» »

Računalnik se ne prižge.

Računalnik se ne prižge.

Scorpia ::

Danes mi je prijatelj dal svoj računalnik ker mu ne prižge oziroma, včasih pa se. Prinesem ga doma in takoj ga odprem in kot sem sumil je verjetno šel kakšen kondenzator, in takj sem videl dva da nista kot bi mogla bit, ampak sta čist mal napihnjena. Po mojih izkušnjah bi lahko še delala, zato se mu pa kdaj računalnik prižge. Rekel mi je da sumi napajalc (200W) ker ventilator mal počasi dela, sam tega zaenkrat ne morem ugotovit bom jutri preizkusil z drugim napajalnikom, sam men se zdi da je ok. Cd-rom itd... vse dela. Pa še to ko se prižge dalj časa gori rdeča lučka za disk, po ene 20 sekund se izklopi, če pa izklopim cd, disk pol pa gori rdeča z pol moči. Plata nič ne piska, pa monitor se ne prižge. Rame sem že zamenjal slot. Drugo grafično jutri preizkusim.

Vesel bi bil, da bi mi dali še kakšno idejo, da bi ga popravil. Koliko pa stane da ti serviserji zamenjajo kondenzatorja. Sam to znam naredit, sam na njegovem računalniku ne bom, da nebi kaj zajebal še bolj.

Rač. je celeron 466, rami 128, grafična geforce4 mx440 se

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Menjava napajalnika, delajo le ventilatorji

Oddelek: Strojna oprema
152017 (1785) Janac
»

Računalnik se kar naenkrat ne zažene več, ni slike, lucka na ekranu utripa - pomoc!

Oddelek: Pomoč in nasveti
2410178 (7961) Tac20
»

Telefon padel v vodo (BlackBerry Curve 8900) pomoč...

437128 (5828) clothes
»

Računalnik ne prižge

253439 (3072) Fif55
»

Ali sem pokvaril procesor?

251759 (1432) Tilen

Več podobnih tem