» »

Kako bi ohladil cdrom??

Kako bi ohladil cdrom??

Webmojster ::

FOlk!!

En prijatelj mi je rekel, da ko vrti divx-a kako uro in pol v cdromu, da se mu cdrom full greje .. in potem kar zasteka!! A je kak way, kako bi hladil cdrom?? S kakim mocnim ventilatorjem maybe?! :) HELP! PLS!

|Luka| ::

Tut jst sm mel isti problem.
Pol sm se pa mal zavzel in sm kupu 120x120 vent (zelo tih ;) ga monteru uspredi,
na zadnem panelu mam pa 2x 80x80 venta(en na kisti drug v napajalcu).
Pol sm pa tko naredu da se vent uspredi vrti mal hitrej k unedva uzad.
S tem sm dosegu da gre zrak cez vse mozne reze ven tu cez CD. to je to

P.S.: zakaj pa sploh predvaja film s CDja a ni bl komot na disk posnet:D

Medved ::

mal ga polij z vodo vsake tok časa, da se ohladi pol boljš dela:D

OZZY ::

Hm. Če zmanjšaš temperaturo sistema pomaga. Drugače pa lahko če maš dost placa nardiš tako, da če maš tir beye v phišju in le dva zasedena nardiš tako. Na vrh daš npr. Cd rom potem enga pusti praznega in v tretjega daš npr. pekač. Za vmes pa lahko kupiš take hladilnik za disk, ki gre v bay. Ma dva 4x4 venta in ti bosta tisti vroč zrak malo odnašala.
Go with the flow.

element ::

Pomojem za to ni kriv cd-rom ampak slaba (ničelna (razn venta u napajalniku, ki po možnosti not piha)) ventilacija (prezračenje) ohišja. To je največji problem. Če bo on ugradil še ene par ventov not, bo takoj bolš, pa bo nehal štekat, če je problem v °c. 8-)

freejack ::

Hmm, ja jst mam tko nareto,..da mam baycoolerje not, pa zadeva odlično šiba (na disku, cdromu, pekaču,..kar je možno). Se mi še ni zgodlo, da bi bile prevroče ˝razmere˝ . :) No ja,..ob tolkih ventih (okrog 20) tut druzga ni pričakovat . ;((

capitanoss ::

Ej jaz gledam divX-e po 3 ure na dan in računalnik vedno dela podnevi in ponoči (po noči v pripravljenosti) pa mam sam en slab ventilator na procesorju nič drugo
vse dela OK rad pa bi da crkne da si kupim nek boljši procesor !:D
Kje ste zdaj vsi ?

msmiha ::

V čem je pol problem, če crkne ga še prodat ne moreš. Pač nabavi nov proc. Tudi če ta ne bo crknil.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

linker ::

Če ma prosti 2 reži, lahko da cd-rom v spdnjo, še prej pa na vrhu cdroma v pleh zvrta eno luknjo za 8X8 venta (in seveda venta gor postavi:D)
Če pa bi se mu to pregrevalo, pol pa sam na servis.
Link me!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Čiščenje PC ja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
242258 (1696) schurda
»

tišanje napajalnika

292334 (1654) WinsuckeR
»

Pomoč in nasveti z modom

91301 (1128) timj010
»

Kateri 120 mm vent. za stranico od ohišja?

121538 (1353) texhex
»

Modifikacija

261976 (1578) kuglvinkl

Več podobnih tem