» »

Office XP in proofing tool

Office XP in proofing tool

Matty ::

Sem predkratkim dobil proofing tool za slovenski jezik, in to za office 2000. Je kaksna verjetnost, da ta zadeva dela tudi v Office XP?

iBojan ::

Malo verjetno. Stvar je M$ pa vedno kaj zakomplicirajo ;))

lp, _GeS_

Matty ::

Hmmm... takole... malo sem sprobaval... seveda mi noce instalirat tega packa na Office XP, kar je cisto razumljivo... pa pozenem WinMe in instaliram Office 2k... pa se ta language pack... deinstaliram Office 2k in instaliram Office XP... DELA!!!

Ok... to je bilo testno... ker nocem unicit poste v outlook (in adresarja, in se in se...) sem to probaval na rezervnih polknih, kjer nisem mel kej pokvart... (bi mel vsaj razlog da instaliram Win XP)... Obstaja mogoce se kaksen manj naporen postopek?

matevzm ::

Lahko si zazipas \Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Proof in jih imas potem na zalogi za Office XP. Office je cisto zadovoljen pri meni brez posegov v registry. Outllok mislim da na spisku za default spell check ne pokaze dodatnih jezikov, samo ce imas recimo slovensko tipkovnico, mirno dela spell check v slovenscini.

Matty ::

Hmmm... sem lepo sel v direktorij proof pod WinME in presnel SL fajle v proof direktorij pod Win2k... in zacuda stvar DELA!

bzagozen ::

Stvar je čisto enostavna. Najprej inštaliraš Office XP, potem pa čisto na novo Office 2000, s to razliko, da pri inštalacijo office 2000 izbereš samo proofing tools in čisto ni drugega. Vsa zadeva se mora seveda inštalirat v isti direktorij (pustiš lahko kar default).
Vse dela, tudi sam to uporabljam.
www.alkoma.si

andrej ::

meni del brez problemov. Samo skopiras nekaj datotek v Office XP direktorij in dela...
Ce pa res hoces met poslihtano pa pocakaj na slovenski Office XP.

Matty ::

Ze narejeno... thanx vsem... (s prekopiranjem filetov)

Edino kar je skoda je to, da dokumente, ki jih odprem (in so starejsi) noce preverjat v slovenscini...

andrej ::

hm, cudno. A si izbral celotno besedilo in potem nastavil slovenscino v Tools meniju?

Matty ::

andrej... problem je nastal samo v dokumentih kreiranih pred to instalacijo... Torej, ko sem tak dokument odprl, nastavil jezik v tools (dal sem slovenski pod default) mi je vse to tudi ratalo.

Ko sem pa pognal spelling check, pa mi je avtomaticno pri takem dokumentu prestavilo nazaj v angleski jezik. Ko sem potem v okencku spelling checka hotel prestaviti dictionary language v slovenskega mi program tega NI DOVOLIL. Dovolil pa je 101 nastavitev angleskega jezika (od jamajsjkega do US dict). Ni dovolil tudi nastavitve v nemski ali portugalski jezik, kljub temu da sta oba jezika instalirana...
To vse na Office XP

Aja... na WinME sem testno instaliral se Office 2000, instaliral ta dictionary language pack... In ista zadeva kot v XPjih... noce in noce...

Popravek: hoce... samo vsak dokument morm rocno spremenit... v set language morm stran dat automatically detect language pa je ok

andrej ::

hm, zelo cudno. meni dela... a si to pod admin accountom ali navadnim uporabnikom?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spelling checker v Word-u

Oddelek: Programska oprema
96280 (5736) zvau
»

Microsoft Office XP Orodna vrtica

Oddelek: Programska oprema
9978 (940) OrlyTM
»

Slovenski spell check

Oddelek: Pomoč in nasveti
51645 (1592) delfinus
»

Ang Office XP in slovenski spell checker?

Oddelek: Programska oprema
72897 (2850) andrej
»

office xp slovenski languge pack

Oddelek: Operacijski sistemi
192949 (2704) andrej

Več podobnih tem