Forum » Strojna oprema » CDRW - kolikokrat lahko ponovno zapiše
CDRW - kolikokrat lahko ponovno zapiše
frke ::
Kolikokorat se lahko ponovno zapiše CDRW ?
Napisal sem skripto (linux), ki mi vsak dan naredi arhiv pomembnih datotek in jih prepiše na CDRW, če je v enoti vložen pravi CDRW.
Skripta najprej izbriše CDRW ter nato prepiše nanj arhivsko datoteko.
Kolikokrat bom to lahko ponovil ? Ali je zadeva zanesljiva ?
Napisal sem skripto (linux), ki mi vsak dan naredi arhiv pomembnih datotek in jih prepiše na CDRW, če je v enoti vložen pravi CDRW.
Skripta najprej izbriše CDRW ter nato prepiše nanj arhivsko datoteko.
Kolikokrat bom to lahko ponovil ? Ali je zadeva zanesljiva ?
Big Poppa ::
Mislim da bi ga lahko presnel vsak dan v treh letih,pa nebi bilo problemov.Zdržali naj bi nekje do tisoč prepisovanj (ob predpostavki da so to kvalitetni mediji in ne nek cheap shit iz spara).
Keyser Soze ::
Moje izkušnje so slabše. Sicer so res stare kakšno leto ampak od takrt nisem več probaval kako in kaj je s CD RWji.
Tako Sonyjev kot TDKjev medij sta mi crknila oz. nista bila berljiva po približno petih prepisovanjih. Pa sta bila oba dražja od 500 tolarjev.
Tako Sonyjev kot TDKjev medij sta mi crknila oz. nista bila berljiva po približno petih prepisovanjih. Pa sta bila oba dražja od 500 tolarjev.
OM, F, G!
jurre ::
jaz imam ze kar lep cas en rw (kupil sem ga zraven novega pekaca 8x4x32x- potem ves da je to ze kar dolgo) pa se danes dela bp..
Sami ::
Teoretično CD-RW lahko prepišemo naštetokrat, v praksi pa okoli 1000X...
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
Caligula ::
Ma daj enkrat na leto nabavi nove. Itak so Maxellovi po 240 SIT v Comtronu.
Teorwticno do 1000krat v praksi bi verjetno vsaj polovico tega morali zdrzat. Ce jih ne spraskas pa sploh.
Teorwticno do 1000krat v praksi bi verjetno vsaj polovico tega morali zdrzat. Ce jih ne spraskas pa sploh.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prodan Disk - kako unicit podatke da ne bodo vidniOddelek: Pomoč in nasveti | 3895 (2713) | poweroff |
» | Kakšna je "življenska" doba rewriteble medijev?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1320 (915) | bf4ed |
» | Teac ali Plextor CD-RWOddelek: Kaj kupiti | 1719 (1404) | tejo |
» | dvd + cdrwOddelek: Kaj kupiti | 1822 (1592) | miranpozar |
» | Katere CD-RW ploščke?Oddelek: Kaj kupiti | 1541 (1323) | Red_Mamba |