» »

Hladilnik za 9600xt??

Hladilnik za 9600xt??

Gronder ::

Mam grafično kartico sapphire 9600xt. Ze po parih mescih mi je zacel zafrkavat ventilator, najprej se je dru, pol je pa pocas zacel umerat. Sm nesu na servis so kao neki zrishtal, sam se je po enm tednu spet zacel dret. Jz sm zdj razmislu da bi hladilnik zamenu, pa me samo zanima kaj naj kupim. Pa če se da čimtišjega.
Pa vprašu bi še, če kdo ve kako bi zmeril temperaturo kartice.
Hvala

boštjan ::

upam,da veš,da če boš dajal lasten cooler gor,da bo garnacija šla PA PA. kero 9600XT maš,da ne vidiš T?

Gronder ::

Ja vem da bo šla garancija rakcom zvizgat,sam sej se ji nima kej zgodit. No zato tud tuki sprasujem, da bom dal vsaj en dobr hladilnik gor. Lah pa pustim ta hladilnik gor, pa bo en dan crknu pa bom porajtu sele takrt k bo prepozn in se bom lah lovil okrog pa kregu s prodajalci predn bom novo dobu.
Kartica je od sapphire 128MB.
Tnx

zee ::

Splača se ti poskusiti z Zalmanovih heat-pipe hladilnikom za grafično v kombinaciji z ventilatorjem. Še boljše pa je, če preprosto zamenjaš tisti ventilator na grafični s kakšnim večjim in bolj "pametnim".

Sam sem imel prav tako Radeon 9600 Xt z 256 MB in je tudi po enem mesecu začel ventilator tulit, zato sem nabavil tisto Zalmanovo zadevo, pa je delallo bp do pred kakšnim tednom, ko so se začeli pojavljati eni artefakti. Grafična ni bila navita, da ne bo pomote.

Temperaturo gtrafične kartice ti meri senzor, vrednosti lahko odčitaš v nastavitvah od grafične na listku Overdrive. Normalna temperatura je okrog 40 stopinj. Moja je z izboljšanim hlajenjem delovala pri 30-35 stopinjah.

Gronder ::

Hmmm a je mozno da jz tega listka sploh nimam?? Mam pa gor nove omega driverje.
A to mislm zalmana ZM80C-HP?? Ne vem ce mi bo sploh slo notr, ker je ventilator od maticne (abit IS7) za zdj zlo blizu graficne(za ksn cm je visi od nje).
Drgač pa hvala za nasvet

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gronder ()

ferdo ::

glede te grafične, imam tudi jaz, z 256MB, kot prvo so rami zelo vroči, po nekaj minutah igfranja je celotna kartica zelo vroča, predusem zaradi ramov!!
Poizkusil sm ze heatpipe od zalmana, in se ne odnese, kartica se enostavno pregreje, če je navita se še prej pregreje:P .. uglavnem, original hladilnik je uredu, brez problema zadovolji potrebe ohlajanja in ima še rezerve, ostanejo pa problem rami, ki dodatno ogrejejo kartico in so skoraj na kritični temperaturi, zato priporočam dodatno hlajenje ramov in to je vse!
Kupite lahko estetske bakrene ali alu. hladilnike za pomnilne čipe, in jih z termalnim lepjivim trakom nalimate, da ne bo pri demontaži prišlo do kakih problemov, garancija bo še vedno veljala, ker bodo šli brez poškodb stran;) .

če ste pa kak navdušenc za vodno potem je pa že druga zgodba.
Da se z zračnim hlajenjem za to kartico dovolj postorit. moja je navita in je vse OK, ventilator pa še zdej ne tuli, ker ga vsake tolko časa očistim, ker, če se nabere prah, pride do vibracij, ki delujejo negativno na življensko dobo ventilatorja, sklepam, da premalo vzdržijete računalnike, prah je skriti ubijalec. ne sm nažigat, tut negujte malo, in potem užitek, ki traja:D
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Zračno hlajenje] Hlajenje nVidia grafičnih kartic (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
539398 (7682) jebesemeni
»

Radeon 9600XT problem!

Oddelek: Pomoč in nasveti
61007 (910) ChessNut
»

Navijanje grafične z AtiTool

Oddelek: Navijanje
81207 (1024) Zhupa
»

Poceni modificiranje kište

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
161496 (1097) iskra
»

sapphire R9600XT 128MB vs. 256MB

Oddelek: Kaj kupiti
421132 (755) ferdo

Več podobnih tem