» »

Centrino proti pentium

Centrino proti pentium

bombacina ::

Zanima me kaj je boljse, mislim kupiti ali centrini 1.4 ali pentium 2.6

Ka je boljse, kje bo boljs vse laufal in kaj je hitreje. Vem da ima centrino 1mb predpomnilnika in dali zdrzi baterija sam me vseen zanima ka priporocate.

Hvala in l.p.

Gandalfar ::

Odvisno kaj potrebujes. Ce potrebujes battery life potem vzames cetrino in to primerno placas. Ce bos imel vecino casa notebooka prikljucen na strom potem pac kupi cenejsega pentiuma 4.

bombacina ::

hvala, lej ja 80 strom 20 tok. Sam mene zanima ka hitrj dela, PIV 2.66 z radeon 9000mobility ali P centrino 1.4 z sherano grafiko.

recimo v igrah, tu se najbolj vidi ali 3d mark, ka da vec tock. ker pol ga ne mislim vsaj 3 leta ne menjat.

Kire firme priporocate. Ka je centrino ce bi ga vzel od aopna dober

hvala

Zgodovina sprememb…

_WilL_ ::

Kar se tiče zmogljivosti je v tvojem primeru boljši P4, saj se Centrino 1.4 lahko primerja tam nekje z 2.2 P4 glede hitrosti. Vendar če boš igral igrice, je potem večja ovira grafična kartica, kot pa procesor.
Če pa boš prenosnik imel vsaj tri leta, pa ne šparaj ne vem kako, saj ti po ob slabi odločitvi verjetno žal kar lep čas, dokler ne kupiš drugega.
Še moj predlog, kupi bolj ugledno znamko IBM, HP, Toshiba... Kako je z Aopen pa ne vem.
LP WilL
IBM T41p (Pentium M 1.7 GHz, RAM: 1024MB, DISK: 60GB 7200rpm, ATI FireGL 128MB
LCD: 14,1" res: 1400x1050, DVD/CD-RW, Bluetooth, WiFi b)

bombacina ::

torej se splaca bolj centrina sam boljsa znamka.

Recimo IBM Centrino 1.4, 15.1 ekran locljivost 1400, 512ddr 300mhz rama, 60 gb disk, graficna 64mb ne pise kira, dvd -rw, vsi dodatki, hi-tech tehnologija

ali

Procesor Intel Pentium 4, 2,66 GHz, 15 col display, 512 MBDDR RAM-a - 533 MHz FSB, Intel SpeedStep tehnologija, 40 GB trdi disk, grafika NVIDIA GeForce FX Go 5200 64 MB DDR-RAM in TV-Out, DVD snemalec!!!, 5×USB, mrezna kartica, modem, itd.,

Gledano na daljsi rok in zmogljivost, kaj je boljse

hvala

_WilL_ ::

Osebno bi se odločil za IBM. Sej mi gre za to da dolgo zdrži z baterijo in ima čim manjšo težo (zato imam naročenega T40/T41). Glede na to kar si napisal za drugi model pa je po moje glede na specifikacije prevelik oz pretežak.
Kater IBM-ov model pa imaš to v mislih, kje in za koliko denarja? (Poslji privat)
LP WilL
IBM T41p (Pentium M 1.7 GHz, RAM: 1024MB, DISK: 60GB 7200rpm, ATI FireGL 128MB
LCD: 14,1" res: 1400x1050, DVD/CD-RW, Bluetooth, WiFi b)

bombacina ::

kako mislis privat, povej bolj podrobno prosim, torej je po tvojem boljsa prva moznost na daljsi rok in hitrejsa ob enem.

Hvala

Fury ::

ce bos igral igrce kar odmisli sharano noname graficno.. radeon 9xxx mobility ali geforce 5x00 GO

bambam ::

Probi se še mal po Acerju razgledat. Majo tut kar neki centrino modelov čeprav jest nisem ravn centrino fan in sem se rajš odloču za AMD 2500+ SpeedStep...Ferrari 3000. So tut cenovno kar ugodni izdelava kvlitetna. KLIK:)
Acer Ferrari 3000

_WilL_ ::

bambam: Imaš prenosnika z AMD-jevim procesorjem, pa me zanima, koliko se prenosnik kaj greje in koliko ti realno zdrži baterija in kakšen je zaslon?
Ponovil pa bom še enkrat: Prenosnik kupujte glede na vaše potrebe in glede na to kje ga boste uporabljali.
LP WilL
IBM T41p (Pentium M 1.7 GHz, RAM: 1024MB, DISK: 60GB 7200rpm, ATI FireGL 128MB
LCD: 14,1" res: 1400x1050, DVD/CD-RW, Bluetooth, WiFi b)

bombacina ::

hva vsem sam vsak pove po svoje.

Will: lej ti poves najbolj pametno zato samo se tole: uporabljal ga bom za solo, za programiranje, ekran mora biti OK in 15.1 minimalno, kupujem ga vsaj za tri leta, vcasih tudi odigram se kako igro in pogledam film. Kaj je sedaj boljse.

Hvala ti

Fury ::

ga bos veliko okoli nosil?
programiras kaksne graficne zadeve (3d)?
kaksne igre bos igral? Z tisto navadno graficno bos bolj tezko kaj pametnega...

centrino ti bo najdalj zdrzal (baterija, ne zivljenska doba)
ce pa kupis AMD/P4 potem ti bo manj zdrzal a bo v osnovi ceneje, zato je lahko zraven dobra graficna kartica.

bambam ::

ja procesor je kot sem reku SpeedStep kar pomen da dela normalno pri 909Mhz pa tja do 1850Mhz odvisno kaj delaš. Pri surfanu, uporabi office itd se ventilator vključi povprečno vsakih 30-40 sekund in dela 5 sekund na najnižjih obratih( zelo tiho), če pa igraš kakšno igrico dela pa na ful(kar je po glasnosti nekje polovica tiste od desktopa.
SpeedStep lohka tut izklopis, greje pa se edino tam kler je HD (zmerno) skratka tudi če ga imaš v naročju ni neudobno! in zaslon je zelo dober 1440x1050 zelo svetel in kontrasten super barve brez lis v vogalih. Baterija pa mi realno zdrži 3 ure recimo surfanja...
Acer Ferrari 3000

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bambam ()

bradek ::

Ce je procesor speedstep pomeni da spreminja frekvenco in sicer na dveh razlicnih korakih, ne pa tudi vmes.

Mimogrede, vsi tukaj govorite o Centrino procesorju... upam da veste da je to navaden procesor Pentium M + wlan + malo boljsi nacin varcevanja z energijo (Intel 855 chipset)?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bradek ()

u3p ::

Sem uporabnik IBM R40 centrino 1,3
pa zadeva ful dobro dela ventilator se komaj
kdaj vklopi ne smemo pa pozabit, da je zraven
centrino teh. tudi wireless, kar tudi nekaj stane.
Najvecji problem notesnikov je menda pregrevanje in tu da pentium M v koš ostale!:\

bambam ::

mislim da speedstep ne dela sam na dveh frekvencah če preverim v wcpuid al pa sandri je delu že na 909,928,1061,1300,1850 Mhz8-)
pa še to centrino ma zraven 802.11b je pa zuni že neki časa 802.11g z ki v praksi komi kdaj dela s polno hitrostjo kar je za surfanje še v redu za kakšne fajle pretakat bi pa mal razmislu.
Acer Ferrari 3000

bradek ::

Potem imam pa jaz cudn speedstep? :\

Torej sam P4 M speedstep (hardversko) spreminja korak na dveh frekvencah, vse ostalo spreminja softver. Pri meni je tako.

Kar se pa tice wirelessa... odvisno od hitrosti access pointa, predvsem pa od oddaljenosti od njega. Ce ze kupujes potem kupi definitivno 802.11g (54mbit), za prihodnost, razlike v ceni sicer so, vendar niso tako hude. Je pa popolnoma kompatibilen z 802.11b (11mbit).

lp
M

bombacina ::

ok, sam se vseen ne vem ak mi priporocate, centrino ali pentium 4.

hvala

bradek ::

Odvisno za kaj rabis, sej je ze bilo veliko povedano.

Pa preberi si kak test laptopov, je veliko napisano o centrinu itd... Jaz bi definitivno sel na Centrino tehnologijo samo je visja cena. Vsekakor pa ne pri takih konfiguracijah ki si jih nastel, malce pobrskaj se med ostalimi centrino laptopi pa naredi primerjavo med cenami in konfiguracijami.

lp
M

bombacina ::

ja sem ze gledal, sam ne najdem primerjav.

para! ::

Lej, bombačina, stvar je taka, da ti NOBEN prenosnik ne bo zadovoljivo poganjal iger, ki bodo izšle čez recimo 2 leti. To je dejstvo.

Zato je tvoje pričakovanje "ne mislim ga menjat vsaj 3 leta" malo nerealno.

Poleg tega je nesmiselno kupovati prenosnik, ki ga misliš _večinoma_ uporabljati za igranje iger oziroma iskati "gaming laptop". Za igre kupi desktop sistem: za manj denarja, več muzike.

Če pa že hočeš laptopa, vzami takega na Centrino platformi. Pri prenosniku je namreč pomembno, da baterija zdrži čim dlje. Penitum M (procesor na Centrino platformi) se po zmogljivostih zlahka primerja z Intel P4m procesorji. Tiste majhne razlike, kjer je recimo 2.6GHz P4 hitrejši od Pentiuma M pa tako ali tako ne boš opazil. Na AMD procesorje pa v prenosnikih pozabi.

Glede proizvajalca ignoriraj prenosnike Gericom, Aopen, IPC, itd. Osredotoči se ne IBM, Dell, HP, Compaq in Toshiba.

LP
Death before dishonor!

para! ::

In pa še glede grafične kartice: če hočeš igrati igre, se izogibaj sharani grafiki. Izbiraj med Radeon Mobility in Geforce FX GO GPUji.

LP
Death before dishonor!

_WilL_ ::

Se strinjam z Jazz.
bombacina: nihče drug razen ti ne ve natančno kakšen prenosnik potrebuješ in kaj hočeš od prenosnika. Če rabiš prnosnik za igrice in misliš igrati vse najnovejše in najboljše, ti rečem samo eno: NE KUPI PRENOSNIKA, to pa zato, ker ti noben ne bo zdržal 3 leta, pa tudi, če trenutno nabaviš prenosnik v rangu IBM T41p z ATI FireGL 128MB grafično kartico. V takem primeru kupi navadno kišto in boš dal 300k sit, pri prenosniku pa skor 1M. Kar se ti defenitivno ne splača.
Če pa ga boš rabil za služit denar z njim pa ga kupi glede na potrebe, če boš veliko delal na terenu defenitivno prenosnik s čim manjšo težo, Centrino platformo in dobro baterijo, v drugem primeru, ko boš imel vedno v bližini električno vtičnico, pa lahko kupiš domala kar koli pa bo OK oz. bolje povedano da bo tebi OK.
Če ti povem na mojem primeru: Kot prvo hočem čim lažji prenosnik, a mora imeti zaslon zločlivostjo vsaj 1400x1050, combo enoto, vsaj 60GB diska, BT, WiFi (lahko tudi b, ce je g toliko bolje), imeti mora tudi 2 PCMCIA reži. Prenosnik bom veliko tovoril naokrog, zelo pomembna mi je zmogljivost baterije, saj velikokrat ne bom imel dostopa do elektrike, tako da sem se na podlagi tega odločil, da bom kupil IBM T40.
Sicer ni poceni ampak ga bom imel vsaj 3 leta.

Pa še to, glej na garancijo, če nima 3 leta in ga misliš toliko časa imeti jo dokupi oz. izberi tak model da ima to že serijsko.
LP WilL
IBM T41p (Pentium M 1.7 GHz, RAM: 1024MB, DISK: 60GB 7200rpm, ATI FireGL 128MB
LCD: 14,1" res: 1400x1050, DVD/CD-RW, Bluetooth, WiFi b)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri prenosnik je pravi zame? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14916220 (7181) Seb4
»

powerbook ali sony

Oddelek: Kaj kupiti
191374 (1092) Keyser Soze
»

Garancija za laptop

Oddelek: Kaj kupiti
121653 (1309) nurmaln
»

Kateri PRENOSNIK kupiti ?

Oddelek: Kaj kupiti
222810 (2343) Arthur
»

Kupujem dober prenosnik

Oddelek: Kaj kupiti
313960 (3383) partysound

Več podobnih tem