» »

low level format????

low level format????

Kr nekdo ::

kakšno formatiranje je to, in kakšno je potem tisto ko napišeš samo format c: v dosu. v čem je razlika in kako se formatira z tem low level format.

če kdo ve kaj o tem

prosim za ralago, ker me en disk zajebava pa bi ga zbrisal totalno

thanks

lp

Azrael ::

Pri DOS formatu, površino diska pripraviš za delo z DOS/Win OS. Obstoječi podatki se pri tem v resnici ne izbrišejo.
Low level format pa izbriše vse na disku, kar naredi tako, da vso vsebino diska prepiše s samimi ničlami. Na ta način izhlapi vse in s tem težave z diskom, ki so povzročene z virusi in črvi, izpadi napetosti in sesutim sistemom.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

sinko999 ::

Azrael ni čisto natančno

Imaš quick dos format izbriše samo MBT sektor disk
imaš kompletni format on samo prebere vse sektorje na disku da so OK in na koncu izbriše MBT sektor

pote imaš zerro fill drive format ki disk zapiše z samimi 0 in preveri če so pravilno zapisane

imaš pa še tudo low level format ki na novo zapiše lokacije sektorjev po celem disku brez kontrole če so pravilno zapisane

pri ta zadnjih dveh je možnost rešitve podatkov manj kot 0,001%

LP
Ni? ni ve?no !

TheJack ::

How Do I Low Level Format an ATA (IDE) Hard Drive?

What does "low level formatting" an ATA (IDE) drive mean?

Actually the term "low level" is a bit of a misnomer. The low level process first used years ago in MFM hard drives bears little resemblance to what we now call a "low level format" for today's ATA (IDE) drives. The only safe method of initializing all the data on a Seagate device is the Zero Fill option in DiscWizard Starter Edition.

(s Seagatove strani)

Skratka, low level format ni isto kot zero fill. Vsaj Seagate tako pravi. Kolikor lahko razberem iz zgornjega teksta, se t.i. ''low level format'' pri današnjih diskih sploh ne uporablja več. Danes se po tem izrazom razume zero fill. Strokovnjak pa res nisem, tako da možno da se motim.

sinko999 ::

@ TheJack

Npr za mojega samsunga 160G imaš na voljo samo zero fill drive
za enga mojega starega fujitsuta 8,4G pa je še imel na voljo low level format
pa za maxtorja 40G sem tudi imel na voljo low level format.>:D
Ni? ni ve?no !

Vem. Imam maxtorja in v Powermaxu piše low level format.

Ampak kaj če le piše low level format, ker so ljudje pač tako navajeni, v resnici je pa to zero fill? Seagate in Samsung napišeta zero fill, Maxtor in IBM pa isti stvari pravita low level format. Sem skoraj prepričan da je tako.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TheJack ()

evo mene opet

gre se za Samsung 80 gb, 7200 ATA 100, če sem prav sledil tem linkom in odgovorom si moram neke programčke dol z neta povlečt, al kak je to mišljeno. imam particion magica 8 ampak nism nikjer zasledil niti lov level format niti zero fill.

torej naj naredim kaj ?

no pa še problem. opažam da mi disk veliko bol počasi dela kot je na začetku, pri tem imam v mislih recimo ekstrahiranje kakega filma (prej okrog 4 min zdaj več ko 10 min). sploh se mi ne sanja zakaj.

virus pa zihr ni ker mam nortona z updajti

lp

brane

Mislim, da bo tale (HUTIL) program pravi za zero fill. Siguren pa nisem, ker tega programa še nisem uporabljal. Kakšen uporabnik Samsungovega diska bo lahko zagotovo povedal.

Mimogrede.... Dvomim da je zero fill najbol smotrna rešitev tvojih težav z diskom (počasnost). Najprej z diska pomeči nepotrebno šaro (naj ne bo zaseden več kot 60% ali 70%), izklopi nepotrebne programe ki tečejo v ozadju, nato pa disk pošteno defragmentiraj. Po možnosti naredi še swap file fiksne velikosti (naj bo tudi ta defagmentiran, torej v enem kosu).

Šele če vse to ne bo pomagalo, začni razmišljati o radikalnejših metodah.

Aja, saj res... Najprej disk preveri za napake (diagnostic) z že zgoraj omenjenim HUTILom. Dobro preberi navodila!

evo mene opet

sedaj je pa zadeva takšna,disk mi dela doma v računalniku super tut do 20mb/s z diska na disk, aja ta disk imam v pc v študentu. doma mam pa slabši pc pa dela vse BP,

a je mogoče možno da bi bil ke kabl hin, ker nevem več kaj bi blo. jumperji niso krivi tak da prosim bilo kakšno logično razlago

thanks

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Del diska pokvarjen

Oddelek: Strojna oprema
353865 (2764) k4vz0024
»

Low level format

71159 (1000) destiny
»

Kako popolnoma izbrisati trdi disk?

185050 (4671) roscha
»

recovery podatkov ( Dan, ko gre vse v P.M.! )

Oddelek: Programska oprema
181276 (991) undefined
»

Popolno brisanje trdega diska

Oddelek: Programska oprema
123447 (3243) Cuoresportivo

Več podobnih tem