Forum » Pomoč in nasveti » noče priti v bios
noče priti v bios
waters ::
Frend mi je prinesel računalnik, kateri noče priti v bios. Tako sploh ne morem ugotoviti kaj mu je. Elektrika je, ventilatorji se zalaufajo, cd se lahko odpre.
Predvidevam da je šla katera od komponent. Najbolj verjetno je da je šla plata. Odklopil bi komponente in jih dodajal eno po eno.
Zanima me kdaj se prvič pojavi bios? Po priklopu grafične?
Dobrodošel kakršen koli koristen nasvet!
LP
Predvidevam da je šla katera od komponent. Najbolj verjetno je da je šla plata. Odklopil bi komponente in jih dodajal eno po eno.
Zanima me kdaj se prvič pojavi bios? Po priklopu grafične?
Dobrodošel kakršen koli koristen nasvet!
LP
SavoS ::
Haj!
Prvo resetiraj bios, tako da vzameš ven baterijo za enih 5 minut, pol pa za ziher še jumper premakni za reset.......
pol če se pa še vedno ne pržge pa vse komponente ven vzemi, jim spucaj kontakte, spucaj kable, pa probaj brez če se sploh kaj zgodi....poročaj
Prvo resetiraj bios, tako da vzameš ven baterijo za enih 5 minut, pol pa za ziher še jumper premakni za reset.......
pol če se pa še vedno ne pržge pa vse komponente ven vzemi, jim spucaj kontakte, spucaj kable, pa probaj brez če se sploh kaj zgodi....poročaj
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???
waters ::
Resetiral bios večkrat nič ne pomaga. Monitor se ne prižge. Zamenjal sem tud grafično in odstranil mrežno. Jutri spucam vse kontakte in poročam.
LP
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: waters ()
Scorpia ::
Nekaj kondenzatorjev ti je šlo in procesor ne dobi dovolj štroma. Mogu boš zamenjat sam, kajti serviserji zato hočejo več kot 6 tisoč al pa rečejo da se ne da popravit. Sam sem pa vspel popravit eno plato ki ni hotela delat več kot dva mesece in sem najdu ene podobne kondenzatorje in zdej dela brez težav. Pa tut na tej plati se ni hotu monitor prižgat.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PC ne pokaze slike po 3 mesecih neuporabeOddelek: Strojna oprema | 2895 (1806) | polde66 |
» | matična ali grafična fuč? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8319 (7065) | solatko |
» | grafična kaputOddelek: Zvok in slika | 1466 (1366) | Orlus |
» | Nov napajalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 2516 (2244) | Hribowc |
» | Zagon računalnika, ekran se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 12254 (11641) | k0lar |