Forum » Zvok in slika » Ker majster ma izkušnje z tunerji??
Ker majster ma izkušnje z tunerji??
V-i-p ::
Ok, vse majstre ki imate izkušnje z TV tunerji, bi prosil, če lahko poveste svoje mnenje... Torej, odločam se za nakup novega TV tunerja, ki bi naj bil na PCI vodilu, da ma vgrajen radio, predvsem pa bi rad, da je kvaliteta slike dobra, pa da ma teletekst (ni nujno, je pa fajn...), ter najpomebnejše zame, da lahko, recimo, če želim, posnamem na disk kak film iz pop tvja recimo, pa si ga pol ogledam... Kaj predlagate? Kero zverinico? Thx za vse informacije...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
kuzifix ::
Sicer je bilo pred casom o tem ze nekaj napisanega vendar ...
Kot zmeraj priporocam Pinnacle Studio PCTV ... Pred tem sem mel Zoltrixa (bruh, slika max 1/4 zaslona), bratranc ma tud neko levo firmo pa ni slika dobra. Jz sicer nimam radija, samo je pa opcija tudi z njim. Zravn dobis se daljinc. Na cdju so poleg osnovnih progijev pa driverjev tud program za oblikovanje videa, dodajanje posnetkov, glasbe, pretvorbo v ostale zapise ... Teletekst je tud zravn, pa deluje tud kot video rekorder tko da ... Sm zlo zadovoln
Drgac je pa bil mislm da kaka dva mesca nazaj test u PcMedijih ... Kje poisc pa preber
Kot zmeraj priporocam Pinnacle Studio PCTV ... Pred tem sem mel Zoltrixa (bruh, slika max 1/4 zaslona), bratranc ma tud neko levo firmo pa ni slika dobra. Jz sicer nimam radija, samo je pa opcija tudi z njim. Zravn dobis se daljinc. Na cdju so poleg osnovnih progijev pa driverjev tud program za oblikovanje videa, dodajanje posnetkov, glasbe, pretvorbo v ostale zapise ... Teletekst je tud zravn, pa deluje tud kot video rekorder tko da ... Sm zlo zadovoln
Drgac je pa bil mislm da kaka dva mesca nazaj test u PcMedijih ... Kje poisc pa preber
Sometimes I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us.
sazo ::
Veliko smo ze pisali v tv tunerjih,najbolši so od Hauppauge (slika...)cene so pa od 20k naprej,zelo dobre kartice so pa tudi od Pinnacla takoj za Hauppauge
tonic ::
Jaz imam ATI All in Wonder
ampak ima še zraven TV tunerja ogromno funkcij (tako, da ne vem če si glih zainteresiran za grafično takega tipa)
ampak TV tuner dela super
ampak ima ATI nekaj TV tunerjev, kateri so PCI in so zelo dobri; ampak ne temeljijo na čipu BT848 (kaj to pomeni - če se boš kdaj spravo zraven, da bi odkodiral zakodirane kanale, ki jih vlečeš preko satelitske ant., boš težje dobil SW); pa še za daljince ne vem če imajo zraven.
ampak ima še zraven TV tunerja ogromno funkcij (tako, da ne vem če si glih zainteresiran za grafično takega tipa)
ampak TV tuner dela super
ampak ima ATI nekaj TV tunerjev, kateri so PCI in so zelo dobri; ampak ne temeljijo na čipu BT848 (kaj to pomeni - če se boš kdaj spravo zraven, da bi odkodiral zakodirane kanale, ki jih vlečeš preko satelitske ant., boš težje dobil SW); pa še za daljince ne vem če imajo zraven.
JXS ::
je že res da je slika pri Hauppaugeu lepa sam je pa en problem, driverji niso kompatibilni z platami ki imajo čipe via. jaz imam epox 8kta3 pa se mi pojavljajo navpične črte po sliki, star pa se je 95% izboljšala z programom borgTV. pred via plato sm mel celerona in bx platao in je tuner delal brez problema.
Glede zajemanja slike: jaz uporabljam kar virtualdub kjer v real time sliko snema v divx.
Glede zajemanja slike: jaz uporabljam kar virtualdub kjer v real time sliko snema v divx.
matevzm ::
Teli tunerji so vsi narejeni na enem cipu, razlika je v tunerju (kovinski skatlici) in nekaj v izdelavi kartice. Kot priznane se stejejo Pinnacle, ATI, Hauppage. Potem imas ljudi, ki imajo radi Averja. Najvec je bilo pa verjetno prodanih kaksnih FlyVideo.
Vecinoma je tako, da je sw bolj slab. Potem moras najti borg (ki je pred kratkim postal shareware) ali dTV (bo preimenovan v dInterlacer kmalu).
Vecinoma je tako, da je sw bolj slab. Potem moras najti borg (ki je pred kratkim postal shareware) ali dTV (bo preimenovan v dInterlacer kmalu).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | TV-TunerOddelek: Kaj kupiti | 1771 (1384) | b0B3k |
» | TV KARTICA - kaj kupitiOddelek: Kaj kupiti | 2706 (1869) | AngelOfDeath |
» | Tv TUNER-jiOddelek: Zvok in slika | 2635 (1863) | Predator |
» | Tuner - kerga kuptOddelek: Kaj kupiti | 951 (777) | |Luka| |
» | Tv karticaOddelek: Kaj kupiti | 2409 (1936) | miha |