Forum » Strojna oprema » razlika med eno in dvostranskimi SDrami
razlika med eno in dvostranskimi SDrami
GregaS ::
ker mi je crknu en 128 SDram, zdej nabavlam 256 rama, pa ne vem če je vse kompatibilno z mojo plato ki podpira do 900 Mhz Celerona
v oglasnikih piše folk da ma eno in dvo-stranske pa ne vem kaj je razlika
LP grega
v oglasnikih piše folk da ma eno in dvo-stranske pa ne vem kaj je razlika
LP grega
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
fruti ::
Grega, lej tkole je ..... nekatere plate podpirajo enostranski ram nekatere dvostranski ... nekatere pa obe vrse ... tko da moras poskusit ... pa dej povej se katero plato imas ... mogoce ti bo kdo znal pomagat brez da bi poskušal. Če plata nepodpira ene vrste ramov ponavadi ko daš recimo 256mb not ... ti ga prebere samo 64 ali 128mb tko da boš vedu.
Mogoce ti pa podpira:) .. tko da daj napiši kako plato imaš
Mogoce ti pa podpira:) .. tko da daj napiši kako plato imaš
b ::
To je bolj odvisno od chipseta na plati kot od plate :-)
Moje izkusnje:
BX (Asus p2b)-> samo dvostranski, enostranskega zazna polovico
i815 (ne vem katera plata)-> oboje dela brez problema, tudi malo mesano.
Moje izkusnje:
BX (Asus p2b)-> samo dvostranski, enostranskega zazna polovico
i815 (ne vem katera plata)-> oboje dela brez problema, tudi malo mesano.
opc190 ::
Pa je tukaj point tut v hitrosti če so dvostranski, al ni neke razlike, recimo da bi bil dostopni čas krajši?
ali3n ::
odvisno od "nazivne hitrosti" - deklariranosti ramov; sicer se pa na teh starih mašinah hitrost rama ne pozna kaj dost (vsaj očitno ni).
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
Matek ::
Hitrost tu ne igra velike vloge, problem je le, da nekatere starejše plate ne znajo pravilno naslavljati enostranskega rama z višjo kapaciteto posameznih čipov. Bodi ziheraš in vzami pač dvostranske, po moje nimaš kaj zgrešit.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
Yohan del Sud ::
Hja, če ti kaj pomaga. V strežniku P2 233 z res zelo levo plato imam enega enostranskega in enega dvostranskega 128mb. Pa dela BP. Po mojem ne bi smel bit problem na platah novejših od 5 let...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Yohan del Sud ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zazna 1024MB rama, uporablja samo 768MB?Oddelek: Strojna oprema | 2132 (1294) | mlakar |
» | ne prepozna nekaj ramaOddelek: Strojna oprema | 1429 (1264) | Senzacionale |
» | Ima kdo v mashini 3x512MB rama?Oddelek: Strojna oprema | 1908 (1366) | kixs |
» | Kateri ram?Oddelek: Strojna oprema | 1018 (879) | Wox |
» | Kako ugotoviti ali je RAM dvostranski?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1031 (962) | gabl136 |