» »

Koš v WinXP več ne dela

Koš v WinXP več ne dela

Jose ::

Še včeraj je koš v WinXP SP1 normalno delal. Včeraj sem vanj spravil par giga podatkov in jih iz njega tudi uspešno zbrisal. Danes sem v Windows Update dodal dva popravka - drugega ni uspel instalirati. Popoldan sem opazil, da ob kliku na koš ZELO dolgo išče vsebino in na koncu prikaže prazen koš čeprav je nastavljeno brisanje v koš. Tudi ko brišem kako datoteko z diska (par kB) jo briše zelo dolgo. Na koncu te datoteke v košu ni. Probal sem se vrniti v stanje, ki je bilo zjutraj a tudi zdaj koš ni več delal.

Ima kdo kako idejo, kako stvar popraviti?

Microsoft ::

Probal sem se vrniti v stanje, ki je bilo zjutraj a tudi zdaj koš ni več delal.
In kako si to naredil?

Kaj pa Properties od kosa se dela?

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Properties od koša delajo. Probal sem spremeniti skoraj vse nastavitve (jih ni dosti) a zaman. Štorija je enaka v mapah RECYCLE na vsaki particiji.

Nazaj sem se vrnil z "Obnovitev sistema" iz sistemskih orodij. Včeraj sem prvič ustvaril obnovitveno točko, ker me je zanimalo, kako to dela.

Jose.

Rešitev, če jo slučajno kdo rabi:

Treba je izbrisati Recycler oz. Recycled mape na vseh particijah. To je sicer malo komplicirano opravilo, ker nam WinXP po defaultu tega ne pustijo.

-zaženi CMD
-zaženi taskmgr
-zapri vse aplikacije
-v task managerju končaj najprej proces Explorer.exe nato pa še vse svchost procese (enega svchosta ni treba a ne vem katerega)
računalnik se začne ugašati (po izbrisu določenega SVCHOST-a), zato v oknu CMD napiši SHUTDOWN -a
-v CMD napiši:
rd /s c:\recycler in seveda potrdiš brisanje
in
rd /s f:\recycler in podobno za vse particije.
Tam kjer ni recycler ampak je recycled ustrezno zamenjaš (rd /s c:\recycled ).

-ponovno poženeš v task managerju EXPLORER.EXE

-napraviš ponovni zagon računalnika.
Ob dvokliku na ikono Koš na namizju se zopet pojavijo mape Recycler oz. recycled. Od tu naprej stvar pri meni zopet dela v redu.

Zakaj se je pojavil ta problem mi je še vedno skrivnost, Jose.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako zbrisati nezbrisane mape iz koš„a !?!

Oddelek: Pomoč in nasveti
205705 (4987) SanAndreas
»

težave s košem

141582 (1440) Izi
»

Nikakor ne morem zbrisati fajla

131267 (1067) r5r
»

Kam izginja plac na c:-ju ?