Forum » Pomoč in nasveti » adsl prenapetostna zaščita
adsl prenapetostna zaščita
HellRaiseR ::
Odpravljam se na morje in takrat u strahu pred udarom strele izklopim vso elektroniko. Server bi rad pustil prižgan a vseeno nočem da mi ga strela uniči... zanima me če bi na prenapetostno zaščito ki jo je siol monitral za isdn in adsl priklopu podaljšek na katerega bi potem prklopu še server? is that possible ?
- spremenil: HellRaiseR ()
ThinMan ::
Vse je mogoče...
Poglej nekaj, 100% zaščite pred udarom strele ni. Za elektriko in telefon bi si lahko omislil UPS (cca 15-30k SIT), boljše vzet malo dražjega saj so okoli 25k SIT že 700VA kar pa je dovolj za 2 računala z ekrani, modem, tiskalnik, skener (tako imam sam povezano in UPS dela b.p.). cenejša varianta pa je seveda prenapetostna zaščita (lahko kar za 3-4k sit - najdeš v trgovini z elektro materialom)
V tvojem primeri bi res lahko dal razdelilec na prenapetosno zaščito od NT enote (dal telekom), sam poglej karakteristike - kolk je VA oz. Wat - da ne bi preveč gor dal. Sicer pa lahko kot sem v drugem primeru navedel, kupiš posebaj zaščito in daš gor podaljšek in priklopiš server (sm po moje če boš dal server in NT skupaj ni neke krize)
V primeru da laufaš pomembne stvari na serverju razen seveda P2P programe potem je boljše omislit UPS in v primeru izpada elektrike je server on-line in tudi zaščita je že vgrajena (v dražjih modelih - cca 25k naprej)
To je moje osebno mnenje in nisem expert v elektro področju...
LP,
Flade
Poglej nekaj, 100% zaščite pred udarom strele ni. Za elektriko in telefon bi si lahko omislil UPS (cca 15-30k SIT), boljše vzet malo dražjega saj so okoli 25k SIT že 700VA kar pa je dovolj za 2 računala z ekrani, modem, tiskalnik, skener (tako imam sam povezano in UPS dela b.p.). cenejša varianta pa je seveda prenapetostna zaščita (lahko kar za 3-4k sit - najdeš v trgovini z elektro materialom)
V tvojem primeri bi res lahko dal razdelilec na prenapetosno zaščito od NT enote (dal telekom), sam poglej karakteristike - kolk je VA oz. Wat - da ne bi preveč gor dal. Sicer pa lahko kot sem v drugem primeru navedel, kupiš posebaj zaščito in daš gor podaljšek in priklopiš server (sm po moje če boš dal server in NT skupaj ni neke krize)
V primeru da laufaš pomembne stvari na serverju razen seveda P2P programe potem je boljše omislit UPS in v primeru izpada elektrike je server on-line in tudi zaščita je že vgrajena (v dražjih modelih - cca 25k naprej)
To je moje osebno mnenje in nisem expert v elektro področju...
LP,
Flade
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prenapetostna zaščitaOddelek: Pomoč in nasveti | 4296 (3607) | shintaro |
» | Zaščita pred strelo - strelovod (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 17902 (6524) | jype |
» | prenapetostna zaščitaOddelek: Kaj kupiti | 15233 (11699) | mojca |
» | Zaščita pred strelo (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 8960 (7362) | AngelOfDeath |
» | UPS in zaščita proti streliOddelek: Kaj kupiti | 4294 (3428) | jype |