Forum » Pomoč in nasveti » Windows problem (prostor na disku)
Windows problem (prostor na disku)
1309976 ::
Zdravo!
Že od nekdaj opažam konstanten problem, ki sem ga sicer do zdaj reševal s formatiranjem, ker pa je to preveč zamudno upam, da ve kdo za boljšo rešitev.
Gre za to: KO odinštaliram kak program ali igro se mi pogosto zgodi, da disk oziroma windowsi (XP z vsemi dodatki in popravki) ne zaznajo pravilne velikosti prostega prostora na disku oziroma particiji. Tako sem pred kratkim odinštaliral dva špila in bi moralo biti cca 7 GB prosto vendar je le 860 MB. Kako pripraviti windowse da bodo zaznali pravo vrednost oziroma kako dokončno zbrisati file, ki so skriti nekje na particiji čeprav jih v bistvu tam več nebi smelo biti?
LP
Že od nekdaj opažam konstanten problem, ki sem ga sicer do zdaj reševal s formatiranjem, ker pa je to preveč zamudno upam, da ve kdo za boljšo rešitev.
Gre za to: KO odinštaliram kak program ali igro se mi pogosto zgodi, da disk oziroma windowsi (XP z vsemi dodatki in popravki) ne zaznajo pravilne velikosti prostega prostora na disku oziroma particiji. Tako sem pred kratkim odinštaliral dva špila in bi moralo biti cca 7 GB prosto vendar je le 860 MB. Kako pripraviti windowse da bodo zaznali pravo vrednost oziroma kako dokončno zbrisati file, ki so skriti nekje na particiji čeprav jih v bistvu tam več nebi smelo biti?
LP
Sims ::
hm ...
-pobriši koš
-pobriši temp mape C:\Documents and Settings\tvoj user name\Local Settings
probaj najprej tole ...
Maš kak Norton System works?
System restore? ...
LP,
Sims
-pobriši koš
-pobriši temp mape C:\Documents and Settings\tvoj user name\Local Settings
probaj najprej tole ...
Maš kak Norton System works?
System restore? ...
LP,
Sims
1309976 ::
Mape so vse pobrisane (koš prazen), system restore je izklopljen..imam pa Norton systemworks gor...kaj je z tem ?
mkonci ::
V raziskovalcu se postavi na C: pa kliken desni gumb, pa klikni počisti disk, označi vse in to bi mogel bit!
Daedalus ::
Norton systemworks majo eno zaščito koša... Pri navadnem praznjenju koša se odstranijo datotek, če se ne motim. Tak da poglej malo v protected recycle bin, pa od tam pobriši vse ven. Pa disk cleanup zaženi, ker se ščasoma nabere ogromno enih temporary fajlov. V kolikor uporabljaš IE, mu nastavi omejitev za temporary files na kakih 10Mb, drugače zna zadeva požret kr precej prostora...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kam gre 1gb diska?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2034 (1595) | alum |
» | Problem s prostorom na HD po brisanju datotekOddelek: Pomoč in nasveti | 1029 (980) | Matty |
» | varnost,hitrost in urejenost računalinkaOddelek: Pomoč in nasveti | 2072 (1529) | flipflop |
» | Kam izginja plac na c:-ju ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1886 (1560) | CaqKa |
» | WinXP-Prazna mapa "Temp. internet files" velika 517MbOddelek: Operacijski sistemi | 1674 (1528) | TESKAn |