» »

GPRS povezava nokia ngage in pc preko bluetooth-a

GPRS povezava nokia ngage in pc preko bluetooth-a

fifi22 ::

Folk, prosim za pomoč. Imam pa sledečo težavo: z nokio n-gage mi nikakor ne uspe na računalniku vzpostaviti GPRS klicne povezave preko bluetootha. Zanima me, če ma kdo to rešeno in na kanšen način, predvsem me zanima, če je potrebno inštalirat najnovejše gonilnike za modem v tem aparatu, ker priloženi ne delujejo. Imam sicer informacijo, da samega modema pri bluetooth povezavi ni potrebno inštalirat, ampak le sam bluetooth adapter, a preko mojega računalnika povezave v nobenem primeru ne delujejo. A je možno, da bi moru nadgradit software na samem aparatu? Še to, GPRS na samem aparatu mi deluje normalno, nastavitve v aparatu so pravilne in folk na tehničnih informacijah na Mobitelu ne ve kaj bi lahko bilo narobe. Enkrat se mi je sicer uspelo povezat na mojem compu in tudi na compu od mojga frenda, samo zdej mi pa spet ne deluje! Prosim za kakšne konstruktivne predloge, tnx vnaprej. Pa tisti, ki mate prek n-gage pa bluetooth net, dejte mal povedat kok je zadeva kej stabilna pri povezovanju.

PS: Se opravičujem za podvajanje postov, admine prosim, če prvega v rubriki mobilne tehnologije odstranijo.

robio ::

Meni je tud nagajal P800, ko sem se hotel povezati z pc-jem preko BT-ja na GPRS. Tud jaz sem ene stokrat klical na 041700700 pa nismo nč rešli. Pol so mi pa enkrat rekli, da naj pokličem dopoldne na 041700700 in povem v čem je problem in naj prosim da me prevežejo k tehnikom. To sm tud naredil. Tm sm stricu povedal zakaj gre ( da pač nemorem nikakor vzpostaviti povezave), in ta mi je narekoval eno kodo, ki sem jo vpisal v nastavitve od modema. Zadeva je začela čudežno delat. Gonilnike za modem pa imam tud jaz tiste katere ti jih sam naloži.

fifi22 ::

Ja, narekoval ti je inicializacijski string, le-ta pa se predvsem uporablja za dlančnike, n-gage pa ni dlančnik, čeprav je smartphone podobno kot P800. Tudi jaz sem ga enkrat vpisal samo dvomim da je kaj hasnil, ker sem ga vpisal na frendovi mašini, tam je potem delalo, na moji pa nisem vpisal tega stringa pa se je kljub temu uspesno povezal, vendar le 2x, pol pa nic vec.

fifi22 ::

Aja pa dejte kej povedat, če vam vsem minimalno prenaša podatke, ko imate odprt brskalnik in dostopate do neta prek GPRS-a. Tu mislim, če vam švigajo biti tudi ko nič ne brskate in imate samo eno stran odprto. Zanima me, če je potrebn ta prenos, da se povezava vzdržuje ali je to anomalija, ki se pojavlja samo pri meni?:) Kolk GPRS-a pokuri kej IRC? En ki uporablja vodafone-ovo connect kartico na prenosniku pravi, da mu 1MB zadošča za 5-7 ur čvekanja prek irca, a kdo ve kako je kej s tem na Mobitelu? Je isto, bolj, manj požrešna zadeva?

CaqKa ::

odvisno kolko prometa je na ircu... jaz sem 1 mega mel dovolj za občasen pokuk na irc v času predavanj za kak tedn... na dlančniku.
pokukal sem pa na #slo-tech pa še mejle sem bral vmes. pa wap strani čekiral...
tak da irc je ena zlo gprs friendly zadevca.. oziroma bolje rečeno gprs je irc friendly :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dlancnik Fujitsu-Siemens Pocket Loox 610 BT/WLAN -osebno mnenje

Oddelek: Strojna oprema
251955 (1213) Politik
»

Simobil-Gprs (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11412527 (7289) [_MW_]
»

Satelitski internet ter GPRS

Oddelek: Omrežja in internet
101253 (1151) @ljash
»

Telefon samo za GPRS

Oddelek: Mobilne tehnologije
131778 (1551) Plocnik
»

S45 GPRS @ 9.600bps

Oddelek: Omrežja in internet
71192 (1012) billy

Več podobnih tem