»

IT inženirji, sistemski administratorji, tehniki in inženirji strojništva ali elektrotehnike, strokovnjaki s področja informacijske varnosti @ SOVA

Opis delovnega mesta

V svoje vrste vabimo vse motivirane in nadarjene posameznike, lahko tudi začetnike (inženirje in tehnike različnih specializacij s področij informacijsko-komunikacijskih tehnologij), ki iščejo delo, polno izzivov in priložnosti za osebno ter strokovno rast, in bi si želeli soustvarjali zanimive ter dinamične rešitve, pomembne za zagotavljanje nacionalne varnosti Republike Slovenije.

Si zainteresiran/-a za opravljanje nalog na področju informacijsko komunikacijskih tehnologij v Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji?

Se želiš spoprijeti z informacijskimi izzivi prihodnosti? Te zanima delo na področju razvoja najnovejših tehnologij? Imaš željo po pridobivanju novega znanja, ki ga ne moreš dobiti v nobeni drugi organizaciji? Si želiš postati del ekipe, ki s tehnologijo skrbi za varnost vseh nas?

Agencija vabi v svoje vrste kandidate z izkušnjami in znanjem s področja IT-tehnologij ali ostalih inženirskih področij, ki so motivirani za učenje in razvijanje strokovnega znanja.

Od kandidatov zahtevamo

IT inženirji:
- poznavanje Linux ali Windows strežniškega okolja in sistemske administracije,
- poznavanje programiranja v enemu izmed programskih jezikov.

Sistemski administratorji:
- poznavanje konceptov upravljanja informacijskih sistemov, omrežnih tehnologij in protokolov,
- poznavanje strežniškega okolja in sistemske administracije.

Tehniki in inženirji strojništva ali elektrotehnike:
- poznavanje komunikacijske in videonadzorne opreme;
- poznavanje brezžičnih omrežnih tehnologij,
- poznavanje področja strojništva in mehatronike.

Strokovnjaki s področja informacijske varnosti:
- izkušnje s področja kibernetske varnosti in varnosti računalniških omrežij,
- poznavanje predpisov in priporočil s področja informacijske varnosti in neprekinjenega poslovanja.

Kandidatom ponujamo

Agencija kandidatom ponuja:

- Dinamično, neobičajno in zanimivo delo
- Kreativno delo z naprednimi tehnologijami
- Stalno izobraževanje in usposabljanje
- Spodbujanje strokovnega razvoja in vlaganje v karierni razvoj (doma in v tujini)
- Delo za nedoločen čas s preizkusno dobo
- Redno plačilo in socialno varnost

Kontakt

Kako izkažete interes?

Obiščite spletno stran: https://www.gov.si/drzavni-organi/vladne-sluzbe/slovenska-obvescevalno-varnostna-agencija/novice-slovenske-obvescevalne-varnostne-agencije/

Izpolnite prijavo (dostopna na zgornji povezavi), priložite vaš življenjepis, ter jo pošljite na gp.sova@gov.si do vključno 5. januarja 2021.

Če želite, da vas pokličemo, lahko posredujete tudi svoj Signal kontakt.

Klasifikacija delovnega mesta

Lokacija:
Ljubljana
Plačilo:
od 2000 do 4000 (bruto) - odvisno od delovnega mesta EUR / mesec
Delovni čas:
redna zaposlitev

 

Zahtevana znanja

Linux, Windows
začetnik
Vsaj en programski jezik
začetnik
upravljanje informacijskih sistemov, omrežnih tehnologij in protokolov,
začetnik
strežniško okolje
začetnik
strojništvo in mehatronike
začetnik

O podjetju

Slovenska obveščevalno-varnostna agencija (SOVA) je osrednja civilna obveščevalno-varnostna služba, oblikovana po mednarodnem priznanju samostojne in suverene države Slovenije.

Svet se spreminja in razvija iz dneva v dan, zato je delo v obveščevalni agenciji še toliko bolj zanimivo in razgibano. Delo v Sovi ni samo služba, je poslanstvo zagotavljanja varnosti naših družin, sodelavcev, prijateljev in naše države.

Med naše temeljne naloge sodi delovanje pri zaščiti nacionalnih interesov na varnostnem, političnem in gospodarskem področju oziroma zagotavljanje nacionalne varnosti. Temu je prilagojena tudi organizacijska sestava agencije. Področje dejavnosti in pristojnosti agencije, oblike sodelovanja z drugimi državnimi organi ter uveljavljene oblike nadzora nad njenim delom celovito zaokroži nacionalno varnostni program, ki ga sprejme državni zbor.

Agencija opravlja svoje delo pod nadzorom zakonodajne, sodne in izvršilne veje oblasti ter javnosti, vzpostavljene pa ima tudi notranje nadzorne mehanizme, kar je značilnost sodobno urejenih varnostno-obveščevalnih služb v demokratičnih državah.

Razvoj agencije je usmerjen v oblikovanje moderne in dinamične službe, v kateri imajo pomembno vlogo uporaba sodobnih informacijskih in analitičnih metod ter najsodobnejše informacijske tehnologije, njeni razvojni oziroma strateški cilji pa so obenem usmerjeni v strokovni razvoj zaposlenih, razvijanje primerne organizacijske kulture ter v varčno in gospodarno uporabo materialnih virov.

Zakaj bi želel delati za vas

Delo v SOVI združuje stabilnost in varnost zaposlitve v državni upravi z izredno razgibanim delovnim področjem in možnostjo strokovnega in osebnega razvoja, omogoča raziskovalno-razvojni (R&D) način dela, možnosti izobraževanja in pridobivanja znanja ter izkušenj v Sloveniji in tujini in predvsem pridobivanje izkušenj na področju tehnologij in kibernetske varnosti, ki jih ne morete pridobiti nikjer drugje.

Programerski vprašalnik