Forum » Navijanje » Kako se navije AMD XP1800+
Kako se navije AMD XP1800+
Hux ::
Huh po skoro 5 letih se spet spravim na navijanje ker mi je ze vseeno za procesor Hm.
Ok nazadnje ko sem navijam Durona 700@900 je blo receno da se navijanje FSBja umikaj ker ni priporocljivo ker se poveca hitrost vseh komponent v sistemu in trpijo. In ko berem zaj ta nova navijanja vidim da se prakticno samo FSB navija.
Kolk se se spomnim sem mosticke z svincnikom barval in je komaj po tretjem poskuso ratalo. Slo je za odkler faktorja navijanja. Noja kaj pa zaj se nedela to vec? So novi oz ti procesorji zaklenjeni proti temu in se se samo FSB navija?
Nekaj se ko sem durona navijal preko mej se monitor ni vec vklopo. Racunalnik ni vec vzgal etc. Nespomnim se vec kaj sem naredo. Menda si mogo Reset al izklop knof za 10 sekund drzat. Al si mogo 10x stisit al kaj je ze blo da se je vrnilo v prvotno stanje. Seveda tega nocem da se mi zgodi in kak se prav popravi ko je enrkat tema?
Procesor je sicer vroci palomincek ki je ze zaj v idle stanju 49C. Samo te procesorji so narejeni da so vroci ce se ne motim ali lol. Anyway predno AMDja 64 3000+ nabavim cem tega malo se navit.
Ok nazadnje ko sem navijam Durona 700@900 je blo receno da se navijanje FSBja umikaj ker ni priporocljivo ker se poveca hitrost vseh komponent v sistemu in trpijo. In ko berem zaj ta nova navijanja vidim da se prakticno samo FSB navija.
Kolk se se spomnim sem mosticke z svincnikom barval in je komaj po tretjem poskuso ratalo. Slo je za odkler faktorja navijanja. Noja kaj pa zaj se nedela to vec? So novi oz ti procesorji zaklenjeni proti temu in se se samo FSB navija?
Nekaj se ko sem durona navijal preko mej se monitor ni vec vklopo. Racunalnik ni vec vzgal etc. Nespomnim se vec kaj sem naredo. Menda si mogo Reset al izklop knof za 10 sekund drzat. Al si mogo 10x stisit al kaj je ze blo da se je vrnilo v prvotno stanje. Seveda tega nocem da se mi zgodi in kak se prav popravi ko je enrkat tema?
Procesor je sicer vroci palomincek ki je ze zaj v idle stanju 49C. Samo te procesorji so narejeni da so vroci ce se ne motim ali lol. Anyway predno AMDja 64 3000+ nabavim cem tega malo se navit.
- spremenilo: Hux ()
Ma tisto sem ze prebral in ni odgovorim na moja vprasanja. Plus kiri program pravo voltazo kaze CPU-Z ki pravi da je 1.801 ali Motherboard monitor ki pravi da je 1.78. V biosu se nevidi na kiro je nastavleno ker pise vsepovsod default. Izpiski pa pravijo da je isto kot kaze MBM.
Zgodovina sprememb…
Zdaj sem FSB dvigno kot opisano v ovi temi za 10 in ga prepozna kot XP 2000+ A je res tak hiter ko XP2000+ zaj al blefira
Boki_ ::
Po frekvenci je enako hiter, po zmogljivosti pa malo več, ker maš višji FSB kot serijski 2000+.
I'm back
Hm... Samo za test bi ga rad dvigno na ene 2400+ ampak je ze pri 2000+ frezzno.
Zgodovina sprememb…
fRiK0 ::
In kok se to zdej greje? Ker jaz mam enak procesor, pa je pr idle 45°C, odkar pa f@h laufam je pa na 51°C.
Hvala
LP Tadej
LP Tadej
Zdaj se greje idle 50. Obremenjen 56. Nic overclockan. Ventilator sicer ni nic posebnega. Nekoc je bil volcano 7 zdaj pa se je samo hladilnik od volcana 7 gor pa je en 0.14A prisraufan 2500 obrati.
Nakolk ga mas kloknjenega? Na 2000+ ga jaz lahko maximum ce napetost dvignem gor za eno stopnjo. Na vec pa mi nerata sem dvigno napetost do 1.82 pa je komaj do winsev do loadanje winsev priso ampak crni ekran. Ce pa kaj manj pa se do tja ne pride. Zaj sem med igranjem enih 45 minut testiro pa je temperaturo bla 50.nekaj. Ampak to samo zato ker sem protiprasne fitre odspredaj odstrano in klimo vklopo
fRiK0 ::
Jaz nimam nc navitega, sam bi pa ga probal, sam ne vem kok bi se pol grel. Pa tud tega se nism pocel, pa me je mal strah :)
Hvala
LP Tadej
LP Tadej
Eh sej nisem kaj posebej navijal. FSB iz 133 na 148 zvisal pa napetost na 1.78V iz 1.75V.
Live statistika na intervalu 5 minut.
Done some heavy weight CPU testing z spilom Americans Army za par urc pa ni crasnilo tak da je kolk tolk stabilno.
Live statistika na intervalu 5 minut.
Done some heavy weight CPU testing z spilom Americans Army za par urc pa ni crasnilo tak da je kolk tolk stabilno.
Zgodovina sprememb…
NA 1.6V mi dleuje tudi stabilno in temperatura je za dobrih 5 do 6 stopinj nizja v idlle. Kakot tudi med obremenitvijo. Zakaj zavraga je default napetost te tolko stopnej vijsa ce na najnizjem dela vredu.
jest10 ::
Zaradi sigurnosti. Kaj misliš da vsak procesor sprobajo na kaki napetosti še dela? Za default napetost postavijo tako vrednost, da so prepričani da vsi procesorji delajo normalno.
Zdaj je 1800 spet ja. Sem dal dol da vidim temperaturo in stabilnost pri 1.6V napetosti. Tmperatura je lepo niska stabilnost pa se se ni zruslo zanekrat hehe.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako naviti procesor??Oddelek: Navijanje | 10647 (3785) | Blinder |
» | Baza AMD-jevih steppingov (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Navijanje | 43666 (16450) | peter_ki |
» | ABIT NF7-S in AMD Athlon XP 2600+Oddelek: Navijanje | 1891 (1482) | Tilen |
» | Navijanje AMD 1GhzOddelek: Navijanje | 2190 (1654) | OwcA |
» | Racunalnik se mi reboota po spremembah v BiosuOddelek: Navijanje | 889 (873) | boštjan |