» »

Opozorilo: Spletne trgovine v SLO

Opozorilo: Spletne trgovine v SLO

jerry2000 ::

V Sloveniji smo dobili novo spletno trgovino (www.kadarkoli.com), danes sem skušal prvič naročiti, ampak glej ga zlomka, ko sem izvedel naročilo se je izkazalo, da je prava cena višja od tiste na internetu.

V nam tako opevani Evropi bi se mi opravičili, v ZDA iz lastnih izkušenj vem, da dobiš potem blago po nižji ceni, če je na njihovem koncu prišlo do napake... Pri nas sem dobil pa eno lepo opravičilo.

Vic je v tem, ker ni bilo povpraševanje, ampak naročilo.

Ali ni nobenega zakona o tem, da je potrošnik zavarovan pred zavajanjem?

Šlo je za ugodne DVD plošče 10 komadov 670 SIT ali nekaj podobnega, kar me je pritegnilo. Potem se je izkazalo da moram plačati 10X več. Ampak 670 SIT en DVD pa ni ravno ugodno, glede na to, da so drugje po 300 in manj SIT tudi.

Nimam pa prav boljše izkušnje niti z Rolanovo spletno prodajalno. Pred nekaj meseci sem jim dal poizvedbo, stvari nisem niti naročil, so mi jo pa poslali z odkupnino. Sreči sem bil doma, nisem dvignil. Nihče ne bo verjel, poslali so mi stvar še štirikrat, vsakič sem klical in jim rekel, naj mi ne pošiljajo, ker je nisem naročil. Na koncu sem dobil od njihovega računovodstva opomin, naj plačam račun. Ko sem jih pošteno nadrl je bil pa mir potem.

Res so slovenski inšpektorji zelo poostrili spletne prodajalne letos :-( Osebno še vedno raje grem v trgovino in odnesem domov... Pa vi?

Jerry
  • spremenilo: jerry2000 ()

krneki ::

Ja, ta bi bla pa res dobra, če bi blli DVDRji po 67SIT komad;) Prvo na kar bi jaz pomislil je napaka.

jerry2000 ::

Jaz pa sem pred nekaj dnevi kupil DVD pogon in nisem imel kaj dosti niti pojma o cenah trenutnih. Pri njih sem vse pregledal in potem naročil, ti so bili najbolj ugodni.

Ko so mi sporočili pravo ceno, sem šel gledati še drugod in primerjati vse cene med seboj, tako sem ugotovil, da so plošče okrog 200 SIT ne 70.

Res bi lahko razmišljal v smeri napake, ampak mislim, da do takih napak ne sme prihajati v spletnih TRGOVINAH. Ker človek lahko naroči, vplača, potem pa povedo, da ni prava cena.

Recimo: Ne trdim da je, ampak lahko bi bilo tudi namerno. Kupiš poceni, potem zveš pravo ceno in še vedno kupiš, ker si že vso birokracijo dal skozi... Ker... kot vidim zdaj je pa 670 SIT za en DVD+R malo veliko! Že takrat se mi je zdelo zato sem bil res naiven in verjel, da je za 10 komadov.

PS - V bistvu sem hotel samo povprašati, kakšne izkušnje imate drugi s spletnimi trgovinami, jaz sem opisal svoji dve. Moj kolega je tudi naročal pri Rolanu brezžični AV in je dvakrat dobil pokvarjenega. Potem je imel dovolj, denarja ni dobil nazaj, zato je vzel disk pri njih.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jerry2000 ()

Brane2 ::

Se se spomnim nekega angleskega primera, ko so na spletni trgovini ponudili (pomotoma, jasno) neke digitalne fotoaparate po delcku nabasvne cene. No, tam je bil haklc v tem, da tega aparata se ni blo zunaj in so pri prednarocilu ponujali zadevo posebej ugodno.

Ko je folk dobil racune, se je pobunil in izterjal svoje- aparate so dobili po prvotni ceni.

NE vem pa podrobnosti. Mogoce je tam ponudnik zaspal in prepozno dojel napako.

boštjan ::

V Sloveniji smo dobili novo spletno trgovino (www.kadarkoli.com),

btw,kadarkoli.com obstaja že kar nekaj cajta;)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri prenosnik do 260.000 ?

Oddelek: Kaj kupiti
161703 (1395) buick
»

nakup v kadarkoli.com

Oddelek: Kaj kupiti
81678 (1217) nejc_
»