» »

Program za arhitekturo 3D

Program za arhitekturo 3D

Keyser Soze ::

A pozna kdo kakšen v redu program namenjen arhitektom oz. načrtovanju stanovanj.

Tak ki ima evropske standarde (ne tiste jadne cole, čevlje, ipd), omogoča 3D ogled stanovanja ter obstaja njegova TRIAL verzija.
OM, F, G!

Keyser Soze ::

No ja sej lahko date tudi kakšen predlog, ki ne izpolnjuje vseh pogojev.

Ne mi rečt, da se nihče ne ukvarja z arhitekturo na tem forumu. Imam en program FloorPlan 3D ampak je, milo rečeno, vreden en kos nečesa.
Dejte no če imate kakšne frnde, ki so arhitekti, pa jih mal uprašte. Saj najbrž ne rišejo vsi še samo na svinčnik in ravnilo.
OM, F, G!

lopov ::

Heh, tisti "trial" mal zakomplicira zadevo.

Brez licence lahko 30 dni uporabljas Architectural.Desktop (bazira na AutoCAD-u), a priporocam obisk www.pilon.si, kjer dobis studentko (brezplacno) verzijo ArchiCAD.

b.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lopov ()

Keyser Soze ::

JAh, Trial je mišljen zaradi tega, ker DEMO verzije navadno nimajo nič od nič. Pa zato, ker nimam denarja za takšen program.

Poleg tega pa ni za komercialno rabo. Ampak bi si rad samo zrisal mansardo. Da malo vidim kako si lahko uredim stanovanje.

P.S.: Saj ni obvezno, da je ravno TRIAL ali DEMO.>:D Pa ne da bi namigoval na kakšna zlo dejanja.0:)
OM, F, G!

kuglvinkl ::

Sketchup 3D. Sam sem nad tem čist penast.
Your focus determines your reallity

slikar ::

probaj 3d home architect, samo pazi da spremeniš v metre
takoj na začetku.

mymoon ::

ArchiCAD

globoko grlo ::

archiCAD

ivans ::

Chief Architect (po moje boljsi kot home architect)

lopov ::

3D.Architect in ChiefArchitect ne poznam, sem pa predlagal ArchiCAD iz vecih razlogov; npr. dobis popolnoma delujoc program, mislim da celo knjizico z navodoli in step-by-step CD in knjigo, omejen si samo s formatom zapisa datoteke (ni izmenljiv s komercialno verzijo, a kaksen "znalac" zna premostiti tudi to oviro) in pri plotanjiu/printanju imas okoli papirja napis, da je narejeno z "educational" verzijo. Osnovne knjiznice so bogate, veliko jih je prosto dostopnih tudi na internetu (povezave najdes na Pilonovi strani) in z nekaj truda osvojis GDL, s katerim zmodeliras svoje objekte.

Poleg tega je v ozadju velia baza ljudi, kateri znajo pomagati v primeru tezav, na www.3delavnica.com pa najdes nekaj navodil za prve korake (+ ljudje so prijazni in ti bodo pomagali na forumu -- plz, ne me narobe razumeti, tudi ce tu vprasas bos (najbrz) dobil odgovor, a tu po vsej verjetnosti ni toliko ljudi, ki bi se ukvarjali z arhitekturo).

SketchUp je super in priporocam ogled filmov, kateri so na strani proizvajalca. Meni je vsec kot modelirnik, a za arhitekturo ga ne uporabljam.

Pa preden me kdo potlaci v Archijev tabor -- ga ne uporabljam, sem ga pa preskusil in znam "nekaj" narediti, nato pa sem presedlal na AllPlan, kateri je za studente nekaj cez 20.000 SIT, a ga obcasnemu arhitektu ne priporocam :))

Keyser Soze ::

Bohlonej.:D

Dnaes torej zapuščam moje češko balkanske verzije programov za arhitekturo in se spuščam v nove moderne vode. Upam da me ne bo odplavilo.
Imam nekaj izkušenj z Lightwaveom ter Rhinotom. Mislite da mi bosta ArchiCAD in SketchUp delala probleme?

Aja. Naročil sem si ArchiCAD, SketcUp bom pa naročil frendu naj ga sname z neta. A bi moral poleg programa še kaj drugega dolpotegnit? Kakšno pomoč, tutorial??
OM, F, G!

lopov ::

Vsako predhodno znanje pride prav -- folk pocne neumnosti pravzaprav zaradi nepoznavanja standardov, poleg tega zna racunalo zrisati tudi stvari, katere nato "ne stojijo" -- a na displayu zgleda super :)

Kako zna Archi sodelovati z Lightwave ne vem, a za kaksno renderiranje je najbrz boljsi (zal ga ne poznam, tko da ugibam). Studentska erzija omogoca uvoz DWG/DXF in stvari, zmodelirane v drugem programu enostavno uvozis.

Za SketchUp sem ze napisal, da oddeskaj na stran proizvajalca in snemi/poglej filme.

Pobrskaj po forumu --> odprta je tema, posvecena ravn temu programu in imas povezave na strani, kjer dobis ze narejene komponente. Tema sicer ni arhitekturna, pac pa nekaj o modeliranju ohisij in komponent ... use search :)

Tomay ::

Sam imam namen prenavljat stanovanje in sem tudi mislil stvar narisat in se malo poigrat, čeprav mi bo to vzelo kar nekaj časa. V bistvu bi rabil kakega dobrega arhitekta a ker to stane...

A ve kdo mogoče za kak forum kjer se ukvarjajo z opremljenjem stanovanj arhitekturo ali nekaj podobnega?

BTW če je že kdo delal kaj podobnega a arhicadu, koliko časa je porabil, da je narisal stanovanje?
Voodoo 4Ever


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Program za modeliranje hiše

Oddelek: Programska oprema
265188 (3538) soncek12
»

Pomoč pri AutoCadu ali ArchiCad

Oddelek: Programska oprema
126978 (6182) Lenc
»

Načrt za hišo....

Oddelek: Loža
177686 (5876) mihastopar
»

SketchUp zastonj! (potem, ko je proizvajalca, @last software, kupil Google) (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
8515067 (11394) Company
»

Risalni program za tloris

Oddelek: Programska oprema
512149 (1062) Amaterček

Več podobnih tem