Forum » Elektrotehnika in elektronika » Kje dobit audio oz. "coupling" transformator
Kje dobit audio oz. "coupling" transformator
Plocnik ::
Na dveh straneh eno in isto stvar imenujejo enkrat audio enkrat pa coupling transformer.
stran #2
To dvoje je najbrž isto ne?
Zdej me zanima, kje se da kej tazga dobit pr nas, pa kaj pomeni impedance ratio 3:1? (A ma kako vezo ta razmerje, z razmerjem št. ovojev na prim. oz. sek.?)
stran #2
To dvoje je najbrž isto ne?
Zdej me zanima, kje se da kej tazga dobit pr nas, pa kaj pomeni impedance ratio 3:1? (A ma kako vezo ta razmerje, z razmerjem št. ovojev na prim. oz. sek.?)
Azrael ::
Tako je, razmerje impedanc je odvisno od razmerja števila ovojev.
Ta trafo pretvori nivo sigmala iz efekta v nivo, ki je standarden za audio naprave in skupaj z diodama pomaga ustvarjati zvok efekta, zato ga ne smeš enostavno izpustiti. Če ne dobiš transformatorčka, ki označen na na shemi, uporabi NF driverski trafo iz starega tramzistorskega radia (izolacija navitja modre barve).
LP, Azrael
Ta trafo pretvori nivo sigmala iz efekta v nivo, ki je standarden za audio naprave in skupaj z diodama pomaga ustvarjati zvok efekta, zato ga ne smeš enostavno izpustiti. Če ne dobiš transformatorčka, ki označen na na shemi, uporabi NF driverski trafo iz starega tramzistorskega radia (izolacija navitja modre barve).
LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Variak in omrežjeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1674 (1426) | Fave |
» | trafoOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2983 (2595) | Ktj |
» | napetostni transformatorOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3258 (3116) | KajtimarXXX |
» | transformatorOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2634 (2238) | Pyr0Beast |
» | Navaden ATX sem predelal da dela na 12V vhoduOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6978 (5229) | DimmniBurek |