Forum » Pomoč in nasveti » Velik problem pri nalaganju WIN XP (vse verzije)
Velik problem pri nalaganju WIN XP (vse verzije)
iceph03n1x ::
Pozravljeni.
Na nek racunalnik (amd 1300 ali nekaj takega) sem pred kratkim poskusal naloziti Win XP Pro (ja piratske ja :) Prvo sem poskusal na klasicen nacin: bios, boot from cd in instalirat (brez diskete), pa se stvar zmeraj ustavi pri prvem blue screenu (ne tisti da zariba, pacpa tistemu installacijskemu, po tistem ko ti win preverji ce mas scsi ali RAID dike), nato napise: Setup is starting windows in nato zamrzne. Fora je v tem da Win 98 normalno nalozi.
Poskusal sem ze: zamenjati ram, zamenjati disk in poskusal z skoraj vsemi razlicicami Win Xp (pro, home, cooporate al nekaj takega). Sumim da je plata ali pa kaksen virus v biosu.
Zanima me kaj je po vase narobe in kaj naj naredim.
Hvala za odgovore.
Na nek racunalnik (amd 1300 ali nekaj takega) sem pred kratkim poskusal naloziti Win XP Pro (ja piratske ja :) Prvo sem poskusal na klasicen nacin: bios, boot from cd in instalirat (brez diskete), pa se stvar zmeraj ustavi pri prvem blue screenu (ne tisti da zariba, pacpa tistemu installacijskemu, po tistem ko ti win preverji ce mas scsi ali RAID dike), nato napise: Setup is starting windows in nato zamrzne. Fora je v tem da Win 98 normalno nalozi.
Poskusal sem ze: zamenjati ram, zamenjati disk in poskusal z skoraj vsemi razlicicami Win Xp (pro, home, cooporate al nekaj takega). Sumim da je plata ali pa kaksen virus v biosu.
Zanima me kaj je po vase narobe in kaj naj naredim.
Hvala za odgovore.
zee ::
Poglej, če imaš v biosu nastavljeno zaščito boot sektorja. lahko da, ga to moti.
zanimiv problem.
verjetno je težava v matični plošči. sam sem imel podobne težave, ko sem poskusil naložiti XPje na enega Pentiuma2. Težave semr ešil tako, da sem sistem inštaliral s pomočjo boot disket od XPjev, nato je šlo s cdja brez problema.
zee
zanimiv problem.
verjetno je težava v matični plošči. sam sem imel podobne težave, ko sem poskusil naložiti XPje na enega Pentiuma2. Težave semr ešil tako, da sem sistem inštaliral s pomočjo boot disket od XPjev, nato je šlo s cdja brez problema.
zee
Wox ::
Daj v BIOSu poglej, če maš slučajno omogočen Virus Warning. Če maš, daj na disabled. Pa probaj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | M$ windows 95Oddelek: Operacijski sistemi | 1824 (1190) | christooss |
» | Windows-installOddelek: Operacijski sistemi | 1726 (1297) | R33D3M33R |
» | med instalacijo XP pride do cudnega BSOD-aOddelek: Pomoč in nasveti | 840 (761) | Daedalus |
» | Trdi disk se ne izbrišeOddelek: Programska oprema | 1307 (1169) | Trololololo1 |
» | Cuden problem z instalacijo xp-jevOddelek: Operacijski sistemi | 855 (742) | miroB |