» »

Kakšen internet security za analogen modem in amaterja???

Kakšen internet security za analogen modem in amaterja???

vidi ::

Živijo!

Jaz postavljam en računalnik za prijatelja, ki se z računalniki šele spoznava!
Z internetom nima izkušenj in pridobiti jih namerava preko navadnega modema in klicnega dostopa! Mene skrbijo dial-upi, ki se lahko sami pojavijo in ti ponesejo telefonski račun v nebesa! Temu primerno bi želel računalnik zavarovati pred takšnimi zadevami in mene zanimajo vaši predlogi in izkušnje!

Sam se malo ogrevam za BitDefender, ki naj bi imel že funkcijo Dial control!

Če povzamem, bi želel na računalnik montirati sledeče zadeve, ki bi malo zavarovale surfanje po netu:
- anti virus
- dial up control
- mogoče kakšn spybot
- pop-up killer (ker je pri analogcu pomembna hitrost)
- mogoče kkšen firewall (ma že vključenga vsaj tistga od xp-jev)

Vse zadeve naj bodo čimbolj preproste in čimmanj požrešne s spominom!
Glede firewalla in antivirusa sem malce gledal avast! in BitDefender, glede pop-up killerja pa Super Ad Blocker!, glede sypware pa adaware in spybot!

Hvala za nasvete in komentarje!

A ma kdo kakšne izkušnje z:

Norton Internet Security 2004
McAfee Internet Security Suite 2004
ZoneAlarm Security Suite
Panda Internet Security

Všeč so mi programi k majo vse u enem!
Vse kategorije v forumu opisujejo le posamezne kategorije (antivirus, firewall, adaware, pop-up block, spam,...), mene pa zanima najboljša in najbolj enostavna kombinacija!

Vidim, da konkretne pomoči ni! Mogoče bi moral objaviti temo v pomoč in nasveti!

Sam sem testiral ene par zadev, na koncu pa sem ugotovil, da je zelo dobra kombinacija tale:

ZoneAlarm Security Suite in Spybot S&D!

Obe zadevi delujeta dobro in malo obremenjujeta računalnik! Spybot ima tudi sprotno preverjanje spy&adwarea, kakor tudi trojancev in dialerje! ZoneAlarm pa ima že tako perfektni Firewall, Antivirus ma od Computer Associates, kar spet ni slaba zadeva, update deluje dobro, Pop-up blocker pa se da tudi dobro naštimat in surfanje po netu je občutno hitrejše!

Skratka celotna zadeva je pri meni delovala stabilno in zelo zanesljivo in vredna največjih pohval!

Daedalus ::

Jao mene... Če pa temo zastaviš tako, da bi ti težko kdo odgovoril... Če bo OS winXP, mu samo vključiš firewall, ki je v winXP. Antivirus je zastonjski Avast čisto ok, lahko tudi NOD32 (če mu ni škoda par tisočakov). Pop up blocker? Mozilla Firefox namesto IE, pa ne boš rabo namenskega programa za to, pa še z raznimi spywari ne bo nekih težav. Za čiščenje računala pa Adaware. Aja, če firewalla ni, potem naj uporablja ZoneAlarm. Je zelo preprost za uporabo, tako da mu ne bo delal nekih težav. Mail client, če ga uporablja pa Thunderbird.

Pa razni dialerji se ne pojavijo glih sami:D Kaj pa surfaš po pr0n straneh, pol pa veselo klikaš pop-upe ala "wet pussies 4 free":D >:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Daedalus ()

mirkuma ::

- Predlagam BitDefender 7.2 Pro, ki je dober antivirusnik z zelo solidnim požarnim zidom, prav tako preprečuje nezaželene dial-erje.
- Namesto IE uporabi Opero 7.51 z vključenim pop-up blockerejm.
- Addaware + Spyboot S&D za spyware...

Vse troje je sistemo prijazno, torej lahko glede sistemskih sredstev in zelo dobro opravlja svojo nalogo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri firewall? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Informacijska varnost
413131849 (21336) Qushaak
»

Kateri AV je najbolje imeti?

Oddelek: Informacijska varnost
202312 (1671) hamax
»

Licenca za Zone Alarm antivirus

Oddelek: Programska oprema
81485 (1309) Death Paladin
»

Kaj uporabljate za zaščito in čistost vašega sistema?

Oddelek: Programska oprema
151706 (1471) pivo
»

kateri antivirus naj izberem?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
619791 (8587) fitipaldi

Več podobnih tem