Forum » Programska oprema » Xchat
Xchat
mazy ::
sm uporabnik windows sistem in zelo rad ircam. do sedaj sem uporabljal mIRC kot moj klient za ircanje a danes sem instaliral Xchat za katerega sem izvedel preko slo-tech linuxa. nad tem programom sem zelo navdušen, nevem zakaj a mi je bolj všeč kot mIRC čeprav sem v njem "bolj doma".
mam pa par vprašanj....
v mIRC-u sem uporablljal tile skripti: systeminfo in winamp2mirc sedaj pa me zanima če obstaja kej podobnega za xchat. malo sem googlal naokoli in si par stvari downloadal ampak sploh nevem kako se v xchatu kakšne stvari in addoni instalirajo. v mircu imajo končnico *.mrc kakšna pa naj bi bila v xchatu?
mam pa par vprašanj....
v mIRC-u sem uporablljal tile skripti: systeminfo in winamp2mirc sedaj pa me zanima če obstaja kej podobnega za xchat. malo sem googlal naokoli in si par stvari downloadal ampak sploh nevem kako se v xchatu kakšne stvari in addoni instalirajo. v mircu imajo končnico *.mrc kakšna pa naj bi bila v xchatu?
BigWhale ::
Za xchat so skripte pisane v perlu in pythonu. Moras pa ta dva jezika imeti tudi na masini, ce bi rad poganjal skripte.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Slo-tech na mIRC-u!Oddelek: Slo-Tech | 3337 (2301) | CaqKa |
» | IRC - okoli mi pošilja tole: ipkinss.cyberion.plOddelek: Omrežja in internet | 1024 (859) | Gandalfar |
» | IRC freakiOddelek: Omrežja in internet | 1330 (1035) | NetCom |
» | Problemi z IrcemOddelek: Omrežja in internet | 1437 (1139) | AngelOfDeath |
» | DCC zloraba za mIRC 6.xOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 2403 (2403) | CaqKa |