» »

Tezave s CD-ROM-om

Tezave s CD-ROM-om

B_Marley ::

Danes se je na mojem CD-ROM-u pojavila slednja tezava...ko vstavim CD ga začne brati, ampak ga ne more in se da slisati da vsakič poiskusi znova, na koncu preprosto neha brati in s CDja ne dobim nikakrsnih podatkov. Ni kriv CD saj sem poiskusil s kakšnimi 10-imi in povsod isto. Prosim za pomoč če se da to kako popraviti, npr s čiščenjem leče ali pa to pomeni da je CD-ROM kaput?

Hvala v naprej za vse nasvete.

SodVina ::

1. ciscenje lece: odpres cd-rom in najdes leco, jo lepo ocistis z alkoholom, pocakas da se posusi in to je to

2.Nastavljenje moci laserja: Nekje blizu lece mora biti en zelo majhen trimer (pribl 2mm premera). Tisti trimer je za nastavljat fokus laserja. Tisti trimer se prestavlja po CISTO majhnih korakih(najmanjsih, kar je mozno). pri vsakem prestavljanju mora biti cd-rom ugasnjen. Potem pa testiraj. Mojemu kolegu je uspelo tako "nastelati" nek starejsi cd-rom, tako da zdaj dela v redu.

vsekakor poizkusi najprej z ciscenjem

B_Marley ::

No pa ko v Nerotu hočem zapečt in dam čisto nov CD pa mi nero napise couldnt access the medium.

Bom pa poskusil s čiščenjem leče. Pa se da to s tistimi CD-ji ki bi naj kao čistli leče? Al morem razstavit, ker meni ko kake ostale stvari razstavlam na koncu vedno 2 šraufa pa 3 matice ostanejo :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

dvd ne odpira

Oddelek: Pomoč in nasveti
7642 (562) [D]emon
»

Čiščenje DVD-ja

Oddelek: Pomoč in nasveti
172332 (2069) Alkoman
»