Forum » Strojna oprema » printer sp 300
printer sp 300
lojk ::
mam printer sp 300 za pisanje računov in dosovski program za blagajno na win95 platformi. odkar sem inštaliral original starmicronicsov driver za printer mi ne printa čžš tudi če program zaženem v čistem dosu ali če z editorjem printam čžš. driver je bil odinštaliran pa ni nič drugače. dipswiči v printerju niso bili premikani. ali morda kdo ve kaj narediti.
bradek ::
Poisci ce ti je instaliral v config fajle tudi 437PIN, programcek za emulacijo sumnikov v dosu. Oziroma ce ga morda potrebujes, pa ga je driver odstranil ob instalaciji/deinstalaciji. Jaz ga uporabljam v enem podjetju za emuliranje sumnikov na epson tiskalniku in ce ga uporabim mi na star tiskalniku sumniki ne delujejo. Na WinXP. Na win98 ni bilo teh problemov nikoli. Malce pobrskaj v tej smeri.
lp
lp
Lith ::
- poskusiš v Win95 pod DOS oknom spremenit kodno tabelo iz 852 v 437 (tiste vrstice mode con cp= in mode con prepare... ) in potem poskusiš tiskanje { ` ~ (kar bi bilo nekako š ž č) znakov pod katerimi se 'skrivajo' šumniki
- poskusi SELF TEST (vključiš tiskalnik ko držiš FEED) ki bo izpisal trenutne nastavitve tiskalnika (in v drugem delu tudi trenutno aktiven nabor znakov)
tukaj imaš STAR support, tukaj pa navodila
tole sliko pa bi moral dobit s SELF TEST om
- poskusi SELF TEST (vključiš tiskalnik ko držiš FEED) ki bo izpisal trenutne nastavitve tiskalnika (in v drugem delu tudi trenutno aktiven nabor znakov)
tukaj imaš STAR support, tukaj pa navodila
tole sliko pa bi moral dobit s SELF TEST om
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mrežni disk - istočasna uporaba datotek na disku z 2 računalnikovOddelek: Pomoč in nasveti | 1677 (1252) | fulgur |
» | POS tiskalniki in v DOS okoljuOddelek: Pomoč in nasveti | 2630 (2014) | Duhec |
» | Tiskanje šumnikov iz DOS-aOddelek: Pomoč in nasveti | 4769 (4260) | Brane2 |
» | windows xp sovraži dosOddelek: Pomoč in nasveti | 3257 (2893) | SasoS |
» | Problemi s šumniki v DOS-u (resno mislim!)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2263 (2111) | nevone |