» »

Ocenite prenosni računalnik

Ocenite prenosni računalnik

maddogod ::

Stvar je sledeča. Kolega kupuje prenosni računalnik in manično zbira ponudbe od vseh firm v SLO. Notesnik bo uporabljal predvsem za službene namene (vodenje statistike, razni izračuni,...). Za ocenit mi je poslal to konfiguracijo. V Comtronu so mu ponudili popolnoma enako zadevo za 174.000 sit (z DDV).

Moje mnenje: glede na to da se notebook ponavadi ne kupuje za pol leta, je verjetno ta konfiguracij ena najmanj zmoglivih kar se jih danes da kupit v SLO. Najšibkejši člen je seveda procesor CPU INTEL Celeron 2000/400 MHz 128k 0.13u BOX. Kolikor je meni znano so Celeroni okrnjene različice (manj L2 caha, manj podprtih funkij) zmoglivejših Pentiumov in so namenjeni predvsem manjzahtevnim uporabnikom (igračkarjem pa še ti jih danes ne kupujejo --> vsaj tisti, ki vedo kaj kupujejo). Ne vem kdo še danes sploh kupi Celerona, glede na to kakšne cene imajo Athloni ali pa Pentium 4 < 2GHz, ki so neprimerljivo bolj zanesljivi. Druga stvar, ki mi bode v oči je Disk AT-2,5" 20 GB 5400rpm (tega podatka ni na zgornjem linku -->zvedel sem ga v Comtronu), ki ima za moje pojme danes absolutno premalo kapacitete. Zraven tega se vrti pri 5400rpm-jih da ne govorimo da ni znan podatek o velikosti predpomnilnika. Vsi vemo da če si lastiš še tako dober procesor in zadostno količino zmoglivega RAM-a, ti lahko ozko grlo sistema predstavlja manjzmogljiv disk... Pomnilnika je 256MB, ampak grafična si ga lahko sposodi do 64MB. Gor hoče met win XP pro in mislim da se ta računalnik ne bo najbolše počutil s tem sistemom. Za normalno delovanje je 256MB minimum. Pa še to. Zadnjič sem bral v Monitoru da imajo notesniki podporo za gonilnike samo za en operacijski sitem, tistega katerega določi proizvajalec. Torej na vsakem notesniku je nalepka, kateri operacijski sitem je podprt. Torej če se boš v prihodnosti odločil za menjavo sistema, je to praktično neizvedljivo, ker ne boš dobil ustreznih gonilnikov za strojno opremo. To seveda delajo proizvajalci notesnikov v navezi z proizvajalci programske opreme načrtno in se mi zdi taka omejitev na točno določen operacijski sistem nezaslišna... prav silijo ljudi da če hočeš menjat op. sistem moraš pač menjat celoten računalnik, da ne govorimo o kakšnem linuxu.... ampak to je že druga zgodba. Tako pač je. V glavnem kolega bi rad mel win xp pro, pa je pozabil vprašat če je podprt na tem računalniku. Po mojem mnejnu ne. Ostale komponente so na nivoju.

OK vem da boste rekli kaj pa pričakujem za takšno ceno/zmoglivost. Ampak me vseeno zanima vaše mnenje. Sploh če je imel že kdo kakšne izkušnje s tem notesnikom. Ali pa če ima kdo kakšno boljšo ponudbo tam za največ +40.000 sit, ker za takšno ceno je skoraj nerealno pričakovat kaj boljšega.


Že vnaprej hvala za odgovore.

Caligula ::

Tuš ma za 200 jurjev Celeron 2.66, 40 giga disk, 256Mb rama CDRW/DVD combo,.. 14.1'' zaslon.
Vreden tega denarja. 2 leti garancije.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri prenosnik je pravi zame? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14916201 (7162) Seb4
»

Gericom Hollywood advance 52160- Hofer (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5910672 (8057) fosil
»

nakup prenosnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
655869 (4599) sw0rdfish
»

Prestigio prenosnik (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
19517403 (9579) Utk
»

Prenosnik do 225.000 SIT

Oddelek: Kaj kupiti
151293 (1024) boštjan

Več podobnih tem