» »

MAGLITE - dodatna oprema

MAGLITE - dodatna oprema

Iztirjenec ::

Torej a kdo ve kje se da dobiti rezervni deli za izdelke MAGLITE (saj poznate, najboljše svetilke na svetu). Rabim Pa polnilec, ker mi je nekdo od domačih vrgel stran polnilec...

Mag lite, čisto spodaj

Torej model mam RX4019 MagLite Charger : na sliki je tam čist spodaj, rabim pa tisti element, ko daš celotno svetilko not (držalo za polnit, na sliki je tako sedlo, pod svetilko-to jaz rabim)...
Ve kdo, majo kako internetno trgovino v Sloveniji?
Abit AN7, AMD Barton 2600+ @2300Mhz (11.5*200), 2*256 DDR 400 Infineon,
Samsung 160GB SATA 8MB, Sapphire 9600XT 128MB @549/324, Chieftec+Enermax 365W

SSH ::

Tak, BTW, kje si pa mel to da so ti strn vrgli >:D
{tak me sam zanima, da wem kam ne smem stvari shhranjevat} :D

Iztirjenec ::

V predalu v dnevni sobi... (je pa res da je bilo poleg ogromno kablov v tistem predalu, in ko se je pospravljalo (beri: čistilo, delalo red v predalih), je šlo vse v tri p**** m***** iz tistega predala...
Abit AN7, AMD Barton 2600+ @2300Mhz (11.5*200), 2*256 DDR 400 Infineon,
Samsung 160GB SATA 8MB, Sapphire 9600XT 128MB @549/324, Chieftec+Enermax 365W

humanoid ::

Piz***** 42k SIT8-O 8-O Jaz bi jim vrat zavil, vsem :)

Poglej na najdi.si, napiši maglite ali kaj podobnega. Sicer pa se pozanimaj pri Conradu (verjetno zelo drago, kot vse ostalo), ali pri tej firmi kot si dal link

Brane2 ::

BTW: Kaj je tako vrednega v tisti maglitki, da stane toliko ?

Sem šel gledat na njihovo stran in pričakoval vsaj kako eksotično svetilno telo z norim izkkoristkkom a te stvari imajo navadno halogenko.

Zakaj torej tolikko denarja ?

milica ::

Dela tudi pod vodo...

iskra ::

Močno ohišje iz aluminijeve litine in doseg snopa svetlobe tudi čez 100m ... Nekako kot dolga luč pri avtu >:D Polnilce in te reči verjetno dobiš v kaki lovski ali hobi trgovini, kjer tudi prodajajo te svetilke. Samo malo teži prodajalcu pa bo. Na goriškem koncu jih prodaja firma Koptex v svojih trgovinah Lovec -- kdo jih prodaja drugod pa ne vem :8)
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

Azrael ::

Iskra se strinjam, zadeva sveti bolje kot mnogi avtomobilski žarometi.

HTE ima tudi Mag-lite svetilke, vsaj aprila, ko sem bil nazadnje tam. Cena take z vgrajenim akumulatorjem ~ 34kSIT.

Drugače svetilke so, kar se tiče kvalitete izdelave in svetilnosti res razred zase, problem je (pre)visoka cena. Izgleda da na Taiwanu še ne delajo ustreznih kopij, ko pa bodo, bo pa tudi cena mnogo bolj privlačna.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

bezerk@work ::

malo kot zanimivost :)

magliteke dela hrvaški izseljenec iz dalmacije Ante Maglica :D , čisto zares !

Jaka57 ::

Svoje čase je bil servis na Vodnikovi v Šiški, če greš od Franci na balanci proti obvoznici, je malo pred obvoznico na desni strani.
Se bom pa pozanimal in v torek izveš vse kar je potrebno. Servis je pa sigurno v LJ.

Lp Jaka

Jaka57 ::

Naslov servisa za Maglite :
SLT Center d.o.o.
Vodnikova cesta 172
Ljubljana

Lp Jaka

percimir ::

Zelo dobra lampa je od nemške firme Ansmann - metal D. Ima eno veliko prednost. Baterija je NI-MH in ne NiCd kot pri Maglite kar pomeni, da se lahko polni kadarkoli. Poglejte na www.ebatt.si. Snamete si lahko tudi test svetilke.

LP

OwcA ::

Mag-Liteke je povozil čas. Dandanes je surefire to, kar je so bili oni njega dni.

SureFire, MagLite
Otroška radovednost - gonilo napredka.

pulstar ::

Pozdravljeni! No, tudi sam sem postal ponosni lastnik MagCharger kompleta. Imam pa le eno vprašanje. Kako dolgo naj baterijo polnim, da bo dosegla polno napolnjenost? Glede na to, da je akumulator tipa NiCad me tudi zanima, ali je priporočljivo po vsaki uporabi( tudi če svetilka ni izpraznjena) le-to namestiti nazaj v polnilec, vklopljen v električno omrežje? Vem, da je na nekaj mesecov modro popolnoma izprazniti svetilko, saj bi naj to ugodno vplivalo na življenjsko, pa tudi svetilno dobo akumulatorja.

Pa še nekaj: Obstaja kakšen "upgrade" obstoječe žarnice? Kakšne led-variante in podobno? Vem, da so za ostale mag svetilke zadeve že izdelane, za charger pa še nisem zasledil. S svetilnostjo sem zaenkrat izredno zadovoljen(ampak, seveda je ni nikoli dovolj>:D), bolj pa bi si želel še kakšno dodatno urico brez potrebnega polnjenja(trenutno drži tam okoli ure in pol) Hvala vam za odgovore!

Azrael ::

>ali je priporočljivo po vsaki uporabi( tudi če svetilka ni izpraznjena) le-to namestiti nazaj v polnilec, vklopljen v električno omrežje?

Ne delaj tega, če hočeš dolgo življensko dobo akumulatorja. Tak akumulator z lahkoto dočaka 10 in več let, če delaš popolne cikle - napolniš, sprazniš in šele potem polniš, ne pa malo mešano. V takem primereu je akumulator uničen prej kot v enem letu.

Za upgrade žarnice ne vem, samo LED žarnice za tako svetilko IMHO še nekaj časa ne bo. To kar je danes dobavljivo, ni primerno za zahteve, kot jih postavlja svetilka takega razreda. Trenutne LED žarnice imajo preozko usmerjen snop in manjši izkoristek kot kvalitetne halogenke. LED so tudi zelo občutljive na povišane temperature (visokosvetilne LED se zelo grejejo - nizek izkoristek) in posledično rabijo hlajenje. Zaenkrat preveč minusov.
Nekoč je bil Slo-tech.

janhar ::

Kako dolg pa naj bi bil polnilni cikel baterije? V navodilih sploh ne piše.

Azrael ::

Polniš 12 do 16 ur, maksimalno 24 ur (če je več, škoduje akumulatorju). V navodilih pa res ni podatka.
Nekoč je bil Slo-tech.

pulstar ::

Hvala za nasvete, Azrael!

K0K0 ::

Azarel kokr vem imajo Seoul P4 ledice dosti boljši izkoristek kot halogenke. Vse kolesarska luči višjega razreda (400€+) imajo Hid ali Led. Halogen je sam še v lučkah do 200€.

pulstar ::

Zanima me le še nekaj: koliko časa vam svetilka gori ob enem polnjenju? Imam občutek, da moji nekaj hitro pojema sapa... Ravno danes sem jo vključil z namenom, da preverim koliko časa drži....po uri je bil žarek že precej, precej šibak. Napolnil sem je teden nazaj, vmes pa ,vsaj mislim, se razen nekaj igračkanja in vžiganja svetilka ni ravno uporabljala. Vsebuje pa bat. vložek intec et2600d. Imate vi mogoče drugačnega?

Loki ::

surefire so pa OOORENK drage. v bistvu takega ranga, da je nikoli nebi nikamor vzel s seboj, ker bi se bal, da bi ti jo ukradli (mislim da >200e). sicer pa ima tudi mag-lite ze LED nastavek, pa daljso zivljensko dobo baterij.
pa navadne baterijske maglitke stanejo manj od accu, je pa res, da tudi manj svetijo (imajo pa zato tudi veliko daljso zivl. dobo na eno ""polnjenje""). kako je pa z vodotesnostjo, pa ne vem.

jih ni nic povozil cas, no sir. sicer pa poglej se e-bay.
I left my wallet in El Segundo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Loki ()

Brane2 ::

Meni pa še vedno ni jasno, zakaj se toliko palite na kovinski ror, stikalo in žarnico.

Če bi recimo Nichia, Cree ali kak podoben bleeding-edge proizvajalec LEDic naredil kako ultraturbo svetilko s svojimi najbolj izbranimi LEDicami, s kako zelo posebno elektroniko in kupom doddatkov, bi mogoče pobčutek celo delil v neki meri. Tako pa mi ni jasna ta euforija. To stvar lahko narediš doma sam FFS.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Azrael ::

@pulstar:

V tej doma je akumulator Ni-Cd Moltech 6V 2.2Ah, assembled in Mexico, konec leta bo star 6 let. Nov je držal okoli 1.5 do 2 uri pri neprekinjnem delovanju, koliko sedaj ne vem, saj se svetilko uporablja precej, na polnilec pa gre vsake nekaj mesecev.

Proizvajalec tudi pravi, da bi morala svetilka delovati približno 2 uri. Naredi nekaj ciklov praznenja in polnjenja in boš videl, če se bo stanje izboljšalo.

@Brane2

Nekaj podobnega so v ex. YU govorili izumljitelju, da je to samo še ena baterijska svetilka več. Ampak v ZDA in potem še drugje po svetu se je prijelo. Lučka ni nič posebnega, samo v podrobnostih je nekaj razlik do večine ostalih:

- parabola, ki se ne deformira ali stopi, če zadevo pustiš dolgo prižgano;
- steklo, ki se ne spraska, ali postane motno ali poči brez hudo očitnega razloga;
- ohišje, ki se ne deformira že, če ga samo grdo pogledaš;
- stikalo, ki dela;
- ohišje, ki je ravno dovolj hrapavo, da ne drsi iz roke in obenem ne preveč, da ne utruja:
- barva, ki se ne lušči:
itd

Hudič se skriva v podrobnostih oz. konkurenca špara na napačnih mestih.

Je tipičen izdelek strojne industrije Made in USA, ni zadnji krik tehnike, je pa enostavno, robustno in zanesljivo delujoče.
Nekoč je bil Slo-tech.

krneki0001 ::

Sam imam v maglite bateriji 3 komade 1.2V vsako s po 8000 mA (osemtisoč mili amperov). Polnim jo enkrat na pol leta, ostali čas je pa stalno v avtu. Akumulatorje sem dobil pa v BTC-ju anslam ali nekaj takega.

pulstar ::

Ponovno pozdravljeni!
Ker je v zadnjem času akumulator v mojem MagChargerju vedno bolj omagoval-resnici na ljubo: že od vsega začetka zadeva ni delovala tako, kot bi morala, sem se odločil, da zadeve malo preverim. Po kakšnih 30 minutah je napolnjena svetilka izgubila moč za skoraj polovico. Kar naenkrat je svetilnost nezvezno padla za 50%, svetilka pa se je nato po kakšnih 15 minutah popolnoma izpraznila. Pomeril sem napetost akumulatorja, ki je presenetljivo kljub skoraj popolni izpraznjenosti, bila še vedno 6v. Tudi na "servisu" niso znali razložiti tega pojava. Dobil sem nov akumulator, ki pa dela odlično, tako da svetilka sedaj pri polni svetilnost neprekinjeno deluje okoli 1h40min, izprazni se pa po več kot dveh urah. Sedaj pa vprašanje: zna kdo od vas razložiti čudno delovanje, očitno okvarjenega akumulatorja? Delal sem polne cikle praznjenja in polnjenja, tako da res ne vem vzroka težav.

Pyr0Beast ::

En akku se ti sesede, zatorej padec napetosti. Ko sprostis obremenitev, se napetost ponovno povrne na prejsnje stanje.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Svetilka - maglite vs. led lenser vs. drugo

Oddelek: Kaj kupiti
112067 (1778) tx-z
»

Lučkarji (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
15833458 (26601) jest10
»

Mag lite

Oddelek: Loža
113739 (3121) luka150
»

akumulatorji in polnilci

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
93116 (2770) TilenS

Več podobnih tem