Forum » Pomoč in nasveti » Kaj uporabljate za diagnostiko in popravila itd?
Kaj uporabljate za diagnostiko in popravila itd?
medenko ::
Namreč zadnje čase se mi Windows 7 čudno obnaša.....se ne ugasne zvečer, ko imam timer....ali zjutraj traja 2-3 minute, da mi bootne.
Kako bi ugotovil, kaj je narobe?
LP
Kako bi ugotovil, kaj je narobe?
LP
MIHAc27 ::
Memtest in en test za disk kot prvo (Seatools, WD Lifeguard,....)
Potem malo za črve poglej (kak malwarebytes, panda online,...)
Potem malo za črve poglej (kak malwarebytes, panda online,...)
r3Qui3m ::
Preglej PC kot ti je svetoval MIHAc27. Priporočam še uporabo WiseCare365. Prečisti komp in potem še nastaviš kaj se ti zažene on zagonu.
#000000 ::
Zlo prav pride kaka diagnistična kartica v teh primerih, jest mam eno že kr neki časa in ni mi blo žal tistih 40 evrov takrat, zdej so precej cenejše itak.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: #000000 ()
normalno, evo danes zjutraj spet prižgem pc, obstoja v logotu, restartam potem ok....krneki. včeraj zvečer se spet ni ugasnil sam.....že cel teden ne.
mihec87 ::
Zlo prav pride kaka diagnistična kartica v teh primerih, jest mam eno že kr neki časa in ni mi blo žal tistih 40 evrov takrat, zdej so precej cenejše itak.
??
MIHAc27 ::
??
Mene tudi zanima, o kaki kartici je tu govora.
Drugače pa adapika.. teste si že zagnal? So vsi ok?
SSD disk tudi lahko crkne :) Tako da HDD test kar lepo zaženi.
Duhec ::
solatko ::
Kaj je narobe z računalnikom, večinoma veš že iz izkušenj-lociranje napake. Podroben pregled sistema ti tudi nudi določene zaključke, potem pa je na vrsti multimeter ali osciloscop.
Doma lahko ugotoviš z izločanjem, vendar moraš imeti še eno napravo, na kateri preizkusiš komponente. Sicer pa so najpogostejše okvare na napajanju, matični plošči in na periferiji (hdd, dvd, usb naprave).
Pri problemih s sliko, je krivec lahko grafična kartica, RAM-i ali kondenzatorji na MB.
Najprej pa je pregled priključnega kablovja.
Doma lahko ugotoviš z izločanjem, vendar moraš imeti še eno napravo, na kateri preizkusiš komponente. Sicer pa so najpogostejše okvare na napajanju, matični plošči in na periferiji (hdd, dvd, usb naprave).
Pri problemih s sliko, je krivec lahko grafična kartica, RAM-i ali kondenzatorji na MB.
Najprej pa je pregled priključnega kablovja.
Delo krepa človeka
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Poloniex verifikacijaOddelek: Kriptovalute in blockchain | 1251 (1063) | Ajnstajn` |
» | Š čim temeljito pretestirate PC?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1199 (864) | fosil |
» | Kaj bi bilo tole?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1132 (795) | medenko |
» | Pc gamepadOddelek: Pomoč in nasveti | 2308 (2123) | Drekcpekc |
» | Kaj tole serje Outlook?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1338 (1137) | kmetek |