» »

Mag lite

Mag lite

zelenjava ::

Pozdravljeni!

Kupujem baterijsko svetilko mag lite. Zanima me, na kaj moram biti pri teh svetilkah pozoren. Pri enih piše npr (mag lite 2 cell d in mag lite 3 cell d
mag lite 6 cell d. Pri deugih pa piše 2 cell aa, 3 cell aa. Ali pa piše 3 cell c, 4 cell c. In kaj pomeni ko mi piše svetilnost 6. 7 lm, in kaj pomeni žarnica white star kriptonska in piše mi svetilnost 30. 000 pbc. Kaj vse pomenijo te oznake. In še kupujem tole baterijo, ali menit e da je vredu. Hvala za odgovor.

Maglite 6 cell c

€34. 80

Visoko kakovostna profesionalna svetilka, odporna na vodo in udarce ter znana po visoki svetilnosti, kakovosti, vzdržljivosti in zanesljivosti.

Dolžina: 42 cm
teža: 1200 g
premer reflektorja: 5, 7 cm
premer svetilke: 3, 2 cm
vrsta baterije: 6 x c alkalne (nista priloženi)
vzdržljivost baterije: 5 ur
svetilnost: 30. 000 pbc
Žarnica: white star kriptonska
vzdržljivost žarnice: do 36 ur
dolžina snopa: 450 m

Hvala za pomoč.

boogie_xlr ::

AA, AAA, C, D so velikosti baterij, X CELL pa pove kolko baterij gre noter, svetilnost pomeni kak močna je svetloba(!fizika srednje šole!), White Star kriptonska pa piše, kateri plin je v žarnici(kripton), tak da je take žarnice zelo škoda razbijati.

pulstar ::

Pozdravljen,


nakup svetilke z navadno žarnico je danes preč vržen denar. 6.7lum v tvojem primeru pomeni svetilnost-koliko svetlobe svetilka dejansko "izpljune". Danes, ko prevladujejo led-diode, ki so v vseh področjih boljše od navadnih žarnic (življ. doba, svetilnost, poraba energije,...), razen v pravilnem "prikazovanju" barv(svetloba led-diod je ponavadi precej bolj hladna-pri nizkokakovostnih že kar modrikasta), pa je svetilnost okoli 50 lumnov že kar nuja. Priporočam, da si ogledaš nove maglite modele in njih predstavitve: Maglite XL100, Maglite 2AA multimode, Maglite 3D/2D LED z novo luxeon rebel LED diodo. Maglite svetilke se splača kupovati v tujini, saj ponavadi tudi z davkom, carino in poštnino stanejo manj kot v slovenskih trgovinah. Seveda se za večje "denarje" da kupiti tudi veliko svetlejše in novejše(z novejšimi ledicami z višjimi izkoristki) prizvode ostalih firm, vendar imajo zame Maglite svetilke eden najboljših price/performance(quality) količnikov (če so le kupljene v tujini:)). So enostavne za uporabo, izredno vzdržljive(moj Magcharger na tem področju poseka mojo led lenser P5), dobro nesejo (nikakor ne 450m kot je napisano zgoraj), ter dajo "čuden" občutek varnosti-ko si sam v kakšen gozdu prav prija ravno prav dolga in težka svetilka v roki-last line of defence:)).

Če te zanima še kaj pa mi pošlji zasebno sporočilo.


LPB

Btw, tu imaš dva linka z uradne spletne strani.(XL100 trenutno še ni "gor, čeprav se že prodaja po vseh ameriških trgovinah z outdoor opremo)
Klik 1
Klik 2

Sam bi se v spletni nakup podal po britanskih online trgovinah, saj zaradi članstva v EU ne plačaš davka in carine-le poštnino. Pri uvozu iz ZDA pa upoštevaj še 20% DDV ter nekako 3-6% carine.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pulstar ()

tx-z ::

A te nove Maglitke z LED se pol že da dobit? A pa to bolš al slabš svet v primerjavi s temi starimi navadnimi? A so tut popolnoma vodoodporne (za staro nism zihr a sploh je bla=))? :P

A to je to? http://www.maglite.com/D_Cell_LED.asp
http://www.maglite.si/node/50
tx-z

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tx-z ()

Avenger ::

Zakaj bi sploh hotel Maglite z led? Čist predrage so, poglej si na DXu. Za moje pojme so edine maglite vredne nakupa 4D in več, ker lahko koga z njimi mahneš, za svetenje je pa nujno imet not LED. Jaz sem 4D kupil v času ko je blo to top shit, kasneje sem dal not eno LED in precej bolje sveti, vendar bi lahko še bistveno več - baterije mi zdržijo tolk, da se nikol ne morem spomnit kdaj sem nazadnje polnil. Zdaj ogledujem modul na DX, ki ima 5xR2, nominalno 1200 lumnov. Pred tem se lahko pa vsaka druga maglite skrije, tudi charger. :)
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

zlobcek ::

Kam si dal LED, a v ohišje namesto halogenke?

Jest mam tud 4d doma in mi dela že malo slabo. LED upgrade se zdi ql:)

Boeing ::

Pred kratkim sem nabavil OLIGHT T20 R5. Po specifikacijah ima 205 lumnov, kar se mi je zdelo precej neverjetno, sploh za ceno 43$.

Nad kakovostjo izdelave sem navdušen, zadeva je priročno majhna in noro dobro sveti, je pa res, da uporablja CR132 baterije, ki se jih malo težje dobi - kupil sem polnilec in 2 para baterij za cca 30$ in je problem rešen. Dobi se tudi verzija za 2xAA, je pa temu primerno daljša.

Vsekakor več kot navdušen in priporočam.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Avenger ::

zlobcek, jep, dioda je namontirana v tako nogo kot je običajna žarnica, tako da jo enostavno zamenjaš, sam ne me vprašat kje sem kupil... najbolš da poiščeš kaj primernega na DX.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

tx-z ::

kaj zdej, MagLite z LED, ja al ne? Recimo 3D varianta...Če ne, kaj je bolša alternativa istemu rangu cene in velikosti
tx-z

luka150 ::

Maglite ima novo luč: http://www.maglite.si/node/85

tx-z ::

Men se zdi cena totalno neprimerna za tako malo lučko k še svet ne kej preveč :/
tx-z

luka150 ::

tx-z je izjavil:

Men se zdi cena totalno neprimerna za tako malo lučko k še svet ne kej preveč :/


Ima toliko lumnov kot LED 3D, je pa dosti manjša in ima več funkcij.
Je pa res, da 100 ljudi, 100 okusov.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Svetilka - maglite vs. led lenser vs. drugo

Oddelek: Kaj kupiti
112058 (1769) tx-z
»

LED baterija ? (zamenjava za Led Lenser P7)

Oddelek: Loža
91262 (1011) gruntfürmich
»

MAGLITE - dodatna oprema

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
258907 (6604) Pyr0Beast

Več podobnih tem