Forum » Kaj kupiti » katero matično ploščo, proc, ram
katero matično ploščo, proc, ram
bryden ::
Katero matično ploščo priporočate?
Potrebujem za grafično oblikovanje, videomontažo, občasno seveda tudi igrice
Gledam pa procesor ATHLON XP 2800+/512 (2.083GHz) Barton, zraven pa obvezno še 1GB rama, dve ploščici po 512...
Ali priporočate kakšen drug procesor? Kateri ram se mi najbolj splača kupit - da bo razmerje cena / kvaliteta optimalna...
Aja, za vse troje skupaj bi dal ene 100-120k... diskovje in ostale neumnosti zaenkrat pustimo ob robu.
Potrebujem za grafično oblikovanje, videomontažo, občasno seveda tudi igrice
Gledam pa procesor ATHLON XP 2800+/512 (2.083GHz) Barton, zraven pa obvezno še 1GB rama, dve ploščici po 512...
Ali priporočate kakšen drug procesor? Kateri ram se mi najbolj splača kupit - da bo razmerje cena / kvaliteta optimalna...
Aja, za vse troje skupaj bi dal ene 100-120k... diskovje in ostale neumnosti zaenkrat pustimo ob robu.
- spremenil: bryden ()
kajzer ::
Za grafično oblikovanje in videomontažo bi bila bolj primerena P4 kot pa AMD.
Za 120k ne boš dobil kaj dobrega. Za kako igro bo že mogoče, samo za grafično oblikovanje in videomontažo pa res bol bogo.
AMD 2800+
1GBrama
-----------
kolk pa misliš da ti bo pol ostalo za grafično - praktično nič!
Za 120k ne boš dobil kaj dobrega. Za kako igro bo že mogoče, samo za grafično oblikovanje in videomontažo pa res bol bogo.
AMD 2800+
1GBrama
-----------
kolk pa misliš da ti bo pol ostalo za grafično - praktično nič!
kajzer ::
AMD ATHLON XP 2500+ BOX Barton 23.160,00
GA-7VT600-1394 20.040,00 -če ne boš navijal ali
Epox 8RDA+ 19.200 če boš navijal samo 1 ima še firewire, če go boš potreboval
2x VS512MB400 512MB DDR 400Mhz 30.600,00
-------------------
Cena price cca. 105k
PS: cene so iz Jae, kje drugje so te komponente verjetno še cenejše.
GA-7VT600-1394 20.040,00 -če ne boš navijal ali
Epox 8RDA+ 19.200 če boš navijal samo 1 ima še firewire, če go boš potreboval
2x VS512MB400 512MB DDR 400Mhz 30.600,00
-------------------
Cena price cca. 105k
PS: cene so iz Jae, kje drugje so te komponente verjetno še cenejše.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kajzer ()
Kaj pa Abit NF7-S? Stane 27k, ima firewire, sata...
Oziroma Abir AN7. Kaj tocno pomeni yGURU procesor?
Edino mal me moti integrirana zvočna...
Oziroma Abir AN7. Kaj tocno pomeni yGURU procesor?
Edino mal me moti integrirana zvočna...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bryden ()
Caligula ::
V JAE das 78.000 SIT za plato in procesor AMD 64 in se kupis giga rama.
Ceprav v tujini je to se sploh ceneje do 1 maja, ker dobis davek pa pac presvercas.
Lahko ti tudi presverca kdo drug-recimo uporabnik Glinik na forumu (yahoo@glinka.com) pa mu das nekaj malega za trud,..
Ce pa mislis kupovat pri nas pa pocakaj nekako do konca maja. AMD 64 se pocenijo pa se 939 cipset plate na bi takrat nekako prisle. Ze zato, ker v EU ne bo carin in bo ceneje pa se takrat se pricakuje ze tako padec teh cen tudi v EU.
Pa bos mel najnovejso tehnologijo, ki je tudi zelo zmogljiva.
Ceprav v tujini je to se sploh ceneje do 1 maja, ker dobis davek pa pac presvercas.
Lahko ti tudi presverca kdo drug-recimo uporabnik Glinik na forumu (yahoo@glinka.com) pa mu das nekaj malega za trud,..
Ce pa mislis kupovat pri nas pa pocakaj nekako do konca maja. AMD 64 se pocenijo pa se 939 cipset plate na bi takrat nekako prisle. Ze zato, ker v EU ne bo carin in bo ceneje pa se takrat se pricakuje ze tako padec teh cen tudi v EU.
Pa bos mel najnovejso tehnologijo, ki je tudi zelo zmogljiva.
Čez mejo ne grem kupovat, ker bo stvar kupljena na firmo in morjo bit računi čisti. Pa za deset prišparanih tisočakov tud ne grem v tujino - že zaradi garancije.
Konec maja praviš... Kaj pa vem. Trenutno je direktor dobre volje pa bo dal dinarje. Čez en mesec se pa lahko razpoloženje zamenja, pa ostanem s staro kišto. Sej veš... bolje vrabec v roki ko golob na strehi
Konec maja praviš... Kaj pa vem. Trenutno je direktor dobre volje pa bo dal dinarje. Čez en mesec se pa lahko razpoloženje zamenja, pa ostanem s staro kišto. Sej veš... bolje vrabec v roki ko golob na strehi
Direktorju povej, da bodo maja stvari se malo ceneje in da boste privarcevali,.. skratka raje izpadi vesten in pameten kot, da se cez en mesec vprasa, ce ma res tok neobvescene zaposlene, da mu grejo dva tedna pred pocenitvijo v drage nabave po starih cenah
Pa se garancije znajo bit takrat za marsikaj daljse.
Skratka lepo mu razlozi situacijo, ce je kolikortoliko normalen clovek.
Pa se to mu lahko reces, da boste za enak denar dobili bistveno vec.
Ce pa res ne zdrzis dolgo pa tam v maju vzami Intel 2.8 (800 Mhz) Northwood
Plata na 875 cipu-kaksen Asus p4c800 je zlo vredu
RAM recmo dve palcki po 512 MB
Disk Hitachi 7k250 najmanj 160 gigabajtov, ker se pozna, ker je najhitrejsi pa se zelo tih
Glede na to, da ste pripravljeni dat nek posten denar pac priporocam Intela, ker ma dolocene prednosti sploh pa v firmah se ponavadi ceni majckeno bolj stabilno naravo Intela.
To je zelo huda konfiguracija in zelo primerna za stvari, ki si jih opisal ti.
In ce si res zelo zloben, mu lahko potem jeseni reces, da rabis graficno recimo Nvidia 6800, ki bo takrat verjetno kakih 70 jurjev
Pol bos pa samo se igrice igral in bolj malo delal
Ker Nvidie naj bi ble dobre za grafiko,..
Pa se garancije znajo bit takrat za marsikaj daljse.
Skratka lepo mu razlozi situacijo, ce je kolikortoliko normalen clovek.
Pa se to mu lahko reces, da boste za enak denar dobili bistveno vec.
Ce pa res ne zdrzis dolgo pa tam v maju vzami Intel 2.8 (800 Mhz) Northwood
Plata na 875 cipu-kaksen Asus p4c800 je zlo vredu
RAM recmo dve palcki po 512 MB
Disk Hitachi 7k250 najmanj 160 gigabajtov, ker se pozna, ker je najhitrejsi pa se zelo tih
Glede na to, da ste pripravljeni dat nek posten denar pac priporocam Intela, ker ma dolocene prednosti sploh pa v firmah se ponavadi ceni majckeno bolj stabilno naravo Intela.
To je zelo huda konfiguracija in zelo primerna za stvari, ki si jih opisal ti.
In ce si res zelo zloben, mu lahko potem jeseni reces, da rabis graficno recimo Nvidia 6800, ki bo takrat verjetno kakih 70 jurjev
Pol bos pa samo se igrice igral in bolj malo delal
Ker Nvidie naj bi ble dobre za grafiko,..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Caligula ()
Kako kaže kaj s cenami za rame? A bojo šle dol, al bojo kar rastle?
Ker me je skor kap, ko sem gledal cene 512MB rama. Po 35k in več. Sem mislil, da je palčka tam okrog 20 tisočakov...
Ker me je skor kap, ko sem gledal cene 512MB rama. Po 35k in več. Sem mislil, da je palčka tam okrog 20 tisočakov...
Saj je.
V Mlacomu mislim, da so Twonmosi po manj kot 20.000 SIT.
Ne obremenjuj se prevec s tem. V najslabsem primeru bodo cene enake.
V Mlacomu mislim, da so Twonmosi po manj kot 20.000 SIT.
Ne obremenjuj se prevec s tem. V najslabsem primeru bodo cene enake.
borutz ::
cena bo taka kot bo dolar
tud ce gremo v EU maja pa ni nujno da se bo pocenilo ceprav je v tujini ceneje
vse je Vedno odvisno od dolarja
tud ce gremo v EU maja pa ni nujno da se bo pocenilo ceprav je v tujini ceneje
vse je Vedno odvisno od dolarja
Tilen ::
dokler bo Bushman na vrhu bomo prica nizkemu dolarju :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
userc ::
definitivno ti predlagam p4 2.8 in MSI PT880 NEO matično ploščo. Cenejse in boljse kombinacije ni, PT880 je hitrejsi kot i865 vsaj v igrah kjer sem ga testiral, proc pa ti dam po super ceni... poklici me za cene... zakaj p4, so ti pa ze odgovorili...
Ja rabim original račun za firmo.
Drugače je pa trenutno ddr ram POVSOD po cca 35.000 sit / 512kB palčko
Če me spomin ne vara sem pred tremi meseci za brata kupoval enak ram za 20k na palčko. Torej skoraj še enkrat ceneje in ni šans, da dam 70 tisočakov za 1GB rama
Tako bom zgleda res počakal še toliko časa, da se cene vsaj normalizirajo, če ne spustijo
Drugače je pa trenutno ddr ram POVSOD po cca 35.000 sit / 512kB palčko
Če me spomin ne vara sem pred tremi meseci za brata kupoval enak ram za 20k na palčko. Torej skoraj še enkrat ceneje in ni šans, da dam 70 tisočakov za 1GB rama
Tako bom zgleda res počakal še toliko časa, da se cene vsaj normalizirajo, če ne spustijo
Tilen ::
sam res, LOL! tut tisti viking rami ki so bli pr mimovrste 20k ali pod 20k so zdaj 29k in še KAO znižani iz 33k LOL!
Viking
Brez komentarja.
Viking
Brez komentarja.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
JohnyB ::
Jest mam pa Abit AI7 plato in je pocen in zakon! LINK
plata je cca 31 jurjev, kr se mi zdi pocen za to kr ponuja
bryden: uGuru je zakon zadeva, se prav čip na plat k ti mer vse kr je možn, recmo v Winsih lahko naviješ proc, stišaš vente, zvok poštimaš....
glede video obdelave pa je moj sistem v podpisu in povem da je P4 prava izbira....
plata je cca 31 jurjev, kr se mi zdi pocen za to kr ponuja
bryden: uGuru je zakon zadeva, se prav čip na plat k ti mer vse kr je možn, recmo v Winsih lahko naviješ proc, stišaš vente, zvok poštimaš....
glede video obdelave pa je moj sistem v podpisu in povem da je P4 prava izbira....
Apple iMac
JohnyB ::
No sory obdelava = kar posnemem s kamero se prav 1 ura je cca 13GB v DVD!
Vse ostalo pa popedenam v pinneclu, ki je za home movije zame čist dovolj!
No pa ne pluvej čez 8500
, k dve let nazaj sm jo kupu pa bo še za ene pol leta oz gledam ... pač une 84 jurjov kr sm dal zanjo se more obrnt
Vse ostalo pa popedenam v pinneclu, ki je za home movije zame čist dovolj!
No pa ne pluvej čez 8500
, k dve let nazaj sm jo kupu pa bo še za ene pol leta oz gledam ... pač une 84 jurjov kr sm dal zanjo se more obrnt
Apple iMac
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kakšen Gaming Pc do 300.000 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 6925 (5126) | strumf666 |
» | Nakup novega racunalnikaOddelek: Kaj kupiti | 2670 (2054) | Zheegec |
» | Stabilen PC za podjetjeOddelek: Kaj kupiti | 1504 (1283) | LordWorm |
» | Nakup novega računalnika - predračuni, lepo prosim za pomoč (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 7911 (6002) | CaqKa |
» | Naj Naj RačunalnikOddelek: Kaj kupiti | 1381 (1035) | fiki |