» »

Anti-spam program, ki filtrira glede na besede in da SPAM v posebno mapo

Anti-spam program, ki filtrira glede na besede in da SPAM v posebno mapo

Klemenn ::

torej..dobim veliko spama...

pa bi rad en filtrirni program, ki bi filtriral to, glede na besede, ki bi jih jaz določil, ampak teh sporočil ne bi smel zbrisati, ampak bi jih moral dati v posebno mapo v OUTLOOK EXPRESSu

kater program to zna?

tenx

jype ::

Za zacetek svetujem, da takoj nehas uporabljat Outlook. Katerokoli varianto le-tega, tudi Express.

Razlog je v tem da ti Outlook ne zagotavlja niti zasebnosti niti varnosti pri prebiranju poste in da ko uporabljas ta program lahko spammer tocno ve, kdaj si prebral kaksno njegovo sporocilo. To se da naredit na razlicne nacine in Outlook je dovzeten za vecino.

Karkoli drugega je boljse, verjetno pa je najbolj smiselno danes uporabljati Thunderbird (http://www.mozilla.org/products/thunder...

Program, ki uporablja bayes statisticno analizo besedila, je le en od moznih nacinov kako spam zaustaviti se preden ga vidis. Obstaja se veliko drugih sredstev, vecino le-teh pa uporablja najbolj popularen program za borbo pred spamom, spamassassin. Za to rabis svoj postni streznik in ce si le koncni uporabnik bo zate lazje, ce uporabis filter, ki je ze vgrajen v Thunderbird.

Sam spamassassin uporabljam ze leta in od priblizno 65.000 spam sporocil sem imel slabih 1500 sporocil, ki so bila spam, pa sem jih dobil v mailbox. Dobil sem natanko dve sporocili, ki sta bili oznaceni kot spam, ceprav nista bili. Ampak me ne moti, ker sta bili vseeno pod nivojem in bi ju z veseljem sam zbasal v smeti, ce bi prisli v inbox.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Fuzz ::

Spam Inspector oziroma I Hate Spam je to kar iščeš. Integrira se v Outlook ali Outlook Express. Sporočila ti samodejno premika v mapo Spam Quarantine. Je zelo učinkovit pri filtriranju pošte. Sam ga uporabljam in sem z njim zelo zadovoljen, saj odstrani skoraj ves spam. Ima tudi možnost odstranitve t.i. e-mail bugov, ki pošiljatelju povejo, ali si pošto prebral ali ne.

LP

Klemenn ::

katerega ti uporabljaš=?

to sta namreč dva programčka, rabu bi pa tega ki ga ti opisuješ

:)

Fuzz ::

Aja.. sem pozabil napisati. Jaz uporabljam Spam Inspectorja verzija 4. Je pa drugače I hate Spam skoraj identičen Spam Inspectorju, če že ne enak, samo ga nisem sprobal.

LP

evo, še link: Spam Inspector

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Fuzz ()

Klemenn ::

zakaj tam IS SPAM nimam možnosti za quarantine?

a je še kakšen drug programček poleg teh dveh? :\

Fuzz ::

Ja saj ko klikneš na "IS SPAM" ti sporočilo premakne v mapo "Spam Quarantine", razen če nimaš nastavljeno, da ti ga takoj pobriše. Poglej v meniju Spam Inspector \ Options... kakšne imaš nastavitve. Defult bi moralo biti, da ti jih premika v mapo Spam Quarantine.

Drugače sem pa pred časom uporabaljal Spam Killerja pa mi ni bil preveč všeč. Veliko spama je šlo skozi, pa še včasih mi je CPU na 100% nabil. Tale spam inspector mi pa zadrži več kot 90% spama tako, da sem z njim zelo zadovoljen.

Drugih programov pa nisem sprobal.

LP

Klemenn ::

em, res, programa sta identična 100%

kaj je čudno...dubu sem prej en kup mailov, zdej ne dobim pa nič, tut v quarantine ne dobim nič

ne vem če nisem napisal...jz bi rad enga ki bi mi to samo v posebno mapo dajal, ne pa jih brisal :\

Fuzz ::

Ja saj, Spam Inspector dela točno to: spam ti premika v mapo "spam quarantine" tako, da jih potem tam lahko dokončno pobrišeš ali pa kakšnega tudi rešiš, če je pomotoma pristal tam.

Kot sem rekel, poglej kakšne imaš nastavitve v Spam Inspector / Options... Meni ves spam premika v mapo spam quarantine in ga pri tem NE BRIŠE, ne vem zakaj pri tebi to ne bi delovalo.

Klemenn ::

to..IS SPAM/NOT SPAM

:\

Fuzz ::

jep.. če boš za sporočilo, ki se nahaja v mapi "spam quarantine", kliknil na "NOT SPAM", ti ga bo premaknil nazaj v Inbox. Če boš pa v isti mapi kliknil na IS SPAM, pa se ne bo zgodilo nič, saj je sporočilo program že itak sam prepoznal kot spam. Če ga hočeš dokončno brisati moraš klikniti delete.

Storm ::

Men pa tule nč ni jasno, najprej ok da ni programa, da je samo ikonca, pa da lufa nekje vzad je možno da je cool, lahka samo dajem manage accounts, pa manage clients, ampak tam razen obkljukat kaj uporabljam in katere accounte naj preglejejo ni nč. Kar je hujše je da mi zdej pri send/receive v Outlooku noče več z unga accounta pobirat pošte in javi error, ker je pod IMAP napisan IP 127.0.0.0 pod username pa moj username:pop.email.si

Kako to poštimat da mi bo spet gledal pošto. Sam spremenim IMAP? Bo še pol razlikoval SPAM?
Markec The Great

darkolord ::

jype: a bi lahko prosim nehal širit neresnice in s tem neupravičen strah med ljudi?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vaš račun je bil shekan This account has been hacked! Change your password right now!

Oddelek: Informacijska varnost
374027 (1975) Matija82
»

Microsoft zasegel domene No-IP (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
5818144 (13814) antonija
»

Zakaj je na Gmailu toliko spama?

Oddelek: Omrežja in internet
252426 (1635) michel
»

kako se znebit spam-a?

Oddelek: Omrežja in internet
222220 (1678) zee
»

Mail program proti domenam!

Oddelek: Omrežja in internet
111528 (1361) ToniT

Več podobnih tem