Forum » Strojna oprema » hitrost povezave na Internet
hitrost povezave na Internet
Eddie ::
Pozdravljeni,
Imam PC Celeron 666MHz, 128 MB RAM...
Za povezavo na Internet sem uporabljal zunanji modem 36K, ki je na Voljo dosegel 28,8 Kb/s. Ko sem nabavil novi NetDragon 56K notranji modem, se hitrost ni povečala, še slabše: zvečer sploh ne pridem več na internet. Doma sem iz okolice Domžal.
Kje je finta ? Nazaj na 36K ?
Hvala za pomoč,
Edi
Imam PC Celeron 666MHz, 128 MB RAM...
Za povezavo na Internet sem uporabljal zunanji modem 36K, ki je na Voljo dosegel 28,8 Kb/s. Ko sem nabavil novi NetDragon 56K notranji modem, se hitrost ni povečala, še slabše: zvečer sploh ne pridem več na internet. Doma sem iz okolice Domžal.
Kje je finta ? Nazaj na 36K ?
Hvala za pomoč,
Edi
SSH ::
Na voljo boš težko prišo hitreje kot 28.8Kb/s ker ima tako zasedeno povezavo, to da pa zaj sploh ne prideš na internet pa je po moje fita v tem da so počitnice pa je veliko ljudi na internetu in na volja zasedeno linijo. Powej kaj se dogaja z linijo. Vklopi zvočnik na modemu daj na glas, pa poročaj.
Lp, FReAK.
Lp, FReAK.
Ko odvrti številko, se vspostavi komunikacija (piskanje), vendar je slišati drugače, kot običajno in sploh ne neha piskati dokler računalnik sam ne prekine.
Poskusil sem tudi na 386dial (nov ponudnik brezplačne povezave), pa je situacija ista.
Mogoče pa je moj PC preslab za notranji modem ?
Pri prijatelju doseže hitrost na volji 45 Kb/s (podnevi)
Lp
Edi
Poskusil sem tudi na 386dial (nov ponudnik brezplačne povezave), pa je situacija ista.
Mogoče pa je moj PC preslab za notranji modem ?
Pri prijatelju doseže hitrost na volji 45 Kb/s (podnevi)
Lp
Edi
vili ::
notranji modemi so tolk dobri kolk so pocen
poiskusi yamenjat driverje mogoce bo kej pomagal
poiskusi yamenjat driverje mogoce bo kej pomagal
ViLi was here !!!
SodVina ::
Mogoce se ti bo zdelo butasto vprasanja, ampak kateri (ce sploh) antivirusni program uporabljas?
Meni je pri podobni konfiguraciji(procesor, modem, itd.) delal probleme E-trust Antivirus. Takoj, ko sem ga nalozil, se je modem drugace odzival. Sicer stvar nima nobene logike, zal sem porabil cel dan, da sem to ugotovil. Takoj, ko sem ga odstranil, je vse spet delovalo normalno. Isti Antivirus je na vseh(pribl. 10) drugih sistemih deloval normalno. Torej pri meni je bil za podobno situacijo kriv problem nekompatibilnosti modema in Antivirusa (svasta )
SSH ::
Probaj na tem koncu kabla, kjer imaš modem priklopit telefon in probaj če je signal, če je potem priklopi nazaj v modem in poglej če je res vredu priklopljeno. Preveri če je v pravem konektorju, verjetnoimaš line in phone. {mislim da je line ta pravi} Potem pa preveri še nastavitve modema, obvezno moreš imeti 'ČAKAJ NA ZANK CENTRALE' izkloplen. Pa ko modem vpoztavlja povezavo, predno odvrti številko moreš slišat linijo kot v telefonu. {po moje nimaš vredu linije, sklepam iz piskanja} Če pa še kar ne bo šlo, pa imam doma {odveč} 1 delujoč motorollin modem 56k {sem iz MB} aja pa še neke, tvoj pc ni preslab, jaz sem bil pred letom na voiljo povezan z C300@375 128Mb, 3.2Gb ..... pa je delalo še prelepo, možnoje da modem ne dela verjetno pa nekaj s kablovjem ni vredu. {lahko pa pošleš ZS pa meni enkrat v MB kišto prpeleš}
Poročaj.
Lp, FReAK.
Poročaj.
Lp, FReAK.
Hi
SodVina: Imam antivirusni program Panda Platinum, vendar šele 14 dni, prej nisem imel nič. Modem 56K se obnaša isto kot pred inštalacijo Pande.
Včeraj sem imel dost, pa sem namontiral stari zunanji modem 36K - ob 22:00 zvečer in je delal normalno- priklop uspel takoj, piskanje normalno, hitrost 26,0 Kb/s.
Torej je linija OK.
Za modem NetDragon Voice sem dal 3000,-SIT, naložil sem driverje s priloženega CD-ja. Podnevi še nekako pridem gor, zvečer pa ni šans.
Zgleda, da drži tista Vili-jeva, kolikor denarja, toliko muzike.
Kje bi dobil kakšne driverje, da probam še to?
Lp
Edi
SodVina: Imam antivirusni program Panda Platinum, vendar šele 14 dni, prej nisem imel nič. Modem 56K se obnaša isto kot pred inštalacijo Pande.
Včeraj sem imel dost, pa sem namontiral stari zunanji modem 36K - ob 22:00 zvečer in je delal normalno- priklop uspel takoj, piskanje normalno, hitrost 26,0 Kb/s.
Torej je linija OK.
Za modem NetDragon Voice sem dal 3000,-SIT, naložil sem driverje s priloženega CD-ja. Podnevi še nekako pridem gor, zvečer pa ni šans.
Zgleda, da drži tista Vili-jeva, kolikor denarja, toliko muzike.
Kje bi dobil kakšne driverje, da probam še to?
Lp
Edi
kolikor denarja, toliko muzike.
Meni zdaj NetoDragon dela lepo, poizkusil sem dosedaj ze 3 iste. Vsi so se mi povezali na 52.000. Sicer imam doma USR 56k EXT, (ki je bil bistveno drazji), pa se mi poveze slabse (50.666). tako da po mojem je modem v redu. Poizkusi novejse Driverje.
Meni zdaj NetoDragon dela lepo, poizkusil sem dosedaj ze 3 iste. Vsi so se mi povezali na 52.000. Sicer imam doma USR 56k EXT, (ki je bil bistveno drazji), pa se mi poveze slabse (50.666). tako da po mojem je modem v redu. Poizkusi novejse Driverje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SodVina ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | "počasni modem"Oddelek: Omrežja in internet | 941 (791) | Pyr0Beast |
» | Motorola modem, in WInXP povezavaOddelek: Pomoč in nasveti | 1047 (950) | mare87 |
» | Kateri hardverski modem?Oddelek: Kaj kupiti | 1348 (1044) | JP |
» | Zakaj je povezava 50.666, in ne 56.000?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1932 (1369) | CWIZO |
» | modem connection speedOddelek: Pomoč in nasveti | 1475 (1267) | Koci |