» »

VGA silencer + Prophet 9700 PRO

VGA silencer + Prophet 9700 PRO

sonac ::

No kot se že iz naslova razbere, bi na svojega radeona 9700 PRO (hercules prophet) rad dal VGA silencer, saj se mi je stock ventilator začel kar pošteno dret. Sicer ga še nisem kupil, bi pa rad. Problem nastopi, pri pritrejvanju tega na grafo, saj ima moj radeon heatsink tudi na zadnji strani GPU-ja.

A ima kdo izkušnje z odstranjevanjem tega hladilnika? kaj priporočate, če to ni možno? Ta hladilnik je namreč v napoto vsem boljšim hladilnikom (VGA Silencer, Zalman-ov heatpipe, hermaltake-ov Giant)

LP
  • zavaroval slike: Tic ()

The B ::

Prou tega nisem še dol trgu sm pa kšna gpu, NB, ram rebra tko da je verjetn podobn. Nasvet: ne vlečt ampak vrti. Mal v eno mal v drugo pa bi mogl it dol. S čim pa je sploh zalepljen? Ker če je z termalnim trakom pol ni panike. Pa še ena dobra novica: tm pod rebri ni nč in je zato manj moznosti da kej važnga dol utrgaš.
B
The End Is The Beginning Is The End...
http://blaze.sopca.com/

Boki_ ::

Ja, kak uporčk pa lah vseeno poškoduješ. Pazi!
I'm back

Ok, bom probal...sam moram še hladilnik naročit pa vse. Upam da je kar se da na lahko zalepljeno gor :) Se pa ta rebra ponavadi ZELO grejejo (se spečeš).

Caligula ::

V BOFu je VGA silencer REV 2 4.900 SIT. Bom tud sam verjetn hmal nabavu tko fa pol le porocaj kaksen je kej efekt.

U, coool, lih ju3 grem v Lj pa btw še v BOF :)
Great.

Yupiii, Vga silencer montiran. Tistega heatsink mi pravzaprav ni uspelo dat dol (sem probal z vso silo vrtet, vlečt, pa še v zamrzovalniku je bil pa nč), ampak sem dal kar brez tiste plastike. Vsak vijak sem podložil s 0,8 mm podložk in ga namontiral tako.
Overclocking....
Je pa super hladilnik (easy install pa še lepo izgleda. Pa rad bi povedal da pravzaprav zasede 3 slote v računalniku, saj ne pomaga, če imaš na tretjemu kartico, ker potem ventilator nima od kje vlečt zraka.
LP

smilyxx ::

sonac kako pa to. Jst mam Herculesovga 9700 pro (rdeč pcb), pa sem brez problema dal dol vse hladilnike na RAMih pa tut tega na drugi strani GPUja. Gre brez probelma, sam sukat morš, mal u levo, pa mal u desno.

Lp
Save water.
drink beer.

Ej ne vem, možno da ima moj kako drugače. Ker tisti na ramih bi šli ful na lahko gor (sem probal premaknit pa so ful na "mehko" gor - verjetno termalni trak). Sam TA hladilnik ne gre dol pod nobenim pogojem. So me prsti boleli pa je svinja še vedno stal gor.

mazy ::

ka pa če je pršraufan?

Ni pršrawfan0:)
Le tako močno je zalepljen, da ga je skoraj nemogoče odstraniti (in ob tem ne poškodovati kartice). Ne vem no...jst sem se ful trudu, pa ni niti trznu (zamrzovalnik tudi ni pomagal).

OK dost o sraufanju :D
Povej malo raje o tem koliko se kaj pozna pri overclocku...

Umm...stabilno je tudi pri frekvenci 365 (324 default), ampak imam enake probleme, kot s stock coolerjerm. Razni trikotniki mi tam pa tam utripajo po ekranu...kar me moti. Zankrat je na dfault frekvencah.

Ceprou zdaj je par dni precej toplejse vreme.
To se pozna. Jz recimo dons v spilih ze nism mogu met vec tok navite rafe kot kaksen teden nazaj-z enako nastimanim hlajenjem.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hlajenje RAMov na grafični

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
111076 (878) tiborrr
»

Odstranitev stock hladilnika iz PowerColor 9800SE

171407 (1103) BluPhenix
»

Hlajenje Radeona 9800SE z čem?

381824 (1184) steev
»

Spet, Powercolor 9800SE?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
704956 (3716) PCman
»

VGA cooler

Oddelek: Kaj kupiti
191367 (1126) Vikking

Več podobnih tem