Forum » Operacijski sistemi » Fedora in ADSL
Fedora in ADSL
TheD ::
Problem: instaliral sem Fedoro (sicer nimam pojma o Linuxu, ampak je kar ratalo), sedaj se mi pa ne sanja kako naj se povezem v internet. Imam SiOLov ADSL, ampak qrci nimajo supporta za Linux.
Sem poizkusil v netvork config (oz. nekej tacga) dodat connection, pa nea prime. Ima kdo kaksno idejo???
Sem poizkusil v netvork config (oz. nekej tacga) dodat connection, pa nea prime. Ima kdo kaksno idejo???
TheD or not TheD?
ghaefb ::
Zadeva je taka, da ima Linux vgrajeno adsl podporo.
Odpreš terminal in zaženeš naslednje komande:
(če nisi root vpiši 'su' in root password)
/usr/sbin/adsl-setup (tukaj samo sledi navodilom, uporabniško, geslo in podobno)
/usr/sbin/adsl-start (in tukaj bi te moralo povezat na adsl, če nisi na routerju)
Odpreš terminal in zaženeš naslednje komande:
(če nisi root vpiši 'su' in root password)
/usr/sbin/adsl-setup (tukaj samo sledi navodilom, uporabniško, geslo in podobno)
/usr/sbin/adsl-start (in tukaj bi te moralo povezat na adsl, če nisi na routerju)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ghaefb ()
TheD ::
Maksimalno kul ... dela, jupiii. Novincu v Linuxu ste polepsali dan, zdej lahko vsaj surfam za odgovori ki se se porajajo :)
TheD or not TheD?
Ratzor ::
da ne bom odpirov nove teme, bom kr to vprašov:
js mam siol adsl, router, zdej pa se ne znam na net povezat prek fedora, HELP :)
js mam siol adsl, router, zdej pa se ne znam na net povezat prek fedora, HELP :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z internetom v LinuxuOddelek: Operacijski sistemi | 1252 (994) | CenzlovPepe |
» | adsl-start linux po rebootu vedno potreben reset Callisto821Oddelek: Omrežja in internet | 987 (935) | grex |
» | iptables + forwardOddelek: Operacijski sistemi | 2341 (1916) | tx-z |
» | RH & ADSL ob restartu masineOddelek: Operacijski sistemi | 1138 (1097) | svejk |
» | slackware 9.0 in adslOddelek: Operacijski sistemi | 1176 (1041) | pajac |