» »

LN2 hlajenje? Kake ideje?

LN2 hlajenje? Kake ideje?

PsiHO ::

kako bi naredu LN2 hlajenje?
a kdo ve kak link
kje se dobi LN2?(v slo)

to je zaenkrat vse:D
i fell the need, the need for mhz speed
  • spremenil: PsiHO ()

Binji ::

Pejdi nekam v Nemcijo v kasno temno ulico, pol pa reci taprvemu sumljivemu tipu da ce ti lahko kej iz kasnega laboratorija spizdi:D
Drgaci pa po moje ne bos dobu, vsaj v Sloveniji ne.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

PsiHO ::

ja pol morm pa spet fotru rect da gre krast
a ni to hudo?:D
i fell the need, the need for mhz speed

msmiha ::

Kaj pomeni LN2 ali misliš na N2 (tekoči dušik)
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

IceIceBaby ::

Popravek. tekoči dušik se dobi v Sloveniji, je pa skor cenej ko kisla voda :)
Moj fort je veterinar pa ga nuca za shranjevaje semenov od bikov zato vem. Men se zdi da ga je nazadnje plaču okol 300 sit / liter. Če koga zanima naslov kje se to dobi naj mi mail pošle pa bom se pozanimu točno.

Drugače pa mislim da N2 ni ql rešitev za hlajenje. Vsaj za zlo uporabno ne...ker bi mogu skos zraven dolivat pa to. Mogoče samo za 1 overclock. Nardis eno bakreno posodco pa not vliješ mal n2 pa zamrzneš cpu na -200 :)

SkIDiver ::

Za verižno delujoč sistem z N2 bi nucu neki podobnga k ma avto za klimo, tako pumpo. Sam bi nucu pa en orng močn motor. Po moje

birdy ::

ej dej men povej kje pa kako(kok moras bit star, pa ce je potrebna kaka cudna izkaznica)
mi lohka vse to poves na mail

_birdy@email.si

hvala ti...tekoci dusik je dober za veliko stvari:)
lp
birdy

SkIDiver ::

Še neki me zanima. Predstavljajte si eno cev dimenzij: dolžina=30 cm, premer=5 cm. Ni se treba zdej obremenjevat kok dušika gre not. Mene zanima če bi v to cev dali not dušik in jo zaprli. Kok časa bi dušik držu neko določeno temperaturo in jo oddaju v okolico, če bi mela okolica max 60°C? Govorimo o bakreni cevi debeline nekje 3mm. Pa če bi hotu dušik gnat po ceveh kake cevi bi nucu?

Modri dirkač ::

Ne vem če je tekoči dušik dober, če ne znaš z njim delat.Je ful nevaren, ker si lkahko sprot kaj zmrzneš, morš met posebne rokavice itd. Stvari v stiku z njim v manj kot sekundi zmrznejo na -150 stopinj, dobiš take ozebline da ti lahko tud kaj amputirajo. Če boš kaj takega sprobaval, kar ti ne svetujem vpraši kakga kemika in bodi skrajno previden!!!!!!!!!!!!!8-O
Everybody lies!

das_frik ::

za en overclock bi še šlo posodo nalepiš na procesor in v njo naliješ dušik, sam to ne traja dolgo. Za trajnejšo rešitev bi rabu en ful močn kompresor, ker se dušik utekočini šele pri nekaj tisoč barih, takega kompresorja pa no boš dobil pa še bakrene cevi tega pritiska nebi zdržale!

Kaiser ::

Ce das roko v tak dusik jo lahko potem samo s kladivom razbijes (terminator fora :D samo tle se ti ne zlije nazaj) pa se nic ne boli....

LuiIII ::

Ah dajte no buče sadit!

Sem se že polil s tekočim dušikom in sploh ni panike. Zakaj? Ker se na koži, ki ima pač svojo vsebnost vode naredi tanek film ledu. Tako temperatura nikoli ni kdo ve kako nizka. Seveda to velja samo, če se poliješ. Če bi pa roko noter nekaj časa držal, potem bi pa vthnja plast (ali pa cela roka) kar lepo popokala in z uporabo nasilja tudi odstopila. Terminator ali pa bolje Demolition men fora je pa itak samo v filmu.

element ::

Kaj ti bo dušik? Za en overclock se splača ne sploh! Brezveze, rajš si sestav FH2O hlajenje! >:D

msmiha ::

Hlajenje z dušikom bi se slplačalo edino, če bi mel en močn kompresor, da bi lahko dušik ostal tekoč. Ta kompresor bi pa po moje bil zelo glasen in drag;(
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

element ::

Pa debele cevi bi mogu met, ki bi zdržale pritisk, to pa sploh ni dobr za v računalnik... :(

MiHec ::

Za tekoči dušik se pozanimaj pri MG Ruše (imajo več poslovalnic po sloveniji). Potem pa greš tja z eno termosko in ti ga enostavno nalijejo notr. Termoske ne smeš zatesnit ker ti jo lahko raznese. Moraš pustiti malo priprto. V takem stanju drži do 3 dni. Kar se pa tiče posodice pa merkaj ker pri -200 postanejo vse stvari zelo krhke. Pa rokavice obvezno!!
PaintBall rules!

SkIDiver ::

Mene ne zanima kašne cevi bi mogle bit da bi nek kompresor vse skup gnal. Mene sam zanima še bi taka stvar zaprta zdržala, pa kuk časa bi mel dušik neko temperaturo. Ne mislm jz neki uporablat za hlajenje ta dušik.

jakinj ::

A ni temperatura N pod delovno temperaturo procesorja. Kako resis ta problem a se ti hlajenje vklapla pa izklapla sam pol so nihanja pa kovine se ti krcijo pa raztezajo???
To live whitin the circle of life only one thing is asked in return. Everyone pays the ultimate price. Make every moment count.

element ::

Hmm, kaj pa če bi mel dušik v eni močni posodi, k bi pol kapljal gor na procesor? (seveda ne direktno) :\

OldSkul ::

Pelcijan kar en beden zajebanski odgovor!

TESKAn ::

Hm, če bi naredu neki tacga kot eno pršilko, k bi ti direkt na jedro špricala LN2...po moje bi se dal, ma bi mogu uredu sobo luftat, da ne bi meu preveč dušika not...po moje bi se tko dalo uštimat. Ne vem no, zame so zaenkat dost peltier + vodno, bom pa enkrat probu poštimat, da bota dva peltiera zaporedno vezana na proc...hehe, se bo grela zadeva bl k athlon na 2 Ghz - okol 250W oddane toplote>:D.
Aja, pa še to:
LN2 -> Liquid Nitrogen:).
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vodno hlajenje (to in ono)

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
232376 (1784) Lynx
»

Pošten oc p4

Oddelek: Navijanje
272405 (1919) Tic
»

vodno hlajenje (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
513844 (3219) upirna
»

Gašenje z ventilatorjem

Oddelek: Znanost in tehnologija
212524 (2064) ||_^_||
»

Tekoči dušik

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
145855 (5639) TESKAn

Več podobnih tem