» »

digitalna kamera

digitalna kamera

ferjan ::

Prosim vas, da mi poveste kakšne specifikacije naj bi imela dobra digitalna kamera, kakšne vse priključke (kartice) rabim če jo želim priključiti na notebook in zajeto sliko v realnem času ter ČIMBOLJŠI kakovosti prenašati po intranetu (100Mbps).

Posredoval bi rad posnetke raznih sej/konferenc v realnem času večim uporabnikom naenkrat.

Cena ni velika ovira...raje glejte, da bo stvar kakovostna.

Hvala za vaše odgovore.:\

matic ::

Vecinoma so vse te web camere bolj v slabi resoluciji, to je 640*480 max!! Kjer je fps zelooo majhen.. nekako normalno vidno je pri 320*240! Ce je pa sploh kaka web camera (imenovana tudi konfernecna kamera) ki ima vecjo resolucijo pa nevem! Pravijo da so dobre od Logitecha.. splaca se ti vzeti nad 20k sit! Se pozna nekaj razlike! Ampak vse skupaj.. jaz osebmo sem nad tem mocno razocaran!

Matic...hvala za odgovor.
Mogoče nisem bil dovolj natančen. Ne kupujem kakšne poceni web kamere.
Iščem kakšno DV kamero, ki bi jo preko firewira priklopil na notebook...
Cena me skoraj ne zanima...tud če je pol miljona8-O
...lepo je biti miljonar

ThePlayer ::

No, če bi se želel hvaliti z zapravljanjem bi lahko kupil tudi kamero bistveno dražjo od pol milijona, a mislim da to ni potrebno...

Kakor sem razumel tvoj post, bi povsem zadostovala povprečna digitalna kamera, torej ranga 170-210k SIT. Slika te ne bi smela skrbeti, saj je kakovost slike pri DV kamerah že tako ali tako bistveno boljša kot pri analognih, že ime pa ti pove, da pri prenosih ni izgub. Skratka, tvoje potrebe (snemanje in prenos posnetega v računalo) lahko popolnoma zadovolji prav vsaka DV kamera, saj so navsezadnje taki uporabi namenjene. Bolj kot kamera me skrbi vmesnik fireware (kartica, na katero prek vodila fireware povežeš kamero z računalom), saj mi ni jasno, če so na trgu tudi taki, ki bi bili primerni za vgradnjo v notebook. O tem se prej pozanimaj pri prodajalcu. Prav tako pa dvomim, da boš posnetke lahko prikazoval v realnem času, a nisem ekspert za te zadeve, zado naj me kdo popravi, če se motim.

:D:D

Ok tnx ThePlayer...tvoj odgovor je že delno pomagal....PCMCIA kartica firevire tudi obstaja (opis v zadnji št. Monitorja)...se pravi nam ostane še najtežji del...kako posnetek prenašati v realnem času preko intrAneta. (100Mbps)???

pomoč?:\

CaqKa ::

stvar je takšna
DV aviji imajo 3,6 megabajta na sekundo
kar pomeni da bos potreboval hitrost internet linije 3,6*8=28,8 mbit/s
torej odpadejo vse 10 mbit povezave (in seveda vse tiste ki so še pod 30 mbit)
stvar je uporabna v lokalni mreži (preverjeno pri meni doma na 100 mbit/s mreži UTP)
em druga stvar: če imaš ti dovolj močno linijo še ne pomeni, da bodo imeli ostali.

10x CaqKa....očitno ne bo problema saj bom prenašal po 100Mbit lokalnemu omrežju....

A DV kamere zapišejo .AVI sem mislil da kodirajo v Mpeg 2:\

CaqKa ::

em zakodirajo v mpeg2 pri 3,6 megabajta na sekunda samo da se malo razlikuje ta format tak da je lahko v avi formatu zapisan, ker vsebuje tudi podatke o tem kdaj je bil narejen posnetek z kaksno občutljivostjo focusa, z kaksnim zoomom....
skratka mpeg2 zapecen v avi je to

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katero kamero predlagate?

Oddelek: Kaj kupiti
282894 (2306) Calligulla
»

Montaža filma, posnetega na DVD-videokameri

Oddelek: Zvok in slika
163203 (2844) wooted
»

kako narediti soliden film (sony/pinacle/.MPEG/.AVI)

113370 (3072) pivmik
»

Najboljse zajemanje videa na pc?

Oddelek: Programska oprema
142227 (1862) rimljan
»

Kako iz DV narediti DIVX?

392508 (1895) marS

Več podobnih tem