Forum » Programiranje » IRIX 6.5 compilerji
IRIX 6.5 compilerji
octane ::
Ali mogoče kdo ve če IRIX 6.5 že vsebuje C ali Fortran MIPS compilerje ali je te potrebno dokupiti? Pregledal sem vse direktorije, našel nekaj sistemskih datotek, ki imajo v naslovu besede C ali Fortran toda nobenih "stand-alone" programčkov. V helpu IRIX 6.5 OS-a so opisane novosti, razvoj, knjižnice in ostalo o compilerjih vendar ni nikjer opisano ali se nahajajo v OS-u ali ne in nobenih navodil o njihovi uporabi. Večkrat se omenjajo besede "compiler_dev", "ftn77_fe" in podobno, vendar nevem kaj to pomeni. Ali mogoče compilanje besedila v programskem jeziku gre s ukazi preko UnixShella? So kje kake informacije o tem na netu?
hvala za odgovore
NIC
hvala za odgovore
NIC
Cr00k ::
pejt na stran www.nekochan.net
...tle so SGI userji... forum... downloads...
Pa tam mal poglej... ce ne najdes, pa tam vprasi...
lp, Cr00k
ps. kako masinco pa mas (octane, o2, indigo2, indy...)?
...tle so SGI userji... forum... downloads...
Pa tam mal poglej... ce ne najdes, pa tam vprasi...
lp, Cr00k
ps. kako masinco pa mas (octane, o2, indigo2, indy...)?
dr.J ::
IBM in HP tega ne počneta, zato verjetno tudi SGI ne. Več najdeš tule:
http://www.sgi.com/software/irix/tools/
So pa njihovi prevajalniki neverjetni! Toliko raznih opcij ne vidiš zlepa nikjer drugje.
Pri nas je SGI železnino nekoč prodajal Aster, ki pa zdaj menda dela družbo Hermes-plusu.
http://www.sgi.com/software/irix/tools/
So pa njihovi prevajalniki neverjetni! Toliko raznih opcij ne vidiš zlepa nikjer drugje.
Pri nas je SGI železnino nekoč prodajal Aster, ki pa zdaj menda dela družbo Hermes-plusu.
octane ::
Hvala za linke.
..ja, prevajalniki se morajo kupiti.
pred 3 meseci je bil oglas v salomoncu - Indigo2 R10k 195 Extreme grafika 128 mem, IRIX 6.5 - 45 000 sit pa sem kupil. Čisto tako po občutku pa deluje na nivoju, recimo, kakega pentiuma 500 MHz. IRIX ma za razliko od Win malo morje aplikacij za 3d modeliranje, numerične analize, prikaz ansys-ovih FEM modelov v presekih itd. Škoda da še niso prevajalnike vključili v to.
..sem pri njih spraševal za dodatke pa so bli tolk arogantni da še kaj takega nisem doživel. Ko so zvedli da sem študent in da ne mislim kupovat multi-SIT-milijonske SGI serverje pri njih so mi dali takoj vedeti da se nimam kaj pogovarjati z njimi.
...se jim pač ne splača.
je pa tale www.nekochan.net kar dober...
..ja, prevajalniki se morajo kupiti.
kako masinco pa mas
pred 3 meseci je bil oglas v salomoncu - Indigo2 R10k 195 Extreme grafika 128 mem, IRIX 6.5 - 45 000 sit pa sem kupil. Čisto tako po občutku pa deluje na nivoju, recimo, kakega pentiuma 500 MHz. IRIX ma za razliko od Win malo morje aplikacij za 3d modeliranje, numerične analize, prikaz ansys-ovih FEM modelov v presekih itd. Škoda da še niso prevajalnike vključili v to.
..sem pri njih spraševal za dodatke pa so bli tolk arogantni da še kaj takega nisem doživel. Ko so zvedli da sem študent in da ne mislim kupovat multi-SIT-milijonske SGI serverje pri njih so mi dali takoj vedeti da se nimam kaj pogovarjati z njimi.
...se jim pač ne splača.
je pa tale www.nekochan.net kar dober...
dr.J ::
vprašaj na FRI, tam so gotovo imeli take mašine in veliko aplikacij. Samo pri ta velikih (IBM) je bil SW večinoma vezan na ID procesorja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ta teden s KiberpipoOddelek: Novice / Kiberpipa | 3569 (3208) | Atos |
» | SGI v prisilni poravnaviOddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi | 4334 (3051) | Yerpo |
» | Katere operacijske sisteme uporabljate ?Oddelek: Operacijski sistemi | 2715 (2083) | thor984 |
» | nov high-end racunalnikOddelek: Kaj kupiti | 2368 (1466) | murmur |
» | sgi octane - kaj z njimOddelek: Strojna oprema | 1992 (1470) | footprint |