» »

LCD problem

LCD problem

Phoebus ::

V "servis" (=če ti rata popravt ga mej, čene ga vrži stran) sem dobil 15"LCD monitor, ki pa ima en problem- po nekaj časa delovanja (~2h) začne utripat po nekajkrat na minuto. Utripne tako, da se backlight ugasne in prižge.
Backlight seveda ni foo, ker sta dve (torej ne bi zvezno utripali), napajalnik ni foo ker je totalno premerjen tudi v času utripanja je in napetost konstantna, zdaj pa je tu problem- inverter in "glavna" plata sta še ostali, na nobenem od njiju pa ni kakšnega glih najbolj popravljivega dela (z izjemo nekaj kondenzatorjev, ki pa so premerjeni in OK).

Ima kdo kakšne izkušnje? Je šla trafica na inverterju? Kakšna druga ideja?

Brane2 ::

Backlight seveda ni foo, ker sta dve (torej ne bi zvezno utripali)

Tega ne razumem. Kako lahko neonki utripata zvezno ?

MIslis socasno ?

Ce je tako, je to sicer mozno, ni pa ravno verjetno. Na tvojem mestu bi na scopeu opazoval napetost. Ce v casu zmrza ta upade, je verjatno kriv inverter. Ni nujno , le verjetno. Lahko probas najt kje kak zicni upor za ustezno obremenitev in ga namesto neonk obesit na napajalnik. Poglej, ce bo inverter tudi takrat "kolcal". Ce bo, si nasel krivca.

Glede backlighta da ni foo sem mislil tako- če bi bla lampa foo, bi utripala samo ena; noter sta pa dve in istočasno utripata.

Tako da nekako je praktično jasno, da je napaka pred lampami, vprašanje je edino, kje- to, da bom vidu da niha napetost na izhodu inverterja, mi ne pomaga kej dost, saj je to seveda razlog, da monitor crkuje :)

Sicer je pa en star iiyama 15" LCD. Sem gledal po webu če je imel še kdo take probleme pa nič. A ve kdo, kdo pri nas servisira to iiyamo?

Brane2 ::

NI res. Ce sta lampi vezani zaporedno, in ker sta CCFL neonki sta skoraj ziher zaporedno vezani, bosta v vsakem primeru utripali obe.

Ja, res je. Samo v mojem primeru sta vzporedno vezani...hmmm...bom danes nesel v lab, tam je oprema kot se gre pa bomo pogledal....

Alec999 ::

se priporocam za odvoz ce ti ne uspe :D

dzipo ::

mislim da je inverter fuc , servis za iiyamo imajo na podjetju acord-92 , stegne 13

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Meritev napetosti na osvetlitvi LCD-ja

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
141810 (1257) mojca
»

Lastniki poceni LCDjev- pozor na slabe kondije ! (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
9711039 (5650) Pyr0Beast
»

Laptop monitor in problem z uporom

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
132130 (1879) Pyr0Beast
»

prenosik ugasne po sekundi

Oddelek: Strojna oprema
92084 (1869) softwar66
»

am... neonke...