepo črno piko <li>Vnesite tukaj</li> Citiranje nekoga... prikaže se kot odmaknjen tekst <blockquote>Vnesite tukaj</blockquote> Forum pogoltne vso kodo ki mu je napišete med oklepaji (st.koda) to je moja koda (/st.koda) --> zamenjaj okrogle() oklepaje z oglatimi [] <h1> Velik tekst </h1> <h2> Malo manjši tekst </h2> <h3> še manjši tekst </h3> there are allso colorz but hey figure it out yourself ;)
- preklical razglas: Primoz ()
BaRtMaN ::
Poleg tega jaz poznam še dve uporabni stvari:
1. Grške črke:
2. Nadpisan in podpisan tekst:
1. Grške črke:
-
[st.znak Alfa]
postane velika grška črka Α. Ali pa recimo[st.znak Omega]
postane Ω.
-
[st.znak alfa]
postane mala grška črka α. Ali pa recimo[st.znak omega]
postane ω
2. Nadpisan in podpisan tekst:
- Subscript ali podpisan tekst:
H<sub>2</sub>SO<sub>4</sub>
mi lepo izpiše H2SO4.
V<sub>dimm</sub>mi da Vdimm. :>
- Superscript ali nadpisan tekst:
m<sup>3</sup>
mi izpiše m3
Primoz ::
oznaka st.koda pozna tudi nekaj parametrov
recimo st.koda html
pa st.koda php
pa st.koda c
st.koda sql
ki vam tudi pobarvajo vnešeno sintakso.
recimo st.koda html
pa st.koda php
pa st.koda c
st.koda sql
ki vam tudi pobarvajo vnešeno sintakso.
There can be no real freedom without the freedom to fail.
CaqKa ::
mail se lahko vnese tudi kot
zgornji link kaže rezultat te kode.
aja pa namesto st.povezava lahko uporabite dosti krajši st.vez
potem še poznamo st.citat:
em... primož tale st.citat ki sem ga dal v st.koda se je spremin v blockquote čeprav je v izvirniku še vedno st.citat ?!
ter st.tema
njen argument je id teme. rezultat pa naslov teme katere id smo podali in link do nje.
st.clan sprejme kot argument nick ali pa id nicka
[st.vez mailto:email.naslov@server.server?subject=vpiši_naslov_emaila_brez_presledka&body=mala_sola_st_tagov tekst_linka]
zgornji link kaže rezultat te kode.
aja pa namesto st.povezava lahko uporabite dosti krajši st.vez
potem še poznamo st.citat:
<blockquote> jo jo dat </blockquote>
em... primož tale st.citat ki sem ga dal v st.koda se je spremin v blockquote čeprav je v izvirniku še vedno st.citat ?!
ter st.tema
[st.tema 1]
njen argument je id teme. rezultat pa naslov teme katere id smo podali in link do nje.
st.clan sprejme kot argument nick ali pa id nicka
[st.clan 1]
[st.clan primoz]
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CaqKa ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | C# povezava forma in classaOddelek: Programiranje | 2331 (1794) | Miko55 |
» | [PHP]Zamenjava šumnikov z html kodamiOddelek: Programiranje | 4052 (2330) | mikesr |
» | [C++] Brisanje znaka iz stringaOddelek: Programiranje | 974 (877) | mm1992 |
» | [C++][naloga]strukture, delo s tekstom in datotekamiOddelek: Programiranje | 2643 (2228) | 'FireSTORM' |
» | [Naloga][Visul Basic] Program za izračun dimenzij soda...Oddelek: Programiranje | 1766 (1589) | korenje_ver2 |