» »

Prenosni računalnik

Prenosni računalnik

kalcek16 ::

Zanima me če se splača kupiti prenosni računalnik in kakšne komponente naj ima? Rabiu pa bi ga za predvajanje MP3-jev, igranje igric in internetno surfanje, ter obdelavo videa. Zanimajo me prednosti in slabosti prenosnikov.

kalcek16 ::

Aja pa še to me zanima, če ga uporabljam doma ali ga lahko priklopim direktno na elektriko, a se s tem baterija kaj pokvari?

Phoebus ::

ja laptop je super samo tako je...jaz imam oboje, oboje bolj ali malo tam-tam po moči, ampak laptop je še vedno več al manj če ne delam doma...ker:

-> PC tipkovnica je zamenljiva in si lahko jezen
-> miško lahko v steno vržeš
-> zaslon je večji
-> zvočniki so boljši (ja, to ni argument, daš boljše na laptopa=

..tu se pa tudi končajo "prednosti" desktopa. Seveda lahko desktop bolj nadgrajuješ (pri laptopu nadradiš ram, zamenjaš disk in to je to)

Po drugi strani je pri laptopu super to, ker ga dejansko pospraviš v torbo (glej da bo za laptopa!!!) in odneseš svoje delo drugam.

To so tako zdej nekako naštete stvari :)

K0K0 ::

Mislim da laptop ni glih zate. Laptop ni glih primeren za igranje in videoobdelavo razen če boš kupu kakšnega višjega cenovnega razreda.Pa tko kot je phoebus reku stvar praktično ni nadgradljiva kar pomeni da boš dal 300k za sistem ki bo že čez eno leto popolnoma prešvoh za igranje (no ja v bistvu že zdej >:D ). Pa še to morš vedet da v laptopu 2.6Mhz ni isto hitro kot na namiznem računalniku.

kalcek16 ::

Kako to mislš, da ni ista hitrost, kakšna pa je potem?

speed machine ::

Modri_zob: si mislu 2.6Ghz?

K0K0 ::

U pa res mal sm se zmotu :8). Glej ponavad folk ocenjuje računalniško hitrost po Mhz ane, sam kot verjetno veš to ni vse. Torej laptop z 2,6 Ghz ni enako namizni 2,6Mhz (laptop je počasnejši).
1. Procesorji v laptopih so počsnejši
2. disk se vrti z samo 4200 obrati in ne kot v večini namiznih z 7200.
no pa še kaj bi se najdlo

bezerk@work ::

procesor seveda ni počasnejši, ker je lahko popolnoma enak -> recimo veliko notebookov uporablja desktop procesorje ker so cenejši.
Če je PIV 2.66GHz je to PIV 2.66GHz, nič drugega, in ni ne počasnejši ne hitrejši.
Seveda je pa ogromno stvari odvisno od chipseta, hitrosti vodila, blah, blah, blah.

K0K0 ::

Če mogoče še nisi opazil je že za namizne računalnike več verzij p4 ki vsi delujejo z isto frekvenco a imajo različno velike predpomnilnike in so posledično tudi različno hitri. Pa tud če je prenosniku čist isti procesor kot na miz je počasnejši ker špara z elekriko pa še hlajenje ni glih optimalno tko da ne more ves čas delat na 100%.

bezerk@work ::

KALCEK16:
Kupi notebook z vsaj PIV 2.66GHz, radeonom 9600, 512RAMa, DVD-R. Prioporočam ti kakšnega gericoma, ampak ne tistega ki so ga ali ga še prodajajo v hoferju, ke so z njim težave. (blockbuster 2 z 15 colskim wide ekranom- zanič plošča) cena 1400+ €
Če imaš malo več denarja so menda odlične tošibe. 1600+ € .
Karkoli kupiš, prej obvezno probaj !! in bodi pazljiv na grafično kartico, ki naj nikoli ne bo integrirana. Jaz imam blockbusterja 2.66, 9600Pro in mi dela far cry zelo lepo na 1024*768, kvaliteta -> nekaj nastavitev medium, ostalo high.
Če je le mogoče naj ima CPU HT, ker se precej pozna pri udobnem delu. Firewire imajo itak vsi, DVD-Ri so pa zdaj vsi OK, težave so bile z toshibo mislim da 6012, ki ni prebavljala večine medije, nova 6112 je odlična, dober je tudi sony + in - .
Če imaš še malo več denarja si umisli prenosnik z 800Mhz vodilom, se pozna.
S prenosniki, ki imajo AMDjeve CPUje nimam nobenih izkušenj :(
Aja, kupi v tujini, obvezno, veliko ceneje.


Modri zob:
ma od kod si zdaj potegnil cache, lepo te prosim. Verjetno nisem mislil primerjat xeona pa navadnega A ali EE ali karkoli.
trditev, da so enaki procesorji v laptopih počasnejši je totalna bedarija, lahko je počasnejši notebook, ne pa procesor,
pa saj to verjetno veš sam, samo moraš imeti prav ali kaj ? Glede šparanja z elektriko je pa tako kot bi rekel billy, its a feature
not a bug ! izvoli priklopit v elektriko, in seveda desktop CPU v notebooku NE zna šparat z elektriko, nažalost, bo treba kupit
takega ko mu vsaj mobile zraven piše. mam 2 notebooka enga z 3.06HT in enga z 2.66 desktopom, pa čisto nič ne šparata,
tudi ko se notebook segreje da je tipkovnica vrooooča, da ni prijetno roke gor držat. Mata pa oba ne najhitrejši chipset in vodilo na 533, kjer se pojavijo določene težave, to je pa že druga zgodba.

SONiK ::

kulk so cene v tujini? npr. za kaksenga gericoma hummerja al pablockbusterja 2.66??


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

mobile pentium 4?

Oddelek: Kaj kupiti
182543 (1950) Anney
»

Kateri prenosnik je pravi zame? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14916216 (7177) Seb4
»

nakup računalnika

Oddelek: Kaj kupiti
71332 (1102) debil
»

Lastniki Gericom Blockbusterja pomoč (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
614640 (3733) snow
»

Centrino proti pentium

Oddelek: Kaj kupiti
221627 (1322) _WilL_

Več podobnih tem