Forum » Pomoč in nasveti » Koš v WinXP več ne dela
Koš v WinXP več ne dela
Jose ::
Še včeraj je koš v WinXP SP1 normalno delal. Včeraj sem vanj spravil par giga podatkov in jih iz njega tudi uspešno zbrisal. Danes sem v Windows Update dodal dva popravka - drugega ni uspel instalirati. Popoldan sem opazil, da ob kliku na koš ZELO dolgo išče vsebino in na koncu prikaže prazen koš čeprav je nastavljeno brisanje v koš. Tudi ko brišem kako datoteko z diska (par kB) jo briše zelo dolgo. Na koncu te datoteke v košu ni. Probal sem se vrniti v stanje, ki je bilo zjutraj a tudi zdaj koš ni več delal.
Ima kdo kako idejo, kako stvar popraviti?
Ima kdo kako idejo, kako stvar popraviti?
Microsoft ::
Probal sem se vrniti v stanje, ki je bilo zjutraj a tudi zdaj koš ni več delal.
In kako si to naredil?
Kaj pa Properties od kosa se dela?
by Miha
In kako si to naredil?
Kaj pa Properties od kosa se dela?
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
Properties od koša delajo. Probal sem spremeniti skoraj vse nastavitve (jih ni dosti) a zaman. Štorija je enaka v mapah RECYCLE na vsaki particiji.
Nazaj sem se vrnil z "Obnovitev sistema" iz sistemskih orodij. Včeraj sem prvič ustvaril obnovitveno točko, ker me je zanimalo, kako to dela.
Jose.
Nazaj sem se vrnil z "Obnovitev sistema" iz sistemskih orodij. Včeraj sem prvič ustvaril obnovitveno točko, ker me je zanimalo, kako to dela.
Jose.
Rešitev, če jo slučajno kdo rabi:
Treba je izbrisati Recycler oz. Recycled mape na vseh particijah. To je sicer malo komplicirano opravilo, ker nam WinXP po defaultu tega ne pustijo.
-zaženi CMD
-zaženi taskmgr
-zapri vse aplikacije
-v task managerju končaj najprej proces Explorer.exe nato pa še vse svchost procese (enega svchosta ni treba a ne vem katerega)
računalnik se začne ugašati (po izbrisu določenega SVCHOST-a), zato v oknu CMD napiši SHUTDOWN -a
-v CMD napiši:
rd /s c:\recycler in seveda potrdiš brisanje
in
rd /s f:\recycler in podobno za vse particije.
Tam kjer ni recycler ampak je recycled ustrezno zamenjaš (rd /s c:\recycled ).
-ponovno poženeš v task managerju EXPLORER.EXE
-napraviš ponovni zagon računalnika.
Ob dvokliku na ikono Koš na namizju se zopet pojavijo mape Recycler oz. recycled. Od tu naprej stvar pri meni zopet dela v redu.
Zakaj se je pojavil ta problem mi je še vedno skrivnost, Jose.
Treba je izbrisati Recycler oz. Recycled mape na vseh particijah. To je sicer malo komplicirano opravilo, ker nam WinXP po defaultu tega ne pustijo.
-zaženi CMD
-zaženi taskmgr
-zapri vse aplikacije
-v task managerju končaj najprej proces Explorer.exe nato pa še vse svchost procese (enega svchosta ni treba a ne vem katerega)
računalnik se začne ugašati (po izbrisu določenega SVCHOST-a), zato v oknu CMD napiši SHUTDOWN -a
-v CMD napiši:
rd /s c:\recycler in seveda potrdiš brisanje
in
rd /s f:\recycler in podobno za vse particije.
Tam kjer ni recycler ampak je recycled ustrezno zamenjaš (rd /s c:\recycled ).
-ponovno poženeš v task managerju EXPLORER.EXE
-napraviš ponovni zagon računalnika.
Ob dvokliku na ikono Koš na namizju se zopet pojavijo mape Recycler oz. recycled. Od tu naprej stvar pri meni zopet dela v redu.
Zakaj se je pojavil ta problem mi je še vedno skrivnost, Jose.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako zbrisati nezbrisane mape iz koš„a !?!Oddelek: Pomoč in nasveti | 5705 (4987) | SanAndreas |
» | težave s košemOddelek: Pomoč in nasveti | 1582 (1440) | Izi |
» | Nikakor ne morem zbrisati fajlaOddelek: Pomoč in nasveti | 1267 (1067) | r5r |
» | Kam izginja plac na c:-ju ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1907 (1581) | CaqKa |
» | Recycle binOddelek: Pomoč in nasveti | 1613 (1449) | jos69 |