Forum » Pomoč in nasveti » Kako sprementi logical drive v primarno particijo ?
Kako sprementi logical drive v primarno particijo ?
dux ::
Situacija je sledeča, na račuanlniku imam na prvem trdem disku nameščen win2k pro.
Na drugem fizičnem trdem disku imam 2 particiji - eno primarno in eno extended.
Extended particija ima 3 logične diske velikosti 5 GB, 20 GB in 30 GB.
Na eno teh particij bi rad naložil Knoppix.
Zato rabim en logical drive odstraniti iz te extended particije in iz nje narediti primarno particijo (tako mi je rekel google), je tako ?
Zanima me kako naj to storim ne da bi izgubil podatkov na ostalih 2 logičnih diskih ? Ostala 2 diska sta prevelika, da bi lahko vse podatke shranil v primeru izgubi celotne extended particije zato celotne extended particije ne morem izbrisati.
Obstoječo primary particijo na drugem fizičnem trdem disku velikosti 1 GB nameravam spremeniti v extended particijo in jo nato ponuditi knoppixu kot swap particijo. Je to dobra ideja ?
Najlepša hvala za pomoč
dux
Na drugem fizičnem trdem disku imam 2 particiji - eno primarno in eno extended.
Extended particija ima 3 logične diske velikosti 5 GB, 20 GB in 30 GB.
Na eno teh particij bi rad naložil Knoppix.
Zato rabim en logical drive odstraniti iz te extended particije in iz nje narediti primarno particijo (tako mi je rekel google), je tako ?
Zanima me kako naj to storim ne da bi izgubil podatkov na ostalih 2 logičnih diskih ? Ostala 2 diska sta prevelika, da bi lahko vse podatke shranil v primeru izgubi celotne extended particije zato celotne extended particije ne morem izbrisati.
Obstoječo primary particijo na drugem fizičnem trdem disku velikosti 1 GB nameravam spremeniti v extended particijo in jo nato ponuditi knoppixu kot swap particijo. Je to dobra ideja ?
Najlepša hvala za pomoč
dux
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pravilna razdelitev diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1622 (1314) | dronyx |
» | Sprememba logične particije v primarnoOddelek: Strojna oprema | 2652 (2313) | BlaY0 |
» | Računalnik ne bootne w winseOddelek: Pomoč in nasveti | 1334 (1248) | StratOS |
» | Particioniranje USB ključaOddelek: Pomoč in nasveti | 1239 (1162) | Mr.B |
» | Zakaj ne morem narediti več kot štiri particije?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1342 (1165) | bastadu |