Forum » Strojna oprema » ideje
ideje
ql000 ::
pozdrav!
zadeva je taka:
delam v laboratoriju na eni od fakultet, ki se bavi z laserji. no, in jaz že en cajt razmišljam, kak bi se dalo laser porabit še na kak drug način. dozdej se ga rabi za:
označevanje,
graviranje,
toplotno obdelavo,
interferometrija,
merjenje oblike,
varjenje,
vrtanje,
mikro obdelavo,
rezanje...
a ma ker še kako idejo, nekaj norega, novega, nakaj kar mogoče delate že sedaj pa mislite, da bi lahk tudi z laserjem delal... skratka IDEJE!
zadeva je taka:
delam v laboratoriju na eni od fakultet, ki se bavi z laserji. no, in jaz že en cajt razmišljam, kak bi se dalo laser porabit še na kak drug način. dozdej se ga rabi za:
označevanje,
graviranje,
toplotno obdelavo,
interferometrija,
merjenje oblike,
varjenje,
vrtanje,
mikro obdelavo,
rezanje...
a ma ker še kako idejo, nekaj norega, novega, nakaj kar mogoče delate že sedaj pa mislite, da bi lahk tudi z laserjem delal... skratka IDEJE!
moj_nick ::
-odpravljanje hudih poledic
-rezanje šiviljskih niti (cvirn, po domače)
-hitro sušenje elektronskih vezij mobitelov, ki so padli v vodo
-popravljanje bata škornjev (kos gume na raztrgani del pa ga stopiš)
-hitro sušenje barv in lepil
-popravljanje poškodovanih umetnih mas (prednost: ni fizičnega stika in se lahko lepo razlije)
-rezanje šiviljskih niti (cvirn, po domače)
-hitro sušenje elektronskih vezij mobitelov, ki so padli v vodo
-popravljanje bata škornjev (kos gume na raztrgani del pa ga stopiš)
-hitro sušenje barv in lepil
-popravljanje poškodovanih umetnih mas (prednost: ni fizičnega stika in se lahko lepo razlije)
110111001001010001010000
Phoebus: duhovito (beri to: as*h***)
moj_nick: dobre ideje, posebej za tiste bata škornje! mamo glih en laser za zobarje, bo treba s tistim probat!
moj_nick: dobre ideje, posebej za tiste bata škornje! mamo glih en laser za zobarje, bo treba s tistim probat!
SodVina ::
-najhitrejsi solarij v sloveniji.
-vrtanje po nosu brez da bi imel umazane prste
-rezanje zrezkov v cenenih restavracijah
-risanje po sosedovi fasadi iz udobja domacega naslonjaca
-rezanje cebule iz varne razdalje
-namestis ga v opticno misko, in ti zapisuje zgodovino premikov(movement log)
-vrtanje po nosu brez da bi imel umazane prste
-rezanje zrezkov v cenenih restavracijah
-risanje po sosedovi fasadi iz udobja domacega naslonjaca
-rezanje cebule iz varne razdalje
-namestis ga v opticno misko, in ti zapisuje zgodovino premikov(movement log)
overlord_tm ::
mogoce bi dal kak močn laser v cd pogon in potem dal notri 12cm cd ve pa bi dobil 8 cm cd.
lahk bi delu lukne za uhane z laserjem.
al pa ga uporablju namest salamoreznice (verjetn je dost hitrejši)
lahk ga uporabš kot orožje. uzames najmocnejsi laser (tistga za vrtanje) in potem svojemu sovrazniku odrezes glavo
pa se ena ideja! rabu bi monitor ki bi zaznal kje si ga ustrelil z laserjem. potem bi laser montiral na kasno plasticno pistolco in ze bi lahko igral kake streljačine. tko bi blo bl realističn.
z laserjem lahk režš lukne v stranice računalnika za montažo plexija
lahk pa tud nardiš laser cnc zago za rezanje lasa (balze) za modelarstvo itd...
lahk bi delu lukne za uhane z laserjem.
al pa ga uporablju namest salamoreznice (verjetn je dost hitrejši)
lahk ga uporabš kot orožje. uzames najmocnejsi laser (tistga za vrtanje) in potem svojemu sovrazniku odrezes glavo
pa se ena ideja! rabu bi monitor ki bi zaznal kje si ga ustrelil z laserjem. potem bi laser montiral na kasno plasticno pistolco in ze bi lahko igral kake streljačine. tko bi blo bl realističn.
z laserjem lahk režš lukne v stranice računalnika za montažo plexija
lahk pa tud nardiš laser cnc zago za rezanje lasa (balze) za modelarstvo itd...
par dobrih!!!!
drugače, pa če ma ker kaj za označit (kake pokrovčke od rackov za CD-ROM, disketnik, stranico od računalnika), naj mi pošlje mejl, pa se lahk kaj zmenmo (kišto pira )!! v kratkem bom dal na post slikco kak zadeva zgleda označena z laserjem.
LP
drugače, pa če ma ker kaj za označit (kake pokrovčke od rackov za CD-ROM, disketnik, stranico od računalnika), naj mi pošlje mejl, pa se lahk kaj zmenmo (kišto pira )!! v kratkem bom dal na post slikco kak zadeva zgleda označena z laserjem.
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Rezanje straniceOddelek: Hlajenje in modifikacije | 6103 (4898) | klinker |
» | Laser praznuje 50 letOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 6867 (5983) | Highlander |
» | Cena plexi-jaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 7043 (6454) | CaqKa |
» | Kje lasersko razrežejo pleksi?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 4647 (4252) | Misty |
» | Morphiling1 ogrozen?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1776 (1270) | IceIceBaby |