» »

remote desktop problem

remote desktop problem

boych ::

Problem je sledeči:

do svojega računala enostavno ne morem dostopati preko remote desktopa (remote desktop mam enablan). Ko se povežem na IP me vpraša po usernamu in paswordu in ko ga vpišem mi napiše, da se ne more povezati zaradi ACCOUNT RESTRICTION .
Nisem nastavljal nobenih posebnih passwordov ali česarkoli. In pa tudi ko dam računalo v domače omrežje ga vidim v delovnem okolju a ne morem dostopati do vsebin, ki so sharane! OS je win XP!

meni več nič jasno!!!!

Microsoft ::

WinXP Home ne poprita Remote Desktop.

WinXP Professional pa podpira. V Run... napis gpedit.msc > potem pa odpri Computer Configuration > Windows Settings > Security Settings Local Policies. Tam se malo 'sprehodi', mislm da se nekje skriva zeljena nastavitev. Tocno pa nevem, ker nima tega OSja.

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

to sem že tudi poskusil in sem premetaval kljukice sem in tja, a še mi vedno napiše, da zaradi account restriction ne morem dostopati.
OS je XP PRO.
a ma še kdo kaj izkušenj z tem!??...ker drugače mislim, da bom moral kar formatirati!

Microsoft ::

Dons sm po dolgem cajtu dal na en PC WinXP Pro.

Remote Desktop na zacetku ni bil enejblan, ker pa z WinXP nimam kaj dost izkusenj, je blo treba malo PoHelpAt. :))) Vse skupaj sm resu tak, da sm sel v Help, napisal enable remote desktop in sledil navodilom. Delalo iz prve. :)

Prlimi gor sliko ali pa prepis tocno, kaj ti napise. Ti napise samo Account restriction?

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

..ja tudi meni je vedno delalo s prve, saj sem že velikokrat delal s tem!
napiše mi točno to:
the system can not log you in because account restriction!

Če probam s kakim drugim nepravilnim geslom pa tako javi, da geslo in pass nista pravilna!

Ziga Dolhar ::

A svoj račun imaš v skupini Remote Desktop Users?
https://dolhar.si/

mislim, da bo edina rešitev format c, ker tudi v mreži ne morem dostopati do podatkov na disku, pa čeprav je cel c sheran in sam računalnik vidim v mreži...

Groovy ::

sem imel podoben problem glede printerja, ki je bil priklošljen na kompjuter od brata in ga nikakor nisem mogel dobiti v mreži.
Zadevo sem rešil že ene 3x tako, da sem enostavno šel v EXPLORER, poiskal njegov kompjuter v mreži in kliknil nanj. Pojavi se ti okno ki te vpraša za Lussername in pass. Vpišeš ga in potem šele lahko vidim njego sharane datoteke. Grem nazaj in si inštaliram tudi printer, ki ga sedaj najde v mreži. Čudno, da me vpraša za geslo samo v explorerju, nikjer drugje, ampak deluje! ;)
Za RD pa sem imel 1x tudi probleme zaradi tega, ker sem samo zjutraj prižgal kompjuter in se nisem nič prijavil. Iz službe mi ni uspelo priti nanj. Drug dan sem naredil vse isto, le da sem se prijavil in sistem pustil da lavfa v windowsih. Takrat sem iz službenega kompjutra brez problemov dostopal do kompjutra.

A to so le moje izkušnje, upam da vam kaj pomagajo...

Pa velik sreče;)
I am the captain of my soul

meni zazna kompjuter v RD samo me z Username in pass, čeprav je pravilen, noče logirati, zaradi neke prepovedi računa,...bom kar formatiral, pa bom videl..

Ziga Dolhar ::

Tudi če boš formatiral, boš še vedno moral svoj acc dodat v skupino Remote Desktop users ... done that?
https://dolhar.si/

Lucio ::

Kot pravi Ziggga moraš userja dodat v Remote desktop users. Sej najbrž veš My computer-Manage-....
Če pa tega ne obvladaš pa boljše da pustiš vse pri miru>:D

p.s.: user mora obvezno imeti geslo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lucio ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nimam pravic do Windows sharea

Oddelek: Pomoč in nasveti
81257 (1083) egomez
»