Forum » Programska oprema » Outlook 2003 in priponke
Outlook 2003 in priponke
Djuro ::
Zdravo!
Imam eno vprašanje, če mogoče kdo ve odgovor. Namreč, eudora ima to krasno funkcijo, da vse attachmente, ki pridejo po mejlu, zmeče v en izbran direktorij.
Zdej, outlook meče vse v en .pst fajl, ki pa ob veliki količini attachmentov rata prav nesramno velik.
A se da mogoče na kakšen način Outlook 2003 (oz. katero drgo verzijo Outlooka) prepričat v podobno dejanje, da attachmente meče v nek folder?
ThnX!
Imam eno vprašanje, če mogoče kdo ve odgovor. Namreč, eudora ima to krasno funkcijo, da vse attachmente, ki pridejo po mejlu, zmeče v en izbran direktorij.
Zdej, outlook meče vse v en .pst fajl, ki pa ob veliki količini attachmentov rata prav nesramno velik.
A se da mogoče na kakšen način Outlook 2003 (oz. katero drgo verzijo Outlooka) prepričat v podobno dejanje, da attachmente meče v nek folder?
ThnX!
Mercier ::
Jaz sem enmu Slovaku kodo za prenest in brisat priponke v neko mapo (iz poselektirane pošte) malo spremenil, kjer mi ni bila všeč. Če se ker spozna na outlook, lahko v parih minutah popravi, da se lahko vključi v pravila (rules), pa dela točno to kar hočeš.
Komentarji so v originalu, spremenil sem način, kako se določi mapa kamor gredo datoteke (skenslu sem FSO), pa dodal sem možnost shranjevanja datotek z enakimi imeni (dodaja i). Če kdo res hoče, da bo delalo drugače (meni tako kot je najbolj ustreza), naj pove, pa bom dodal še kakšno vrstico.
Komentarji so v originalu, spremenil sem način, kako se določi mapa kamor gredo datoteke (skenslu sem FSO), pa dodal sem možnost shranjevanja datotek z enakimi imeni (dodaja i). Če kdo res hoče, da bo delalo drugače (meni tako kot je najbolj ustreza), naj pove, pa bom dodal še kakšno vrstico.
Public Sub StripAttachments() Dim objOL As Outlook.Application Dim objMsg As Object Dim objAttachments As Outlook.Attachments Dim objSelection As Outlook.Selection Dim i As Long Dim lngCount As Long Dim strFile As String Dim strFolder As String Set objOL = CreateObject("Outlook.Application") Set objSelection = objOL.ActiveExplorer.Selection strFolder = "X:\MojaMapa\" 'piši svoje If Dir(strFolder, vbDirectory) = "" Or Right$(strFolder, 1) <> "\" Then GoTo ExitSub End If For Each objMsg In objSelection If objMsg.Class = olMail Then Set objAttachments = objMsg.Attachments lngCount = objAttachments.Count If lngCount > 0 Then For i = lngCount To 1 Step -1 strFile = strFolder & objAttachments.Item(i).FileName If Dir(strFile) <> "" Then Do While Dir(strFile) <> "" strFile = strFile & "i" Loop End If With objAttachments.Item(i) .SaveAsFile strFile .Delete End With Next i End If objMsg.Save End If Next ExitSub: Set objAttachments = Nothing Set objMsg = Nothing Set objSelection = Nothing Set objOL = Nothing End Sub
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | batch fajl iz txt (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 9695 (8356) | b3D_950 |
» | VB.net Excel v TifOddelek: Programiranje | 1146 (1045) | saule |
» | Shraniti XML string iz interneta na strežnik (ASP)Oddelek: Izdelava spletišč | 1939 (1835) | tejcek |
» | makroOddelek: Programiranje | 1159 (984) | draganm1 |
» | Visual Basic in ExcelOddelek: Programiranje | 2675 (2241) | Vesoljc |